takie pytanko,, gdzie znajde u siebie złącze by podłaczyć PC do zmiany programu sterującego, czy może w gre wchodzi tylko wylutowanie epromu itd
Printable View
takie pytanko,, gdzie znajde u siebie złącze by podłaczyć PC do zmiany programu sterującego, czy może w gre wchodzi tylko wylutowanie epromu itd
skwaraA3, ja msz wersje po lifcie to gniazdo masz pod poleczka po lewej stronie od kierownicy. Nie trzeba tez wyjmowac kompa, zeby wgrac program.
http://images4.fotosik.pl/227/604b0d7c2b05ec58.jpg
a jak wersje przed liftem to wtyczka jest pod popielniczka (mozesz miec zaslepiona). Z tego co sie orientuje w wersji przed liftem zeby wgrac program trzeba wyjac kompa z podszybia. (fotki niestety nie mam)
spox mam to gniazdo pod kierownicą , czyli wersja po lifcie nie wiem o co chodzi z tyl liftem ale niech bedzie
no i wkoncu doczekałem sie chipa w swoim aucie :twisted: nie robiłem w żadnej firmie tuningowej czy cos takiego tylko poprostu mam zaufanego elektronika który sie tym zajoł. Zachipował juz kilkanaście aut tak ze jestem spokojny. Ogolnie po przejechaniu pierwszych metrów zastanawiałem sie czy to moje auto :D Naprawde rewelacja. Ciągnie w całym zakresie obrotów, nie ma jakiś dołów i innych nie przyjemności,pale gume na dwójce czyli wydaje mi sie ze jest GOOD. Jesli chodzi o dymienie.... pozostało na tym samym poziomie czyli praktycznie go nie ma - bylismy w szoku. Auto żwawo reaguje na gaz, dla mnie bomba :twisted: Rozpedza sie do 180km/h w mgnieniu oka. Ile Vmax?? nie wiem, mam zimówki tak ze nie próbowałem ale podejżewam ze ponad 200 spokojnie. Moze wkrótce wybiore sie na jakąś hamownie dla sprawdzenia to wykres oczywiście zamieszcze.
Frajda z jazdy niesamowita, tak ze polecam gorąco.Jeśli ktoś z Kraka chciał by zachipować piszcze PW to podam kontakt. Pozdro
maggu, kurde kiedy sobie pojezdze??? Musze zobaczyc czy rzeczywiscie jest jak piszesz :twisted: Nic nie mowiles kolezko ze sie na chipa szykujesz :P nieladnie ;)
maggu, to teraz juz Ci nie dam rady, buuuu :?
tymczasowo :twisted:
heheh wiesz to taki spontan, miałem dwa dni wolnego wiec pomyslalem ze zrobie cos pozytecznego dla siebie heheh. No przejedziesz sie przejedziesz, pewnie na najbliższym spocie:)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZILLION
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mimuszek
hehehe no obawiam sie ze mozesz miec problem, ale z teog co pamietam to Twoja tez nieźle zapierdz..... tak ze spoko :)
Maggu, gratulacje :) Mam nadzieję, że wykresy będą ok. No i z paliwem nie będzie problemów :) Teraz to sobie (do wiosny) będę grzebał w tyłku, a nie jeździł za Tobą hehe. Niech żyje tuning! :)
a czy jest ktoś co jest przeciwny chip-tuningowi jeśli tak to z jakiego powodu a może jest ktoś kto po zmianie programu sterującego miał kłopoty z silniczkiem i podzieli się doświadczeniami Panowie co wy na to czy chip-tuning to tylko somo dobro :?: :?:
yes yes samo dobro :D a apetyt rosnie :D w miare jedzenia hehe
ah, te przepalone tłoki, fruwajace łopatki i urwane glowki korbowodow..
no tak i stad nowa fura (8P) :D :D :D :DCytuj:
Oryginalnie napisane przez GRAWER
a ta nawiasem mowiac -> Skąd: z Krakowa ;D
kolega sie przeprowadzil :P
a jak jest ze sprzegłem?? coś mnie sie wydaje ze mi zaczyna cos slizgac przy max momęcie obrotowym, najbardziej to jest odczuwalne na 4 i 5 biegu...... jest to mozliwe??
