mam pytanie ile by kosztowalo u was podkrecenie AGU (powiedzmy ze zostalo140) na ok190-200 PS tylko bez chipa bo mam gaz i ile by to trwalo prosze o odp na pw pozdro
Printable View
mam pytanie ile by kosztowalo u was podkrecenie AGU (powiedzmy ze zostalo140) na ok190-200 PS tylko bez chipa bo mam gaz i ile by to trwalo prosze o odp na pw pozdro
jaka cena by była na zawirusowanie S3 8L "amk- silnik" i w jakich granicach podniosło by to moment i moc Wiadomo ze zalezy to przede wszystkim od stanu turbawki ale tak pi razy drzwi ??
Witam. mam pytanie odnośnie najbliższego grupowego chipowania w gliwicach. jaki koszt strojenia wraz z wtryskami asv?
Bedzie Maha LPS3000 4x4
jest możliwość zrobienia programu w 330d e46? Co można osiągnąć z seryjnych 184 km?
Jak najbardziej jest taka opcja. 210-220ps 460-470nm
Czy robicie silniki Fiata ?:)
Chodzi konkretnie o Fiata Bravo 1.9 JTD (1.9 JTD Multijet, 120 KM), jesli tak - jaki koszt?
Robimy. 1600zl
Witam.Interesuje mnie program optymalny tzn(sprzeglo i inne podzespoly bez zmiany na mocniejsze wytrzymały) a4 1,9 tdi AWX .Ile Nm wskoczy i koni.Opcja chamowania,program,strojenia.W jakich to kosztach u was sie bedzie krecic.Jakie koszta przy grupowym.Pozdrawiam i oczekuje na info.
Sprzęgło jest częścią wymienną więc prędzej czy później trzeba zmienić.
Nie wiemy w jakim stanie jest na chwile obecną.Jeżeli jest ok nic się nie będzie działo.
Grupowy Chip : 1000zł Indywidualnie : 1500zł
Czy jesteście w stanie zachipować silnik Toyoty D-CAT (2.2 177 KM)?
Niestety nie.
Dzieki za info,bede sledzil grupowke.Pozdrawiam
Czy można u Was zachipować Subaru Legacy z silnikiem diesla?
Witam, mam u siebie 110hp i chciałbym zwiększyć nieco, program? Czy coś jeszcze? i jakie koszta? pozdrawiam
program na grupowym kosztuje 1000 zlotych.. a koszty "cos jeszcze " zaleza od tego czy bardziej chcesz "cos" czy "jeszcze"
sprecyzuj moze drogi kolego czego oczekujesz a bedzie mozna porozmawiac powaznie a nie wrozyc z fusow..pozdrawiam
Czy ktoś był na tyle ambitny, że próbował chipować 1.6apf ? W kosztach to jest (vide Wilda) 1000zł? Ile kucy 'dochodzi', przy bazowych 101?
1,6 sie nie czipuje:)
www.compsport.pl poczytaj sobie o wszelakich modyfikacjach..
jesli chcesz sam program i przyrost w granicach do 140km ( w wersji baaaaardzo optymistycznej) to nic z seryjnych czesci nie musisz zmieniac..
a do tego robimy grupowe w Łodzi więc nie masz daleko :)
No i na takiej odpowiedzi mi zależało :P dzięki wilda. Wiem jerzu że nie daleko :) Tylko jak na razie muszę trochę poczekać żeby zebrać gotówkę i może na koniec wiosny :)
tyle ze o 150PS samym softem to sobie mozesz pomarzyc
jak bedzie ok 140PS to bedzie bardzo dobrze.
poczytaj troche forum a bedziesz duzo wiecej wiedzial i nie bedzie potrzeby zadawania takich pytan
dzisiaj na hamowni był leon z takim silnikiem jak Twój i z turbo od AWX oraz programem od Compsportów i miał właśnie 150PS
wlasnie to turbo spowodowalo ze bylo 150 a nie 140, na seryjnej sprezarce tyle nie wyjdzie
właśnie to miałem na myśli :)
No a czy 1.6 w ogole podchodzi pod jakiś tuning i czy to daje jakieś zauważalne efekty? I czy się opłaca? ;) Czy lepiej zbierać na mocniejszy silnik (może nawet auto od razu całe, np 8P :P), zamiast inwestować w sypiące się 8L ?
dokladnie tak... jakikolwiek tunning 1,6 jest tak nieodczuwalny ze wogole sie tego nie oplaca robic.. chociaz MIro dzis napomknal ze podjalby sie zrobienie programu u Ciebie za 500 zlotych:) po promocji:)
z racji ze mieszkam bardzo blisko BB mam pytanie zwiazane z chipem do mojej e87. robicie program do 118d ??
A ja się chciałem zapytać co prawda nie o a3 ale o a4 1.9TDI silnik AHH 90 koni seryjnie. Chciałem wymienić końcówki wtrysków przy okazji chipa, a w zasadzie głównie chodzi o wymianę końcówek a później wystrojenie tego, no ale cena wystrojenia z tego co wiem jest taka sama jak normalny chip. Chciałem zapytać jaki byłby mniej więcej koszt takiej zabawy? Zapewne końcówki zakupiłbym we wlasnym zakresie więc w grę wchodziło by tylko wymiana końcówek i wystrojenie tego. No chyba że wszystko było by na miejscu czyli końcówki itd. to pewnie od razu bym tylko auto zostawił i tyle.
A tak z innej beczki pytanie to jakie macie opinie o opisywanej w tym temacie firmie? Pytam ponieważ zastanawiam się czy lepiej robić bliżej, ponieważ jestem z Krakowa, czy jechać do Warszawy do sławnego wszędzie Rogala.
Pozdrawiam
witam mam problem!!!!!wyczuwalne drgania na napinaczu paska wierolowkowego,napinacz zostal wymieniony na nowy gdyz sie rozpadl. Jakie moga byc przyczyny tych drgan?! Audi a3 1.9 tdi 98R silnik ahf
witam.
+/- jaki jest koszt strojenia K03s do AGU ?
Dodano:
k03s 052 , wtrysk 380cc, wydech przelot DP 3' na 2,75 cala , wydajniejszy FMIC , dolot bez zwezki na stozku K&N . koszt strojenia??
Czy przed wykonaniem chiptuningu sprawdzacie newralgiczne podzespoły silnika ? Jeśli tak to jak wygląda sprawa płatności za modyfikację, gdy okaże się, że jakaś część uniemożliwia zrobienie modyfikacji, kasujecie za całość i każecie wrócić po naprawie, czy jak to jest ? Z góry dzięki za odpowiedź.
Za i przeciw za montazem Gt28r do AGU
dzięki ;)
nie da sie?
Wszystko sie da.
Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwe by silnik po chiptuningu po wymianie przepustnicy wrócił do poprzednich ustawień?
To jak wyjaśnić spadek mocy po wymianie przepustnicy? Przed wymianą mial wyczuwalnie większą moc niż po. Chyba, że to przez przepustnicę bo ta co jes założona teraz różni się od wymienionej ostatnią literą w numerze części.
trzeba sprawdzic czy masz dobrze ustawiona linke i czy otwiera sie przepustnica do konca. NIe ma mozliwosci samoczynnej powrotu do serii.
podaj numer zobacze od czego masz tą przepustnice ;)
06A 133 063 A, wymieniłem na przepustnicę 06A 133 063 G
tego pierwszego w etce nie ma, a ten drugi jest napisane, że do AGU, więc jest ok.
Zobacz właśnie tą linkę, zdejmij rurę i nich ktoś wciśnie pedął gazu do końca a Ty patrz jak się przepustnica otwiera, może nie do końca i dlatego masz mało mocy
Wiem, że go w Etosie nie ma bo sam sprawdzałem. Bardzo cięzko tą przepustnicę dostać. Linka jest w porządku. Przy montażu ustawiłem ją tak jak powinna być więc linka odpada. Może coś jest nie tak ze sterownikiem silnika?
wymysliliście coś nowego niż te 193 KM w mojej srebrnej 140. Bo podlecialbym na korektę...w górę :D