wystarczy zdjac obudowe z radia i jezeli ktos posiada lutownice na cieple powietrze (czy tez "spawartke do plasitku") i tym zgrzac luty wokoł procesora.
Printable View
Dzięki, sprawdzę miernikiem jak dostane auto od mechanika. Mam dojścia do lutownic do lutowania smd postaram się poprawić luty.
Witam posiadam Radio Concert na CD i mam problem, a mianowicie przy wyłączonym silniku radyjko gra jak talala lecz gdy uruchamiam silnik radio się wyłącza i po ponownym włączeniu nie słychać muzyki (tak jak by radio było wyciszone) pomimo tego, że radio nie jest ściszone na maksa. Dopiero po kilkakrotnym włączeniu i wyłączeniu przy uruchomionym silniku radio gra tak jak powinno. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, czy to wina radia czy może jakieś wtyczki. Prosiłbym o odpowiedz i z góry dziękuje :thumbright:
mam pytanie ten kod jest napisany na zielonym pasku z tyłu radia obok anteny ?? i czy dostane gdzieś pokrętła te dwa ??
Czy zdobycie kodu do Chorus'a II jest możliwa tylko u elektronika? Czy są jakieś kalkulatory?
Witam , przymierzam sie do wymiany radia w swoim a3 i chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc w jakis sposob sprawdzenia jaki kod posiada moje obecne radio ??? Bo po wyjęciu sie rozkoduje a niestety w książeczce od radia nie ma tej kartki z kodem ...
Pojechalem dzisiaj do salonu AUDI W GDANSKU , zawolali 250zł za rozkodowanie starego kaseciaka audi chorus!! zgroza!! za tyle pieniedzy to kupie dwa takie radia z kodami i w lepszym stanie niz moje. :/
Witam, otoz problem opiera sie na tym, ze w dzisiejszym dniu podlaczylem zmieniarke wszystko bylo by oki, gdybym nie wpisal 2x zlego kodu . Sadzilem ze nalezy odczekac pare godzin i samo sie rozkoduje, nic sie nie zmienilo, odlaczylem akumulator i to samo, na ekranie poza napisaem SAFE sa jeszcze 2 kreseczki, zaden z przyciskow na panelu nie reaguje, prosze o jakies wskazowki co moze byc . dolaczam zdjecie
http://i44.tinypic.com/246uwkn.jpg
Radio musi byc wlaczone 40 minut i bedziesz mogl na nowo wprowadzic kod kombinacja klawiszy kolko srodkowe + tp + rds, potem kod klawiszami od 1-4
Ja tez kiedys tak zrobilem. Bylo wlaczone ponad 40minut i po ponownym uruchomieniu moglem wpisac na nowo.
- - - Aktualizacja postu - - -
Hm, chyba klepnalem z tymi minutami. Musi byc wlaczone godzine i kreski znikna. Ogolnie auto ma byc godzine na zapłonie uruchomione.
Podłączę się do problemu, po dwukrotnym złym wpisaniu kodu mam cały czas napis "safe II" s tym ze moje radyjko to delta, stał godzinę na zapłonie........ nic stał dwie.......... nic stał i trzy i dalej nie mam możliwości rozkodowania ;/
Może ja to jakoś źle robię ?? przekręcam kluczyk tak że świecą wszystkie kontrolki na liczniku, wyłączam nawiewy, włączam radio i czekam. Czy może radio ma być wyłączone ?
Nowy objaw -- jak zostawię właczone na godzinę (radio i zapłon) to po jakimś czasie się rado wyłącza samo, nie wiem po jakim bo godziny przy nim nie siedzę ale jak przychodzę to juz jest wył.
edit:
siedziałem w aucie kiedy minęło magiczne 60 min (z zegarkiem) i dokładnie
po takim czasie wyświetlacz na moim radiu sie wyłącza
https://www.youtube.com/watch?v=qwWtjyrrU34
Panowie mam pytanie. Chciałem wpisać kod w concert 2 wciskając RDS I SCAN... pokazuje się 1000, wpisuje kod i znów przytrzymuje te dwa przyciski żeby zatwierdzić.
Po 5 sek trzymania prYciskow na wyświetlaczu pojawia się TRACK 01 i jakieś tam inne rzeczy tak jakby w rozkodowanym radiu. Ale wyświetla się to przez sekundę i gaśnie całe radio. Potem znów SAFE.
Jak to ogarnąć?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Witam, po rozłączeniu akumulatora radio prosi mnie bym wpisał kod, lecz ja takiego przy zakupie nie dostałem. Szukałem po książce i nic. Czy da się go zdobyć jakoś poprzez generator czy coś w tym stylu? To jest oryginalne radio Audi.