Zaczelo mi ostatnio doskwierac i troche przykro mi sie na sercu zrobilo, ze wszyscy sa z okolic Krakowa.. i pomyslalem, ze skoro wiekszosc, to przeciez ja tez moge, nie ? :mrgreen: :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez ZILLION
Wraz z czasem eksploatacji sprzegla, zuzywaja sie okladziny, a co za tym idzie - zmniejsza sie sila docisku tarczy, wiec i maxymalna wartosc mozliwego do przeniesienia przez sprzeglo momentu obrotowego z czasem maleje (mniejsze tarcie).. dlatego w okolicach wysokiego momentu mozesz odczuwac poslizgCytuj:
Oryginalnie napisane przez maggu
Przy jakich obrotach Ci ślizga ? ~ 2000-2500 tyś ?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maggu
Panowie takie pytanie mianowicie po czym moge rozpoznać jaki mam u siebie sterownik ???( oczywiście bez podpinania pod Vaga i czytania co jest na kompie auta napisane) silnik 1.9 AHF 99r. Ambition złączem mam pod kierownicą , ktos się pytał jakie mam klamki, okrągłe te nowsze jeszcze jedno bez fisa, chodzi mi konkretnie o końcówke sterownika .......018 czy .......012 może ktoś podpowie
my nie wrozki :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez skwaraA3
ps. nei wiem czy dobrze pamietam ale chyba w tym roczniku byly montowane rozne kompy wiec bez sprawdzenia vagiem/przeczytania na obudowie nie dowiesz sie :roll:
juz wszystko jasne znalazłem w papierach mam ......012A ten nowszy sterownik , lipa :cry:
chipował może ktoś z was chłopaki taki silnik AHF z tym sterownikiem :?: jeśli tak to proszę o jakieś info na priva ( jakie efekty, problemy, cena i gdzie było robione ) będe bardzo wdzięczny bo jakoś przełanmać się nie mogę
a czemu nowszy to gorszy ?? Ja mam u siebie chipa i jestem zadowolony bardzo, i juz mi malo i chce wiecej :P Co do sterownika, jak masz starszy to chyba lutuja ci w sterowniku, a jak nowszy to przez kabel leci program wiec raczej lepiej jesli sie myle to sorki. Ja wlasnie mialem przez kabel wgrywane i wszystko jest pozytywnie zrobione.
Wlasnie kolega neoeinz ma sterownik 038906012A z modyfikacja od nas.
Jest to jeden z pierwszych steronikow EDC15V stosowanych w silnikach z pompa VP37
Witam. Mam pytanie bo nie mogę nigdzie znaleźć jakie są "osiągi" po chipie 1.9TDI ale w a3 8p o ile szybciej przyśpiesza itd. itd. jeżeli był by ktoś tak uprzejmy to dziękuje za info:)
kolego czipowałem seata ibize 1.9tdi alh i z 10.5 do 100km/h zeszło do 8.00 wtryski ze 110 dołożyłem i czas uzyskany 7.6 a moment wyszedł 315Nm i 136KM, więc jak dobry program 2 sekundy niżej będzie. Po równym starcie z e46 3.0d do 140km/h byłem długość do przodu .
Ktora firme polecacie zeby zrobic chipa do A3 8P 1.9tdi? Okolice Katowic-Krakowa?
Compsport, dynosoft, v-tech, Godula krakow?
bez znaczenia, 1.9tdi to 20letnia konstrukcja ktora kazdy ma w malym palcu i nic innego nie wyczaruje.
przyrosty i charakterystyka wszedzie beda podobne, bo inne byc nie moga.
wszedzie bedzie gotowiec :P lekko zmodyfikowany pod auto :P
obojętne chociaż nad godulą bym się zastanowił ;) raczej mało pochlebne opinie o ich zakładzie się słyszy
Napisalem do dynosoft i compsport. Dynosoft zaoferowal mi ok 135-145km(1200zł) a compsport 145km(1500zł) wiec moze byc tak ze dynosoft zrobi 135km a compsport 145km? 10 km to jest sporo wiec mam dylemat do ktorego sie wybrac. W cenie tez jest duza roznica bo 300zł. Doradzi mi ktos?
wszystkie podawane parametry sa wartosciami szacunkowymi jakie uzyskuje sie/mozna uzyskac bezpiecznie z danego silnika
zaden tuner nie da ci gwarancji ze mu wyjdzie 145, bo twoja jednostka moze na to nie pozwolic, a moze sie okazac ze pozwoli na bezpieczne wiecej.
tu naprawde nie ma zadnej filozofi i kazdy zrobi tak samo, moze jedynie na miejscu po diagnozie auta zapytac czy ma byc ekonomicznie czy hard
sterownik masz EDC16, nie musiales zakladac do tego nowego tematu
wszystko o co pytasz jest opisane, tak jak napisalem 1.9tdi , nie ma popularniejszego silnika tuningowanego softem, nikt tu juz nic nowego nie wymysli, a robia to nawet panie krysie z kiosku ruchu i wszystkim wychodzi podobnie, bo wgrywaja to samo (lub prawie to samo)
co innego jesli w aucie przeprowadzi sie modyfikacje mechaniczne, wtedy to inna para kaloszy
mysle ze jasniej sie juz nie da
jeszcze jest KingSoft w Starym Saczu http://www.kingsoft.com.pl/index.html gdzie w cenie programu masz jeszcze pomiary na RotoTescie. Nie zapomnij powiedziec ze jestes z forum bo mamy u nich znizke
Może ktoś polecić tunera z Warszawy lub okolic, który zamontuje większe wtryski i zestroi 1.8T AGU?
