Szok!
od 3000 do 7000, coś niesamowitego, pięknie to musi zapier***
Gratuluje mocy, CS wykonał świetną robotę, brak słów:)
Printable View
Czesto jest tak ze wykres malo przeklada sie na to jak auto jezdzi...
Pisi: to klub Audi A3/S3 wiec zadne q7 tu nei zagosci :D
Czym tu sie bac jezdzic? Ze duzo mocy? Nie zartuj std...
gratuluje 410 KM... szok. Jestem bardzo ciekawy co na to Haldex?. Pochwal sie jak to w praktyce wyglada... a jak bedziesz w Warszawie chetnie tez bym zerknał jak to lata. Jeszcze raz gratuluje...
Gratulacje zarówno dla właściciela jak i Compotów :) Bardzo mocny projekt! Jeżeli mówią, że jest bezpiecznie to tak jest i kropka :)
Jezdzi z pewnoscia wysmienicie:)Szacunek za piekny wynik:)Ale nadal jest to 4ro cylindrowy 2.0L bez ladnego dzwieku...:(
2 litry w 4 cylindrach, ale dzwiek serii z pewnoscia nie przypomina. to nigdy nie bedzie bulgot V8, ale zaloze sie, ze i tak ladnie warczy, prawda PiSi ? ;)
ha! to ja to auto widzilaam na zywo;P a myslalam ze Patryk zmienil rejestracje...coz..blondynka..w dodatku rasowa:P
. . . . .
James rób program, wydech i sie ustawiamy :)
Dodano:
Skoro juz podnosisz ten temat to powiedz tylko w ktorym wysciugu :D W tym co Patryk machał Danielowi jak go zwawo mijal na 3 i 4 biegu :D A w leb idzie do konca trojkli bo potem evelina musi juz tylko ogladac nr rejestr eSki
Grubo !!
Widziałem w Akcji... Aż się alarmy załączały :)
Graty dla Chłopaków z CS
Spryciulki z tych Kompotow:P a akcje z alarmami pamietam:P tyle ze mi sie w dalszym ciagu wydawalo ze to Patryk pomodzil swoja:P ale mysle ze wszystko w swoim czasie:P
. . . . .
. . . ..
Zeby zrobic 380-390ps w Evo X nie trzeba robic wydechu (trzeba w IXtce).
Jak bylo wiem tylko ja i Daniel ktory po wyscigu powiedzial nam "czekalem na moment az objedzie mnie jakas S3jka zeby zrobic wydech". To ze S3 jest szybkie nie podlega dyskusji bo swiadczy o tym wynik z hamwonii. To poprostu Evo Daniela jest szybkie i tyle jak na to co ma zrobione.Evo Marka (srebrne) po wydechu i sofcie w 4turbo na 365Ps dostawalo 3 dlugosci od Daniela (dalej twierdzisz ze Daniel ma 350ps). Z drugiej strony moja satysfakcja z machania mu na 4 biegu jest tak duza ze niech Wam mowi co chce :-)
. . . .
jak dzieci... nie macie innych problemow? a Ryba dostaniesz w koncu jakies becki i sie odczepisz odemnie.. to jest moje auto i nie interesuj sie jak ja nim jezdze...EOT
ukłon!
Pieeekny wynik :!: Alez to musi latac :D
bajka, zawsze marzyłem o budzie 8p z taką mocą ( nie trzeba czekac na rs3 :) )
ma ze 4 sec do 100km/h?
czekam na filmy, relacje i liczby
btw, proszę tylko o TAK lub NIE: ciekawe czy cs upchnie 2.7 tdi lub 3.0 tdi w miejsce bkd ( buda 8p )?
Realcje i filmy będą w swoim czasie :). Patrząc na TTRS to myslę sobie ze RS3 nawet jak w koncu wyjdzie to bedzie far away wzgledem dzieła Compotów. a 4 sek. do setki na pewno nie ma
W uzupełnieniu podam tylko tyle, iz w/g info uzyskanego od Patryka na tej turbosprezarce do osiagniecia są okolice 450ps i 500nm. Oczywiscie jezeli chcielibysmy zrobic wiecej to bez wymiany korbowodow moze sie skonczyc zle.
Takaze kto wie, kto wie :cool:
uzx
Ale po aucie po programie odcinka jest przesunięta w wyzsze partie obrotowa - prawda?
Pisi napisal, ze musi zmienic bieg, wiec jezeli sie przesunelo to nieznacznie.. do 98 ;)
Tak to wygląda u mnie:
Czas / obroty / Engine Load / Prędkość / Przepustnica
16.81 6960 80.5 92.0 Part Throttle
16.93 6960 54.1 93.0 Part Throttle
17.03 7000 29.3 94.0 Idle
Dodano:
Przełożenie jest funkcją liniową.
