dzięki ryba ... teraz moze ktos mi podesle stronke gdzie bedzie taniej.... chociaz wydaje mi sie ze chyba w netcar kupowalem kiedys do swojej hani F1 na lato i wszystko przebieglo bardzo sprawnie
Printable View
dzięki ryba ... teraz moze ktos mi podesle stronke gdzie bedzie taniej.... chociaz wydaje mi sie ze chyba w netcar kupowalem kiedys do swojej hani F1 na lato i wszystko przebieglo bardzo sprawnie
kupowalem polecam negocjuj daja rabaty :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michas
ja bede mial 205/55 16' :twisted: i zobaczymy jak to sie jezdzic bedzie :P
Firestone WINTERHAWK decyduje sie chyba na takie :) duzo ludzi sie pozytywnie o nich wypowiada... w testach 195/65/15 maja 4.9 na 6pkt wiec nie jest zle... ;) zawsze to lepsze od moich teraz ( 5mm przod i z 3tyl )
[ Dodano: Nie 29 Paź, 2006 00:36 ]
http://www.opony.com/producent1.asp?...ERHAWK&f=lista
a co myslicie o tych oponkach :roll: https://www.netcar.pl/opony/zimowe/o...3961,5,i2.html
ja chyba wybiore continentale 185... w netcarze, bo tam jednak maja najtaniej :).. a co do opon to napewno sa te skandynawskie :)...tam naprawde musza byc porzadne opony zeby dalo sie zjezdzac z tych wszystkich gorek :mrgreen:
no wlasnie ja juz niewiem jest kilka modeli w podobnej cenie
no ja chyba skoncze na tych :
Dunlop SP WINTER SPORT M3 195/65R15 91 T
[ Dodano: Pon 30 Paź, 2006 14:23 ]
mam nadzieje ze bede zadowolony ... :/
znajomy polecal Pirelli Carving z dziurami na kolce itp ... w testach opona super na snieg kazdego rodzaju itp ale na suchym wyszla fatalnie ... :/ podobno sie slizga jak cholera na suchym ! i deszczu . W sniegu nie do pobicia... no ale ja brykam po polsce... potrzebuje gumy na wszystko ... jakbym dalej mieszkal w rzeszowie to bym bral carvingi
ja kupilem conti ts810 zobaczymy czy takie dobre... :mrgreen:
Pirelli ostatnio ponoc opuscilo sie pod wzgledem jakosci. Ja decyduje sie na Firestone Winterhawk w rozm. 195/65 R15
no wlasnie nawet w CompSport odradzili fireston winterhawk tezm mialem brac ale kupa... biore to co sprawdzone przez macha on duzo jezdzi i te dunlop beda ok :)
[ Dodano: Czw 02 Lis, 2006 14:29 ]
kupilem !!!!!!!!!! DZIS Dunlop SP WINTER SPORT 3D 195/65R15 91 T M3 nie mieli ale ta jest drozsza i podobno lepsza 1 wrazenia po 50km :) ******STE !!:D super na mokrym sie trzyma sprawdzilem ja i hhamowanko i przyspieszanko czadzik . Czekam na snieg jak bedzie tez tak ladnie to powiem jej ze ja kocham :D
dzieki mach za rade :D
no to zdaj relacje i napisz ile zaplaciles, bo ja tez w koncu bede musial kupic te oponki
JA ?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michas
ogolnie na opony.com.pl cena ciekawa chyba 259zl :) wiec czad i free dostawa :D
[ Dodano: Czw 02 Lis, 2006 21:39 ]
co do jazdy narazie tylko mokra nawierzchnia i blotko i celujaco sie spisuja
na netcar jest za 234,58 ta DUNLOP SP Winter Sport 3D ale 185/65/15 a 195 jest za 258,69.... mam nadzieje ze bedzie z ta pogoda tak jak pisze zill , to zamowie oponki w nastepnym tygodniu bo juz sie pogubilem i nie wiem czy wybrac dunlopy, michelinki , goodyerki czy continentale bo po zeszłorocznych testach pirelki calkowicie odpadaja....
ja chcialem goodyerki Ultra Grip 7 ale drogie a kazdy polecal dunlopy m3 ale juz powoli sa wypierane za zamiennik 3D i wziolem te i jestem zadowolony !! jak narazie :D
michelinki.... hmmmm moj ojciec juz dwa razy w fosie byl bo w zakretach sie nie trzymaja zabardzo i odradzam :D juz lepiej te Barum czy jak to sie nazwya :D podobno dobre :D ale szczerze moge polecic Dunlop Mach tez pewnie poleci :D ja machowi wierze bo on sporo jezdzi wozi se tylek po polsce :D na Dunlopach :D
ja zaszalałam i zamówiłam wczoraj najnowsze Continentale :P
gdzie kupujesz??Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kiczer
pytam sie bo jutro bede zamawial 2szt i jeszcze nie wiem gdzie to zrobie :roll:
na tyl niestety zostana mi 2 stare oponki z ok 5mm bieznika - za rok dojda kolejne 2 nowe :twisted:
DTM opony.com.pl chyba najlepsze ceny w sklepie ;/ nawet w rzeszowie u ojca niewiele nizszy dostalem rabat na dunlopki
no ja mialem dzwonic po rodzinie ktora handluje oponami ale dalem sobie siana jak zobaczylem ze na opony.com.pl wysylka kurierem jest za free - jutro u nich zamowie 2 szt i najprawdopodobniej beda to takie same dunlopy jak Ty kupiles - wiesz moze czy beda u nich M3 czy juz ich wcale nie beda mieli??Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Proxa
DTM, sprawdz jeszcze na netcar.pl tam jest taniej jak na opony.pl
ja wlasnie zamowilem continetale na netcar czekam teraz na oponki juz :)
a jak u nich z kosztami przesylki? pytales sie o dostepnosc innych opon czy odrazu tylko conti chciales?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez matrix2006
M3 zostaly wyprowadzone w tym roku z produkcji wiec w przyszlosci ciezko ci bedzie dokupic 3D wchodza wlasnie za nie i sa DUZO CICHSZE od m3 wiec polecam 3D !! :) skad wiem ze sa glosniejsze ? (sprawdzilem dzis !! :D znajomy ma w A4 szumia troche ) zapewniam cie ze 3D jest cisza dzis mialem spora trase i !!! wylaczylem radio delektowalem sie cisza :D tzn :Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DTM
-slychac powietrze
-slychac jak CD skrzypi w odtwarzaczu :)
-slychac silniczek
i fin :D naprawde ******scie jestem zadowolony w porownaniu do tych ktore mialem wczesniej zreszta 3D gdzies tam wysoko w testach wypadla trzeba by poszukac :) w ADAC sporo gwiazd dostala z tego co mi sie o uszy oobilo ADAC czy jak to sie pisze ogolnie POLECAM
[ Dodano: Sob 04 Lis, 2006 23:47 ]
http://www.opony.pl/testy_opon.asp?idt=20&ida=234
[ Dodano: Sob 04 Lis, 2006 23:51 ]
http://www.stiftung-warentest.de/onl...2/1304262.html :)
[ Dodano: Sob 04 Lis, 2006 23:59 ]
http://www.adac.de/Tests/Reifentests...rcePageID=8979 wszedzie opona jest na 2 miejscu :D
no tak ta opona proxa w 2005 byla testowana i byla jedna z lepszych a teraz po przeczytaniu wileu czasopism i testow oraz opini uzytkownikow opon na stronach www to ja sie decyduje jednak na conti ts810 bo maja najwyzsze noty http://www.conti-online.com/generato...0-2006_pl.html
Bardzo dobry wybórCytuj:
Ja użytkuje od dwóch lat ContiWinterContact TS 790 i jestem bardzo zadowolony
zwłaszcza w moim terenie /Beskid Sądecki/
Ja 14 pazdziernika zamawialem Dunlopy M3 (195/65R15 91 T) to mieli bez problemu (w piatek zamowienie, we wtorek opony kurierem w domu) :)
A i cena byla lepsza bo za sztuke placilem 222 (teraz 236) :) i wszystkie z data produkcji z tego roklu:
2x 20 tydzien, 1x 24 tydzien i 1x 28 tydzien 2006.
Co do glosnosci to wczoraj zrobilem na nich jakies 150km po katowickiej i bardziej bylo slychac powietrze niz opony wiec jest calkiem przyzwoicie :)
NO JA ZAMAWIALEM NA NETCAR ALE ODISALI ZE NIE MAJA NASTANIE WIEC ZAMAWIAM GDZIE INDZIEJ TE OPONKI sorki za duze literki nie zauwazylem a juz mis ienie hcce jkasowac bo nie mam czasu i uciekam . dajcie linak do jakiegos dobrego sklepu z oponkami bo w netcar nie maja tych oponek juz co chcialem conti ts810
i wyobraz sobie ze 3D sa o wiele cichsze :D wpadnij na zlota do wawy pokaze ci posluchamy skrzypienia CD w aucie hehehhe :D
a co do CONTI to mi sie na nich zle jezdzilo zawsze na starych samochodach i poprostu ich nie biore naewt nie biore pod uwage ;) co by onich nie pisali. A zwlaszcza po tescie np. Dziennikarzy jak matrix napisal ... wiem jak te testy wygladaja :) tak jak testuja u ojca w firmie citroeny to osoba testujacym wejda w **** goscie od citroena i dadza co chca zeby tylko dobrze sie wyrazili :D czyli zarcie , impreza i wala kasy zeby tylko bylo cacy :D .
poprostu nie lubie CONTI :D ale skoro polecacie to pewnie sa spoko tak czy tak dobrze ze kupilem gumiaki :D to jest najwazniejsze zawsze to lepsze od letnich lol :D zobaczymy co DTM powie bo zamowil 3D
a ja wczoraj wsciekalem sie super szybkim mikrusem mojej mamy 1.5DCi 86 koni :D bo zalozylem jej micheliny alpiny i powiem Wam że na to toyo w zeszlym roku lepiej sie latalo, te jakos kiepsko trzymaja w zakretach i dupką rzuca, do tego z hamowaniem po sniegu tez kiepsko :(
ja dałam z siebie zedrzeć i zamówiłam w serwisie (moje auto tam stoi, będę je we wt. odbierać - już na zimówkach)Cytuj:
z rabatem 10% wyszło 535zł/szt :evil:
535 !!! a nie lepiej bylo za duzo taniej z opony.com ? ? za free dostawa
Pewnie tak ale zależało mi na czasie, a poza tym to ja jeszcze "czeska" jestem w tych sprawach i dopiero się uczę, gdzie, co i jak... :oops:
to w koncu ktore hehe juz sam nie wiem continetal ts810 michelinki alpin czy moze good year 7
UG7 !!!!! goood year ultra grip nie ma sobie rownych !!! mnie nei stac ale ... bym bral jakbym mogl :/ wszedzie UG7 wygrywaja... :/ i strasznie dobrze ludzie je oceniaja nawet na opony.com maja 4.9 najwyzsza srednia... :/
Jezdziles na UG7 ? poza tym oceny na opony.com.pl sa w du... z palca czasto wyssane.Cytuj:
W tym roku jest nowa UG Performance i sadzac po tym jak wyglada bieznik moze byc rownie ciekawa.
Osobiscie nie jezdzilem wiec nie wydaje osadow ale podobno UG7 scieraja sie w mgnieniu oka. :roll:
[ Dodano: Nie 05 Lis, 2006 13:49 ]
3D byly juz dostepne zeszlej zimy i wiadomo bylo ze sa niezle... jednak cena byla znacznie wyzsza.Cytuj:
[ Dodano: Nie 05 Lis, 2006 13:51 ]
Ja woze ****... ale nie zawsze niunia i nie zawsze na dunlopach :mrgreen:Cytuj:
Ostatnio w ramach testu zrobilem 600km Roomsterem po trasach... i to qrde na letnich gumach :evil:
ja od 2 dni smigam na conti ts810 185/65/15 259zl.szt i sa bardzo fajne ciche na deszczu trzymaja elegancko.no ale jescze poczekam na snieg i zobaczymy jak sie spisza :D
ryba daj znac na pw albo na forum jak one sie srawuja bo sie zastanawiam, nad nimi albo nad Good yerami
narazie tylko na deszczu jezdzilem jest ok czekam na snieg :mrgreen:
wlasnie doszly do mniedzisiaj oponki jeszcze tylko zazucic na felusie i zobaczymy jak sie spisza :)
w koncu jakie kupiles :)Cytuj:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ryba
te co ty :) bo myslalem ze moje zostanie nie zrealizowane i juz mialem zamawiac dunlopy a tu dzisiaj kurier dzwoni ze jedzie do mnie z oponami hehe a ja zdziwko bo nie dostalem potwierdzenia na maila i nagle juz opony sa w domu
matrix2006, zamawiales w slepie opony.com ?? nie przyslali potwierdzenia a opony juz jechaly/dojechaly :shock:
a no tak myslalem ze dostane maila ze realizuja zamowienie a tu zonk dzisiaj dzwoni kurier ze opony mi wiezie i pyta jak ma sie kierowac bo nie wie jak dojechac , no i zrobilem zdziwko lekkie bo juz mialem zamawiac gdzies indziej ale sie ppowstrzymalem atu dzisiaj dostalem oponki , pewnie tyle maja zamowien ze albo zapomnieli wyslac potwierdzenia albo nie doszlo mi na maialaCytuj:
ja tez kupilem tyle ze pirelki...... jedno wiem...jesli ktos jest z krakowa to po oponki radze wybrac sie na gielde samochodowa na rybitwy... tam ceny sa zdecydowanie nizsze... ja zaoszczedzilem jakies 160zl na komplecie :)... zaplacilem za oponkie 225 tj 900 za komplecik, a na opony.com czy innych te oponki sa po 265zł (niby po super okazyjnej cenie) :)
mam takie pytanko do was
do audi planuje zalozyc jakies continentale albo dunlopy (bron boze jakies polskie debice czy kormorany) mozecie mi podpowiedziec ktore lepsze
i w octavi mam jeszcze dunlopy winter sport cos tam
maja jakies 4mm czy beda jeszcze dobrze sie trzymac
i jakie jest minimum (aby policja sie nie doczepila) bo w letnich to jest okolo 1.2mm
zimowki maja napewno wiecej tylko ile
aha jaki bieznik (wysokosc) ma nowa opona zimowa?/
nowa opona ma jakies 9mm :) fireston winterhawk ma 11mm (gdzies o nich czytalem w testach) bardzo wysoki bierznik podobno dosc niebezpieczny na suchym czy mokrym ;) i glosny...
4mm to jeszcze nie tak krytycznie ale 1.2mm ( nie wiem skad dwie dziesiate :D ) ale to juz makabrycznie malo :D
z tego co się orientuje to bieżnik ma tyle samo co letnie czyli 9mm. Ja mam fulde cristal montero 2 i jestem zadowolony. Jak chcesz wydać więcej to moge Ci polecic good yeary ug7 albo dunlopy wintersport m3
ja bym polecil dunlopa bo teraz mam 4 na aucie i jestem bardzo zadowolony inni poleca ci pewnie conti :D kazdy chwali co ma ja mialem conti ale w twingo wiec nie mam porownania inna moc inny ciezar inne auto :) ale z dunlopa jestem bardzooo zadowolony 12nastego (miedzy 12 a 16) jade na deske :D chyba :D wiec sprawdze w sniegu w krynicy juz cos tam lezy :D
[ Dodano: Czw 04 Sty, 2007 16:39 ]
m3 juz nie ma chyba z tego co wiem wprowadzili 3d czy cos takiego wlasnie takie mam na przodzie m3 juz powoli wycofuja zejda w tym sezonie i naraCytuj:
Oryginalnie napisane przez Sens
Ja jezdze dzieki lukiaszowi na toyo snowprox s952 bodajrze i jestem jak narazie bardzo zadowolony sa ciche i co mnie zaskoczylo to ze kiedys jadac rano w zakretach lekko tak jakby uciekal ale jak wzialem sie do wyprzedzania to autko zerwalo przyczepnosc na trzecim biegu wtedy zrozumialem czemu goscie przedemna jada 40 a byly okolice zera i szklanka sie zrobila. Przy tej szybkosci co mialem w podobnych warunkach kumpel poscinal pare slupkow przy jezdni i wyladowal dupa w rowie na kormoranach chyba autko bylo :P
Wyglada wiec na to ze toyo to faktycznie mocno niedoceniane opony.
no to octavia jeszcze zostaje na starych zimowkach (zreszta ma tyle systemow ze moze nawet na sdamych felgach jezdic :P )
a do mojej niunki potrzebuje dobre oponki bo jedynym systemem jestem ja :mrgreen:
czyli Proxa, jestes zadowolony z dunlopow??
w sumie octavia ma tez dunlopy winter sport ale stare (2004r) i jezdzila fajnie
czy te nowe maja jakas roznice odnosnie poprzedniczek (z 2004)r