Oto dane: BLAUPUNKT - WERKE GHBH
7 646 243 380
AUZ1Z2V2646673
Jakby ktoś mógł podać ten kod z przedstawionych danych to będę bardzo wdzięczny
numer radia podaj począwszy od bp
na radiu oprócz tych co podałem, z tyłu jest jeszcze taki nr: 4B0 035 152
oraz 2797 i 8355 lecz to nie kody, sprawdzałem
Witam mam klasyczny problem tak jak przedmówcy, aku w A3 padł a na radyjku pisze tylko SAFE, kodu niestety nie posiadam czy jest możliwość rozkodowania radia bez magików czy ASO np poprzez generatory ? moje radio to : Audi Symphony.
Wyciągnąłem go ale nigdzie na obudowie kodu znaleźć nie mogę ;/ gdyby ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny :)
Witam,
Posiadam radyjko Alpine A P E, niestety nie gra, bo pokazuje komunikat SAFE, a poprzedni właściciel zgubił kod.
Pytałem na jednej stronie o kod, ale niestety nie mogli pomóc. Można z tym coś zrobić, czy pozostaje wymiana na inne radyjko.
Nie chciałbym go zmieniać, bo według mnie pasuje do wystroju wnętrza i ma taki jakiś swój klimat
Tak wygląda nalepka na boku radia:
http://imgur.com/a/q4pe5
Witajcie. Mam problem z odblokowaniem radia. Generalnie historia dziwna, bo wcześniej odłączałem akumulator na dużo dłużej niż teraz u mechanika i nie rozkodowywało mi to radia.
Od mechanika auto odebrałem, patrze a tam SAFE...generalnie kod z książki od radia mi nie pasuje i już nawet zastanawiam się czy mechanik lub ktoryś jego paź nie podmienił mi radia.
Bardzo bym prosił kogoś o wygenerowanie kodu z numeru radia: AUZ2Z3A1272679
no co ty :) allegro i 5 dyszek i masz kod, tu ci nikt tego nie rozkoduje, tym bardziej za darmo ;)
witam! moja dziewczyna dostała ode mnie audi a3 8l :D nie ukrywając samochód bardzo sie jej podoba i zawsze chciała taki mieć. Dziewczyna jak to dziewczyna lubi sobie posłuchać muzyki lecz w książeczce pojazdu nie ma kodu do radnia posiadam numer z radia i zgłosiłem sie do was bo nie wiem kogo prosić o pomoc. jesli jest ktoś w stanie pomóc z góry serdecznie dziekuje!!! radio: BLAUPUNKT audi beta cc, kod to AUZ1Z5V8183885
Witam, mam pytanko. Mam kod do rozkodowania radia i niby wszystko jest ok, radio gra itp. ALE... po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki i ponownym włożeniu radio dalej chce kod do rozkodowania. Można to jakoś ominąć?
Wygląda to tak jakby ucinało prąd po wyjęciu kluczyka.
Sprawdź kable do radia, u mnie nie było stałego "+" na radiu i tak się działo
Witam. Mam pytanie odnośnie sprawy w której część z was ma doświadczenie :p Posiadam w swoim a3 8p chorus'a II+, nie mam kodu a chciałbym go na chwilę odłączyć, żeby zamontować adapter do emulatora zmieniarki. Czy po takim zabiegu to radio się koduje ?
Witam !
Czy są tutaj osoby które zajmują się rozkodowaniem radia poprzez numer seryjny urządzenia ? Przy kupnie auta nie podali mi kodu do radia, jedynie nalepili w książeczce numer seryjny do radia z kodem kreskowym * 014AUZ5Z4A5020070J * Jest to radio Audi Symphony
Pozdrawiam !
Witam,
Mam takie pytanko czy radio zawsze jest zakodowane i czy zawsze po odpięciu aku (a radio zostaje w tym samym aucie) się zablokuje. Bo w książce od radia nie ma żadnego kodu, ani żadnej informacji że jest wymagany. W książce serwisowej też nie ma nic. Niemiec, który sprzedawał twierdził że nic takiego nie było i że normalnie można odpiąć aku i nic się nie stanie. To jest Audi A3 8P radio Audi Concert ll+ (trzecia generacja)
Pozdrawiam
Witam, chciałbym zapytać czy jest możliwość samemu z pomocą jakiegos programu ewentualnie odblokować radio w audi? Wiem że do innych marek są takie programy, ale do audi nie moglem znaleźć takiego.
Jeżeli chodzi o model radia to rozchodzi mi sie o Concert, oraz chorus.
Witam wszystkich potrzebuję kodu do mojego radia symphony AUZ5Z4Y0201704