Wiedząc, że w stockowym programie mam przy 7000 94 km/h, a tutaj odcięcie jest przy 7370, wychodzi na to, że dwójka kończy się na 99 km/h (wartości rzeczywiste, nie licznikowe).
Matko jedyna! To prawdziwy Devil. Czytam, oglądam i oczom nie wierze! Wielki szacun dla CompSportowców za taką wielką robotę i dla Ciebie za podjęcie się tego. Gratuluje autka!
A jak będziesz w Warszawie - zamawiam jako kolejna osoba kolejkę na przejażdżkę :thumbright:
To dawaj do nas 18-tego :) i ani chwili się nie zastanawiaj :) Taki potwór na naszym spocie, będzie fajnie :D
Jeszcze raz wielkie gratulacje! A niby taka mała, niepozorna eSSSeczka, a w niej wielke serducho :)
czy taki wynik łatwiej jest osiągnąć w silnikach 2.0 TFSI czy 2.0 TSI?
TSI to inna para kaloszy. silnik jeszcze bardziej nastawiony na ekologie, wiec prawdopodobnie z wiekszymi ograniczeniami. duzy moment obrotowy dostepny z samego dolu z racji sprezarki mechanicznej zastosowanej w celu rekompensaty duzej bezwladnosci turbiny. mimo wszystko nie sadze by to moglo w jakis sposob pomoc w osiaganiu takich wynikow..
modyfikacja tak czy inaczej przewiduje wyjecie seryjnych gratow.
Wielkie gratulacje za wynik + przebieg moc/moment!
Ta eSa jest massssyyyywna.
Wybaczcie, być może nie doczytałem - rozumiem, że była kucizna?
Jeśli nie to mega respekt dla Audi i tego silnika...
Wreszcie dzisiaj udalo mi się dorwac race logica - drift boxa :). Udalo mi sie wykonac 6 startow i w najlepszym przejezdzie udalo sie wykrecic 4,6 sek. do 100 km/h i 15,8 do 200 km/h (w najgorszym 5,0 sek. do 100 km/h i 16,4 sek). Nic nie wybeszalem i nie wyciagalem z auta. Wrazenia z jazdy sa takie, ze auto w ogole nie puchnie, kreci sie jak opetane ponad 7k rpm i moc jest rozwijana plynniej w calym zakresie. Wczesniej (przy ~330 KM i 430 NM) czuc bylo cos na ksztalt uderzenia a potem (w porownaniu do obecnego stage'u) auto jakby puchlo. Teraz oczywiscie uderzenie dr Newtona jest takze, ale nic nie puchnie :)
Niedlugo postaram sie nakrecic jakis filmik;)
Fajne wyniki tylko pogratulować esy to już musi zapierniczać :D:P
Dużo przyczepności życzę :)
Pozdrawiam
ciekaw tylko jestem ile wytrzyma skrzynia i sprzeglo :)
Ale Gratuluje wyniku i bezawaryjnosci zycze :)
Cos pieknego:)
szacun straszny, no ja to tylko mogę sobie pomarzyć....
złoisz pewnie niejedną furkę:thumbright:
Nieźle ;] 11,5-12sek na ćwiartke :D
Autem zrobilem poki co prawie 2.500 KM i nic sie nie dzieje-ani ze sprzeglem ani z napedem ani z innymi podzespolami. A zaznaczam ze lekko auto nie ma bo tylko wczoraj wieczorem ustawione 3 próby z M3 E46 i w przedziale od 60-180(wlasciciel eMki prosil aby race byl z rolki) ok 4-5 dlugosci dla Eski i ciagle sie oddalalem :D. Drugi race z ML 63 AMG (na trasie a wiec z rolki;)). Powyzej 150-160 odchodzilem juz znaczaco. Na tyle znaczaco, ze jak tankowalem na stacji k/Ostrody to wlasciciel mietka tez sie tam zatrzymal, podszedl do mnie i spytal ile ma ten "diabelek" co mu tak odjezdzal :D
Jednym slowem jest :thumbright:
ladnie musi smigac....:D
co tu duzo mowic, zwija asfalt hehehe :P
:thumbright:
i to sie nazywa moc, i to sie nazywa "ciach pytona" :D
nice, oby jak najdluzej bez awaryjnie, oby jak najwiecej objechanych "pewniaczków"
lodzio miodzio
Staaaary jak ja ci zazdroszcze (chociaż to grzech :PP )to ty pojecia nie masz. nie szukasz moze szofera? :mrgreen:
Reasumujac kazdy wyscig konczysz na stacji :P
Juz troche pojezdziles. Jak wyglada spalanie w roznych warunkach i sposobach jazdy :?: :)