Napęd fwd, skrzynia manual silnik bkd bez dpf, Z wyposażenia to 4 el szyby, el podgrz lusterka, podgrzewane fotele, klimatronic, lustro fotochrom, 6'pod pow
- - - Aktualizacja postu - - -
Nr 03G906016 ff ,edc16 u1
Printable View
Napęd fwd, skrzynia manual silnik bkd bez dpf, Z wyposażenia to 4 el szyby, el podgrz lusterka, podgrzewane fotele, klimatronic, lustro fotochrom, 6'pod pow
Nr 03G906016 ff ,edc16 u1
Sarin pomożesz cos z tym schematom ecu?
Witam
Potrzebowałbym schemat podłączenia czujnków PDC w przedlifcie i polifcie do modułu.
Z góry dziękuje
Potrzebuję znaleść sygnał otwarcia drzwi kierowcy w a3 polift 09r- poratuje ktoś rozpiską złącza drzwi
wp74, jakiego złącza? w których drzwiach? czego szukasz?
potrzebuje schematu dotyczacego ukladu rozruchowego silnika BMM A3 8p od stacyjki .do rozrusznika. pozdrawiam
jaką masz skrzynię?
Skrzynia JLU , chodzi o schemat,przez jakie przekazniki ,bezpieczniki itd przechodzi sygnal do odpalenia samochodu czyli automatu rozrusznika
Witam. Potrzebowałbym schematu podłączenia halogenów albo rozpiskę wtyczek bordnetz nowy typ od RM2010 8P0 907 063 A
http://images67.fotosik.pl/589/1167ba2fedb26b4fm.jpg
Z góry dzięki za pomoc.
Witam ! potrzebuje podpiąc tylna lampke w podsufitce ( wersja z jednym przyciskiem) mam tylko dwa piny w kostce do lampki sa trzy.( Brak podświetlenia i właczania przyciskiem
pozdrawiam.
yogi, może Ci coś to pomoże
Załącznik 13571Załącznik 13572Załącznik 13573Załącznik 13574Załącznik 13575
robson, tu masz schemacik - podłączasz do wyznaczonego pinu jak na schemacie, którego rozpiskę sam wrzuciłeś
Załącznik 13576
hajdi, tu masz schemat tylnej lampki
Załącznik 13577
sarin Dzięki.
sarin Dzięki wielkie... A możesz podesłać wersje z dodatkowym przyciskiem ?
hajdi, to chyba to
Załącznik 13580
robson
Załącznik 13581
Wydaję mi się że to jest to , Pozdrawiam :)
Cześć potrzebuje jakiś schemat podłączenia grzanych foteli do mojej A3, jest na forum ale od rm2006 i nie wiem czy będzie pasować ew jak ktoś mógłby podpowiedzieć jak to w mądry sposób podłączyć bo niestety nie chce wydawać 250zł na instalacje...
Wita. Potrzebuje zlokalizować czujnik g202 w a3 05 r
radekt, g202 - 1k0907655b - albo za konsolą środkową pod radiem albo pod tylną kanapą
seta
Załącznik 16706
pod tylna kanapa nic nie ma wiec zostalo mi szukanie pod radiem
Witajcie,
potrzebuje schematu PDC na tył dla RM 2010 z funkcją start&stop. Dzięki!
Wciąż nie mogę znaleźć tego czujnika g202. Pod radiem nic nie ma. Jest czujnik pod siedzeniem pasażera ale to nie jest g202. Ma ktoś jakiś pomysł?
zalezy ktory masz rok i jaka wersje pompy ABS
mozesz miec i G200 i G202 wbudowany w pompe (MK60EC1 , to maja polifty, albo ktos wymienil pompe )
wczesniej duosensor powienien byc chyba pod fotelem pasazera
a co to jest ? duosensor ESP
przeczytaj sobie na nim numer czesci, czy aby nie ten co Sarin podal 1k0907655b
generalnie one sie nie psuja, nie wiem po co go szukasz..
wyglada to tak :
Sensor unit -G419
-1- Sensor unit -G419
J Lateral acceleration sender -G200
J Yaw rate sender -G202
J Longitudinal acceleration sender -G251 (four-wheel drive vehicles only)
-2- Connector -G419
-3- Seat cross-member
-4- Sensor unit fixing bolts
http://i57.tinypic.com/2lxiczb.jpg
na naszej stronie, lokalizacja sterownikow G419 :
http://www.a3-club.net/lokalizacja-s...-8p-2003-2010/
Pod siedzeniem pasażera mam na nim taki nr 1k0907655A.
Wyskakuje mi taki błąd: 01542 yaw ratę sensor (g202) 008 implausiblesignal signal- intermittent. I absy szaleją. Delikatny zakręt, i zaczynaja koła hamować tak jakby esp wyczuwało poślizg i auto hamuje
Właśnie podmieniłem dzisiaj i jest tak samo:/
Właśnie byłem sprawdzic i bez zmian. Wciąż sie zapala esp i hamuje
Tak patrząc na opis który miro zamieściłeś na poprzedniej stronie to u mnie ten czujnik jest założony wtyczka do przodu, a na zdj widzę ze ma być do tylu. Tylko u mnie aby założyć wtyczka do tylu to nie chce wejść. Musiałbym kawałek blachy podciąć. A na czujniki nie widzę żadnej strzalki
Jutro spróbuje go założyć odwrotnie. Ale nie chce mi sie wierzyć aby blacharz tam cos robił przy nim. Ale rożnie bywa w dzisiejszych czasach. Tylko pozostaje pytanie czy pokazywał by taki błąd gdyby był odwrotnie założony?
Pompę abs mam o takim nr 1k0614517h. Chyba oryginał ale mogę sie mylić, bo auto kupione jakiś czas temu..
Po całkowitym odłączeniu czujnika esp nie działa i auto normalnie sie zachowuje, odwrotnie nie da rady go u mnie założyć, jedynie wtyczka w kierunku jazdy, ale na schemacie co wkleił miro jest on wtyczka do tylu..
potrzebuję schemat jak podłączyć dwie lampki które znajdują się za roletami przeciw słonecznymi powinny się zaświecić jak się lusterko od sunie a nie mam podłączonych ich
marcelinho, tutaj jest, poszukaj sobie
Załącznik 13679
Czy mógłby ktoś podesłać schemat wiązki przewodów która wchodzi z kabiny do komory silnika... Chodzi mi głównie, króry przewód jest od ABS.
Witam. Potrzebuje cały schemat instalacji PDC do a3 sportback 2.0 TDI 2005r bkd. Chce dołożyć ale muszę wiedzieć co skąd i gdzie dokładnie idzie
witam potrzebowałem bym schemat całej wiązki od drzwi kierowcy z z kolorystyką kolorów kabli do kolejności pinów w kostce wersja eu. nr. wiazki 8p3971035 oraz jak by ktoś miał schemat podłaczenia wtyczki fotela do kontrolki pasów by działała wtyczke w fotelu mam ale nie wiem gdzie ja wsadzic by to smigało
Witam potrzebuje schemat podłączenia oświetlenia boczków drzwi i lampek podsufitki które znajdują się za zasłonami przeciwsłonecznymi
tutaj kiedys wrzucalem schematy, powinno wszystko byc:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post905616
Wszystko ładnie znalazłem jak podłączyć tylko nw w jaki pin wsadzić by się swiatlo włączyło jak otworze lusterko :\
a co ma otwieranie lusterka do swiatla? chodzi o odslanianie lusterka? wszystko musi byc na tych schematach, ale zle zadajesz pytanie.
Pytanko, ktoś się orientuje gdzie szukać kabli idących od pompowtrysków? Interesuje mnie gdzie idzie ta wiązka, od wtyczki przy pompowtryskach/silniku widzę, że idzie na przód silnika i gdzieś w dół, gdzie to zmierza? Chciałbym sobie małe coś zrobić na masie ww przewodów ;)
Autko jak w opisie.
Rzuc okiem na okolice podluznicy po stronie kierowcy (pod filtrem powietrza i podstawa akumulatora), potem na okolice podszybia.
Witam, znalazłem sie u was na forum bo potrzebuje pomocy. Studiuje na polibudzie i potrzebny mi jest schemat sterownika do audi Audi V8 Quattro ECU ECM BOSCH Engine Computer Control 0261200198 441907404C, przeszukalem juz chyba cały internet i nic nie znalazlem, moze ktos z was posiada taki lub zna strone gdzie moge to znalezc . Licze na was ! pozdrawiam.
Obawiam sie, ze takie schematy to sam VW bardzo mocno strzeze...
Witam potrzebuje schematu instalacji całego przodu spryskiwacze szyby, spryskiwacze reflektorów, czujnik spryskiwaczy, klaksony, moduł wentylatorów, halogeny, czujnik maski, parktronic itp nie wiem co tam jeszcze jest (jakie kable od czego są i czego mi brakuje :p )
Witam, potrzebuje schemat wyłącznika świateł z czujnikiem zmierzchu w a3 8P 2004 3d. Gdzie mogę podłączyć + od ledów żeby przy 0 nie świeciły i zapalały się po przełączeniu na auto?
ktoś pomoże?
Tak więc Mój problem jest bliżej nie zidentyfikowany, a jeśli mogę i na ile mogę coś chciałbym rozwiązać sam....
Zaczęło się od zavagowania auta gdzie wyszło na to że mam walniętą sondę ......tu temat
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ia-pytaj/page2
Sonda wymieniona na ori Boscha i taka sytuacja że nie działa dalej po zvagowaniu auta ale spróbowałem zrobić pewne podmianki co dało taki rezultat że ....
obydwie sondy teraz działają bo .....podpinając obydwie (oczywiście na przemian) pod jeden z przewodów pracują obydwie
natomiast podpinając (na przemiennie) pod drugi nie działa żadna
jaki wniosek ??? że coś jest nie tak z dalszą częścią przewodu lub czegokolwiek co znajduje się za wtyczką sondy
I tu moja prośba o jakiś schemat elektryczny od dwóch sond przed katalizatorem ..... w dal,
gdzie dalej za wtyczkami, począwszy od gniazd idą przewody które mógłbym sprawdzić - ich obwody, czy wszystko ok, względnie jeszcze dalej ......... chyba ich sygnał idzie do ECU :confused: