pol_8L, ja mam właśnie stag'a zainstalowanego w A3, 1.8 AGN, z tym ze reduktor mam od lovato, Instalka zrobila juz ponad 60 tys km i bez najmniejszych problemów zapierd...la aż miło.
Printable View
pol_8L, ja mam właśnie stag'a zainstalowanego w A3, 1.8 AGN, z tym ze reduktor mam od lovato, Instalka zrobila juz ponad 60 tys km i bez najmniejszych problemów zapierd...la aż miło.
Ja sie do gazu przekonalem. 3 lata temu zaplacilem za instalacje 1800 pln. I do tej pory śmigam i nic nie dotykam. Nie wiem jaka to instalka, wiem tylko za 2 generacji. Pali 10 w trasie 14 same miasto, oczywiscie gazu i nie odczuwam zadnej roznycy w jezdzie.
Witam.Wiem ze był już podobny post postawiony ale chcialbym sie dowiedziec jeszcze paru rzeczy.Jezdze po Warszawie od paru dni i nie moge znalezc odpowiedniej stacji w ktorej mógłbym założyć instalacje gazową.Jedni mówią że BRC jest kiepsie drudzy że Stag 300 do niczego sie nie nadaje a podjechalem do gosci w Ząbkach to powiedzieli mi ze cieżko założyc w tym samochodzie instalacje itp. Jeśli ktoś jest z Warszawy to prosze o jakis namiar odpowiednich ludzi którym można powierzyć auto.Dodam ze chciałbym sie zmieścić w 2600zl
i jaką najlepiej założyć instalacje? i jakie wtryskiwacze założyć? Dzieki za pomoc.
Łukasz I, przeniosłem Tutaj twojego posta. Przeczytaj ten wątek i parę innych (poszukaj w wyszukiwarce) bo troszkę już pisaliśmy na ten temat.
Ogólnie każdy tutaj poleci obie te co wymieniłeś. Zarówno BRC jak i Stag300 się sprawdzają, a gadanie, że są jakieś lipne to pewnie wyszło od gazownika, który ich założyć nie umie...
W Wawie polecam: http://a3-club.net/forum/viewtopic.php?p=119416#119416 I potwierdzi to jeszcze parę osób z tego forum. Koszt to 2700, ale moim zdaniem warto! Profi robota.
pzdr
Założyłem STAG 300 (III generacja) do swojej niuni .....i nie żałuje dobry wybór....polecam:)
W trasie pali mi 8l (przy max 120km) jak grzeje 160km od 9-10l.
A w miescie oczywiście zależy od miasta, ja śmigam po Wrocławiu średnie zużycie to 10-12l.
A jeżeli chodzi o moc, ja osobiście wyczuwam różnice jest nieznaczna ale wyczuwalna:)))
Pozdro
JA również polecam STAG 300, założyłem 2 miechy temu i jak narazie spisuje sie znakomicie, spalanie na trasie 9-10l a miasto 12-13l ale mam coś cieżką nogę :) ale polecam
STAG 300, reduktor ZAVOLI, valteki żółte 1 OHM. ( kwiecień 2100PLN) I nie narzekam za bardzo. przejechane 20 tys.
Spalanie rzędu trasa( 3 osoby + bagaż) na 1000km przy do 120km/h 9L. a miasto wiadomo:) zalezy :) od 12 do 14L.
róznica w mocy zapewne jest :) ale nie jest to az tak odczówalne :)
a teraz moje pytanie. interesuje mnie mocowanie listwy wtryskowej. 1.8 AGN Jakie długości weżyków ? jesli ktos ma zdjecia to był bym wdzieczny.
U mnie wężyki maja około 25 cm. czyli dość dlugo. Mistwe mam zamocowana obok bagnetu, pod czarna osłoną, ładnie wyglada ale szukam jakiegos bliższego miejsca.
Ogólnie polecam :) Proste tanie :) i co wazne... https://www.ac.com.pl forum producenta tego gazu. Oprogramowanie cały czas modyfikowane i ulepszane.
Witam.
Czy może ma ktos w swojej audicy zamontowana instalację gazową firmy STAG ? Pytam bo podjechałem umowic się na montaż LPG do swojej 1.8T i byłem zdecydowany na BRC....ale kier. warsztatu (nie nie chodzi tu o podwórkowy warsztat) zaoferował mi właśnie STAGa za cene 2700zł. Mowi ze jest lepszy od BRC gdyż ten twierdzi jest przereklamowany.
Pomożcie proszę STAG czy BRC ? Licze juz tylko na wasze doswiadczenie!
montorsi, ja mam STAG 300 ale w 1.8 bez T, mogę szczerze polecić, sprawuje się idealnie
Witam was, przymierzam sie do instalki LPG i jak sie u mnie w okolicy okazuje BRC nie chcą montować, jedynie z "for gas", lub w sprawdzonym zakładzie polecją mi ZENIT(bo jak twierdzą STAG jest podróbką tego włoskiego Zenita)
co wy na to??
ZENIT
http://www.agcentrum.com.pl/index1.php
http://www.auto-gaz.net.pl/index.php...ask=view&id=10
jak wiekszość sterownik STAG 300 odpowiednio ustawiona mapa gazowa a maszyna śmiga jak na benzynie spalanie nie małe 10L po trasie po miescie 15 nie ma sie co czarować:)
Witam wszystkich forumowiczow, i proszę o poradę: gdzie najlepiej założyć instalację gazową we Wrocławiu - do A3 1.8 AGN?
Dzieki serdeczne za tak liczne przeczytanie mojego posta, prosilbym jednak o porade jak wyzej. Zastanawialem sie co zanczy ten zasubskrybowany tik obok tematu a takze komentaz, ze juz wczesniej pisalem o tym?
Sprawdzilem za pomoca opcji szukaj czy ktos juz nie pisal o tym wczesniej i niestety nic nie znalazlem.
Dowiedzialem sie tylko , ze do mojej A3 z 1998r, ktora ma silnik 1.8, AGN i przebieg 166tys najlepij zamontowac sekwencje STAG300 lub BRC sequent 24. Jesli jestem w bledzie to prosze o komentarz.
O co chodzi z tym kolektorem (aluminiowy lub?) i jak sprawdzic jaki ma moja niuna.
Również zastanawiam się nad instalacją gazową. Mam średnie spalanie 15 l / 100 km przy normalnej jeździe :) Robiłem mały wywiad po wrocławskich firmach i ludzie sobie chwalą Abart (choć były też opinie negatywne) i Nomar na Legnickiej.
Myślicie, że warto wydać 5700 zł na Prins czy sobie podarować i wziąć coś tańszego?
też tak myślałem ale po trasie z kumplem, który ma Opla Omegę z 1996 r. 3.0 coś tam MV6 235 KM w sekwencji, zmieniłem lekko zdanie.
Jestem w rozterce, bo sam jeżdżę TDI 110KM i póki co tylko wkładam w niego siano. Regeneracja turbo, nowa przepływka, częsta wymiana oleju i filtrów, drogie części, dwumas jak sypnie to różaniec etc.W dodatku auto ma ponad 210 tys km przejechane i to na pewno kręcone jeszcze.
Kolega jeździ tą Omegą już rok, nic nie robi, tylko świece i przewody WN wymienia co 60 tys km., olej co 15 tys. km. Auto ma 160 tys km na liczniku. Moc ogromna, jechał nią wariat nawet 270 km/h, jechałem z nim po autostradzie i po mieście (ale nie tyle), na prawdę wbija w fotel a gazu pali nie dużo.
Zastanawiam się czy nie kupić A3 w benzynie i zamontować najlepszą instalację LPG.. Kumplowi przełącza się na gaz już po osiągnięciu przez silnik 30 C czyli szybciutko.
Czy to prawda, że wypalają się jakieś zawory przy LPG? Nie znam się. Czy w 1.8T też jest tyle pieszczenia turbiny co w TDI?
CD w temacie "Kącik LPG"...
Witam wszystkich, ja kiedys pracowalem jako monter instalacji LPG, zakladalismy tylko stagi, smialo moge polecic wszystkim, naprawde to dobra instalacja.
Tydzien temu udalo mi sie wkoncu skonczyc montowac gaz do mojej A3.
Zalozylem Staga 4, reduktor SILVER i narazie wtryski Valtek 3ohm (badziew ale takie byly wiec narazie jezdza)
Jak znajde chwile dam fotke jak mam zamontowana listwę.
Pozdrawiam
http://img18.imageshack.us/img18/5600/dsc00626mz.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Na upartego można kalibrować waldki co 10tys i bedzie auto dobrze jezdziło w miare.Listwa nie przymarza zimą w takim miejscu?Trójnik pomiarowy masz przed filtrem FL i daje nieco zawyżony odczyt ciśnienia gazu.
nic nie zamarza jak narazie, nie powinna lezec ale nie mam zamiaru na niej dlugo jezdzic, a co do trojnika to wiem, mam to przelozyc ale narazie poskladalem to na szybko zeby tylko na gazie jezdzic bo jazda na benzynie to tragedia :/
Polecam instalacje Compact mozliwosc prostej regulacji bez mechanika. Spalanie mam 7.66 max jakie udalo mi sie wyciagnac przy ecodrivingu. Valtek 3 ohm tez sie sprawdzaja mam przejechane 40 tys i zero problemow choc musze przyznac ze te wtryskiwacze sa dla ludzi ktorzy jezdza spokojnie. Pozdro
Jak już sie pchać w AGC to lepiej zenita pro niz compacta który jest notabene kastratem i przy bardziej wymagających silnikach będą problemy z regulacja.Zenit pro dopiero raczkuje ale może okazać sie lepszy od staga 300 i na poziomie lpg-tech'a
Witam, widzę temat ostatnio nieco odżył. Miałbym pytanie co polecacie do 1.8 125KM. Oczywiście STAG i BRC biorę pod uwagę i nie wiecie w tej chwili jaki orientacyjnie jest koszt takiej instalacji? I zna ktoś dobry zakład z okolic Radomia?
Brc sobie odpuśc. Bierz staga. Stagiem dostroisz tak jak trzeba , brc nie.
No już od znajomego taką odpowiedź dostałem właśnie. A kojarzysz jaka cena takiej instalacji, orientacyjnie?
Oczywiście , za instalke stag 300 4 plus, hana , ac r01 trzeba zaplacic ok 2600zł *tyle bierze mój kolega który montuje , gwarantuje Ci że na tym zestawie auto będzie jeździć jak na benzynie bez ułamka spadku mocy. Niestety trzeba zapłacić troche wiecej ale potem instalacja Ci się odwdzięczy tym że nie będziesz wiedział że ją masz - tylko na stacji paliw odczujesz różnice. Aha kumaty gazownik bardzo wskazany. wejdz na lpg-forum tam znajdziesz kogoś z mazowieckiego kto Ci to założy elegancko.
witaj w radomiu masz zakład partnerski staga chyba przy gołębiewskiej jeśli nie to w rykach jest gościu który dobrze zakłada i nie dużo kasuje proponowana przeze mnie kombinacja to stag 4 plus lub 300 isa2 reduktor ac r01 lub kme silver listwy hana 2000 lub tańsze reg fast omvl za kpl na hanacj=h zapłacisz ok 2400 na regach ok 2100 -2200 nie bierz staga eco bo to bardzo uboga wersja programowa nie ma choćby tak potrzebnej w zimie korekty po tmp premium u ciebie nie pójdzie ędzie chodził jak zwykła 300plus
Na golebiowskiej jest zaklad prowadzony przez Sebastiana Wolaka, nie ma w Radomiu lepszej osoby ktora ogarnia samochody, pracuje on wlasnie na stagu i jest niesamowitym fachowcem. Dzieki niemu moja instalacja odzyla, znam dwie osoby z forum ktore u niego zakladaly gaz i zero problemow. Ja polecam!
Wysłano przez Tapatalk dla Galaxy S
Hej a macie dokładny adres ewentualnie numer do tego Pana? Zależy mi na dobrej i bezproblemowej instalacji ale wiadomo, nie w kosmicznej cenie. Myślę, że do 2500zł będę w stanie zapłacić. Pytałem na LPG Forum jednak dowiedziałem się tylko, że w Lublinie jest jakiś fachowiec, wolałbym w Radomiu. Wiele osób poleciło mi STAG, teraz tylko najlepsza konfiguracja do silnika 1.8 125KM. Jeśli jest to zakład partnerski STAG to byłbym bardzo zainteresowany tym zakładzikiem. Dopiero zacząłem czytać i instalacjach gazowych i też nie chce zapłacić za jakiegoś bubla
Witam posiadam audi a3 1.8 125km i chciałbym się dowiedzieć jaką sekwencje byście mi polecili na obecną chwilę?
Do Twojego 1.8 dobrym zestawem jest
ecu LPG Tech 214 lub Stag 300ISA2
wtryski hana czerwone h2000
reduktor Ac R01
butla w koło 55L
BRC sobie odpuść.
Bo byłem ostatnio u gazownika i polecił mi instalacje KME Diego na wtryskach Hana ,ale nie wiem czy to dobry zestaw?
sterownik stag 4+
wtryskiwacze hana h2000
reduktor ac-r01
Koledzy i koleżanki, jeżdżę Atrójeczką już 3 lata (1.8 125KM AGN 1997r. przebieg 280tys. km) pali tyle wachy, że już mnie nie stać na tankowanie, dorosłem do decyzji założenia instalacji LPG. Tutaj rodzi się moje pytanko, byłem wczoraj u gazownika z Wawy i najpierw proponował włoską instalację z wtryskami hany, reduktorem KME, butla 55l za 2900zł + 100zł wlew p/klapką. Uznałem, że to trochę drogo - poprosiłem o coś tańszego z naciskiem na wtryski hana i reduktorem KME silver. Dostałem taką propozycję:
Zestaw z montażem:
1. AC Stag-4 PLUS elektronika / lub KME NEVO-4
2. HANA B RED 1cyl.wtryskiwacz H2100
3. KME reduktor Silver FZ6+zaw.gaz OMB
cena z montażem: 2.700 + 100 wlew p/klapkę
co myślicie o takim zestawie? i czy ecu staga brać, czy kme?
jedna i druga elektronika OK, ale do 1.8 AGN proponuję TECH 214 - osobiscie jeżdże na tym sterowniku i można sie w nim zakochać :) ma dwa algorytmy strojenia instalacji (żadna polska konkurencja takich nie ma). Jeżeli masz jakieś pytania o ten ECU pytaj :) Techa montują na wylocie z WWA na Pruszków, widziałem bannery z trasy :)
tech lub stag :) polskie dobre produkty nie trzeba dorabiac innych
Ja mam cały zestaw AC - reduktor AC01, sterownik 4 PLUS, listwa W01-4. W promocji dostałem niewielki upust i dwa lata gwarancji. Jak na razie całość sprawuje się świetnie, jak dotąd żadnych problemów.
a jaką instalacje polecicie do zafiry OPC 1.8 16V??
Witam !
Jestem szczęsliwym posiadaczem audi a3 1,8 125KM z silnikiem AGN.
Mam pytanie dotyczące instalacji gazowej. Mianowicie, czy mogę do tego auta założyc zwykła instalacje gazową podciśnieniową?
możesz ale jak lubisz swoje auto to załóż sekwencje.
A znaczna róznica jest w uzytkowaniu pomiedzy sekwencją a zwykłą instlacją ?