A czy do modelu z 2001r. będą pasowały te starsze? BO szukam na allegro i jest sporo ale takich 98 rocznik. Wiecie coś może na ten temat?
Printable View
A czy do modelu z 2001r. będą pasowały te starsze? BO szukam na allegro i jest sporo ale takich 98 rocznik. Wiecie coś może na ten temat?
@down
bedzie pasowal
Pasuje bez problemu. Jak chcesz mam taki do sprzedania (97r) tylko niestety bez znaczka audi ( bo ukradli) za psie pieniądze.
A ile brakuje na zamontowanie tego grila od S3?
Na pewno nie da się coś tam podpiłować...?;)
A coś takiego, twierdzą, że do każdego a3:
http://www.getem.pl/towar.1401.atrap...8536513fz.html
Jak ktoś ma ładny poliftowy gril z A3 (ORI ze znaczkami, nieuszkodzony) to się chętnie zamienię na oryginalny kamei (siatka bez znaczków). Jak ktoś chętny to na priv (jestem z pszczyny, jeżeli ktoś dalej to będziemy myśleć:P ).
Dzięki byzio, ale szukam wlaśnie ze znaczkiem.
[QUOTE=gregi;984929]A ile brakuje na zamontowanie tego grila od S3?
Na pewno nie da się coś tam podpiłować...?;)
A coś takiego, twierdzą, że do każdego a3:
http://www.getem.pl/towar.1401.atrap...8536513fz.html
Kupiłeś już ten grill? wiadomo czy pasuje?
nic tam nie podpiłujesz! To, co pokazałeś, to jest właśnie atarapa do s3 8L i ni ..uja nie wciśniesz jej w zderzak od A3 ;)
Czy znajdę gdzieś schemat jak ściągną przedni zderzak.
pleban5, wielkiej filozofii nie ma, nie potrzebujesz schematu, odkręcasz nadkola od zderzaka (dla ułatwienia ściągałem koła) po 4 wkręty (1 u góry) , z przodu pod dokładką dwie śruby krzyżakowe, później odchylasz nadkola i odkręcasz po 3 wkręty mocujące zderzak do ślizgu(błotnika), pod maską z pasa przedniego wyciągasz 4 kołki i zderzak masz zdemontowany)
Po otwarciu maski widzisz plastikowe napy (bolce) - kilka sztuk.. wsadzasz w nie cienki śrubokręt i powinny wyskoczyć.
Odkręcasz kilka śrub w nadkolach (trzymających zderzak).
Zostają 2 śruby pod zderzakiem.
To wszystko.
Dziękuje za pomoc.
Ramka od grila s3 jest do kupienia np. Aso?
Przy okazji montażu grila poliftowego dał mi do myślenia jeden fakt. Mianowicie gril przedliftowy ma klapkę zasłaniającą wlot powietrza do dolotu. Natomiast gril poliftowy tego niema, ponieważ poliftowa a3 łapie powietrze z nadkola. Stąd też moje pytanie do osób, które montowały w przedliftach poliftowy gril? Jak rozwiązaliście ten problem?
Przeczytałem cały wątek i wiem już, że grill z przedlifta (3 łopatki) pasuje do zderzeka polifta a czy na odwrót też tak jest to znaczy czy grill poliftowy (4 łopatki) pasuje do zderzaka przedliftowego?
przedlift do polifta i na odwrót pasuje p&p
a czy sama ramka od polifta podejdzie do przedlifta ?
Nie pasuje.
ok, bo była okazja kupić ramkę, ale bez sensu wydawać kasę jak nie podejdzie ;)
Mam takie pytanie ponieważ musiałem zdemontować grill. Był on przyklejony na sylikon bo tam kilka uchwytów było wyłamanych, usunąłem resztki syliconu i chciałem przypasować żeby założyć go z powrotem, jednak nie dochodzi do końca. Jakieś max 2 cm mu brakuje na środku. Czy powinien on ładnie wejść czy mogą być takie trudności?