A ja mam pytanie trochę z innej półki. Posiadam a3 AGU ze zmienioną turbiną na k03s, wtryski 350cc, dolot wiekszy, intercooler i wydech przelotowy. Auto jest wystrojone. Ostatnio coraz bardziej przeszkadza mi głośność wydechu i mam pomysł żeby założyć końcowy tłumik komorowy. Czy po tej wymianie musiałbym pojechać na korekte programu czy nic groźnego by się nie działo??
ze wzgledu na zjawiska falowe przydalby sie nowy program
Kurcze to kiepsko, chodzi o to że chyba AFR się zmieni, dobrze myślę?
zjawiska falowe w przypadku silników doładowanych nie mają praktycznie żadnego znaczenia. Problem pojawia się poprzez efekt hamowania spalin, przez co wirnik turbiny jest bardziej obciążony co powoduje późniejsze osiągnięcie maksymalnego doładowania.
powinno się zmienić ustawienia zaworu sterującego turbosprężarką ze względu na inny moment osiągania doładowania.
Sensej ma racje
zle napisalem
Dzieki za info, to chyba sobie odpuszczę tą zmianę.
Witam
Chciałbym założyć w swojej a3-ce chip oto link:
http://allegro.pl/zwieksz-moc-chip-a...500093644.html
Czy to ma sens? Mam silnik 2.0 tdi BMM z 2007 roku. Proszę o pomoc czy to ma sens i czy nie uszkodzę silnika, skrzyni biegów.
ok dzieki wielkie za pomoc
Witam zastanawiam się nad tym, aby zrobić remap autka i mam parę pytań. Audi a3 131 ASZ wszystko seria i raczej w dobrym stanie. Przebieg sprawdzony, potwierdzony 160kkm. Jaka jest bezpieczna granica kucy, tak aby nie trzeba bylo nic wymieniać po 10kkm?
Wpisz do szukajki "ASZ Modyfikowany" i bedziesz wszystko wiedzial
Zależy w jakim stanie masz motor, najpierw diagnostyka i dopiero wtedy można myśleć o sofcie. Ja na zdrowym turbo i kulejacych pompkach bipy 30/50 uzyskalem nieco ponad 170/390. Ale pamiętaj że po sofcie wychodzą słabe punkty silnika. I można liczyć na jakieś remonty . Najslabsze ogniwo pada
Witam, chciałbym nieco podciągnąć moc w swojej A3, niestety jestem w tym trochę zielony. Nie ukrywam, nogę mam dosyć ciężką, cytując klasyka "Lubię zap***lać". Czy myślicie, że właśnie podciągnięcie z 105 do tych 130 paru koni przy mojej jeździe mogłoby zaszkodzić jeszcze bardziej silnikowi niż dotychczas? Turbiny, dwumas, wtryski psują się i bez chipów, dlatego wolę zapytać czy owy program mógłby zaszkodzić nieco bardziej i eksploatacja niektórych rzeczy wzrosłaby.
Smialo mozna podciagac na te 130-135km , przy dobrym sofcie nie bedzie nic się znacząco zużywać szybciej. Moc 130km i moment rzedu 300nm plasko puszczony nie jest problemem dla 105km.
W przypadku BXE warto zaglądnąć do panewek bo te silniki maja taką wade że panewki się wycierają, warto sprawdzić.
Mam okazję zrobić chipa w swojej a3 1.8T AGU, lecz bez hamowni.
Sprawa wyglada tak że znajomy ma elektronika który pracuje w Austrii w firmie zajmującej sie chip tuningiem i jakby był w Polsce to by mi mógł wgrać mapę po okazyjnej cenie.
Miałem okazję jeździć paroma autami w których wgrywał mapy lecz byly to TDI'ki.
Co o tym sądzicie?
Ktoś się wypowie hmm?! :)
prawda jest taka że program powinno się robić pod dane auto a nie wgrywać gotowce
ale jeśli masz pewność że osoba wgrywająca wie o co chodzi i się tym zajmuje to raczej nie powinno być problemu