Najlepiej zdejmij zderzak i wszystko będziesz miał wyjaśnione
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Czyli na zdjętym zderzaku lepiej wejdzie? Chodzi o to ze jest zimno i chciałbym uniknąć zbędnej zabawy.
Na zdjetym będziesz widział gdzie mocowanie nie w wchodzi może tylko się podgielo czy coś. Ogólnie włożyć grill bez zdjęcia zderzaka jest prawie nie mozliwe
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wiem ze srubki od mocowania zderzaka sa tez pod dokladka zderzaka, tzn. Musze ja tez wyjąść? Czy jak sie wsune pod zderzak to bedzie je widac? Gdzie dokładnie sa?
tak będzie je widać/są dwie(po lewej i prawej)
dodatkowo śruby w nadkolach i 4 kołki w pasie przednim
i zderzak zdjęty
Jestem juz po montażu, i chciałbym tutaj sprostować kilka rzeczy. Więc pod zderzakiem (przy nadkolu) są po 3 wkręty na stronę na torxa chyba 27. Może być ich mniej jak ktoś ma już wykręconego lub coś urwane. Druga sprawa to jest taka że ciężko wykręcić nie zdejmując dokładki, chyba że z kanału lub odkręcić koło i od strony nadkola jakoś. Kolejną sprawą jest to ze rzeczywiście grill nie chciał wejść bo zaginały sie uchwyty, lecz mimo ich nakierowaniu, co najmniej u mnie nie chciało wejść, wepchnąłem na siłę żeby zatrzaski złapały ale tak raczej nie powinno być.
Na 100 % grill pasuje z FL do przed FL? Ja miałem jakiś chiński czarny bez logo sciągłem go i ten z FL nie chce wejsc.. Mam go wepchać jakoś na chama?
Ori pasuje p&p w 8L
Kurde bo mi on cos nie wchodzi.. A zderzak mam taki. To oryginał w ogole? Chodzi o tą zaslonke w miejscu atrapy, bo w oryginale tego nie bylo chyba?
EDIT: Ja go nie kupowałem tylko był juz na aucie i mi sie rzuciła ta zasłonka w oczy, wiec nie mam pewnosci co do oryginalnosci tego elementu
http://fotozrzut.pl/zdjecia/80e6f22273.png
ori ma oznaczenia od wewnątrz
Jakieś tam nalepki (chyba blekitne były) ale powiedz mi takie zasłonki były w ori?
zasłonki?
zdejmij zderzak i zakładaj od lewej do prawej lub odwrotnie
jak masz zdjęty zderzak masz możliwość dociągnięcia zatrzasków dokładki jakimiś kombinerkami/szczypcami tak aby zaskoczył i się zablokował
Ale mi chodzi o atrape chłodnicy, bo ta od lifta mi cos nie chce wejsc
normalnie powinna wejść/zakładałem również i 0 problemów ale zderzak musisz zdjąć jak pisałem bo czasami dół ciężko złapać
aa dzieki szefie to bede sie meczyć. Ale nie mogłem jej wepchać bo tak jakby te zaczepy były krótsze od tej mojej "byłej" chinskiej czarnej.
Panowie czy aby na pewno grill poliftowy pasuje do przedliftowego P&P ?
Zajrzycie do linka poniżej, bo mnie się wydaje że raczej coś nie pasuje od spodu jest spora szczelina.
https://www.olx.pl/oferta/gril-atrap...tml#78e570e760
Ahh sorry mój błąd źle doczytałem temat tu jest mowa o zderzakach. Ale być może ktoś z was odpowie. Dzięki
Pasuje, ktoś go źle założył. Jest P&P, potwierdzone info.
- - - Aktualizacja postu - - -
http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?60110-KOMPENDIUM-WIEDZY-Modyfikacje-zewn%EAtrzne-jak-z-przedlifta-zrobi%E6-polifta-A3-8L&p=910346#post910346
Dzięki wielkie kolego. Pozdrawiam
Witam!
Czy grill z S3 podejdzie bez pod poliftowy zderzak w a3 8l czy będzie za wielki?
Nie. Nie podejdzie
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka