Super, chetnie zobacze :) Gratuluje kolejnego mega moda!
Ps. Stworz w dziale 8P profil o swoim aucie, bo jest na co popatrzeć!
Printable View
Super, chetnie zobacze :) Gratuluje kolejnego mega moda!
Ps. Stworz w dziale 8P profil o swoim aucie, bo jest na co popatrzeć!
może lepiej nie żeby nie ukradli czekam na foto jednak idzie to zrobić tak jak mówiłem z ciekawości wyślij pw ile dałeś za fotele
akurat te nie powalają jak dla mnie.
szkoda że nie masz tych bez zagłówków bo o nie się głównie rozchodzi
http://img440.imageshack.us/img440/3...rioallseat.jpg
Jesli chodzi o technicznie motarz to nie ma róznicy A5 i S5 to ten sam fotel i szyny tylko rózni sie oparcie że jest bez zagłówka
mi też sie mega podobaja z S5 siedzenia lecz cenza zabija 4000zł czeba dac za kopletne dwa i tylna kanapa pojedynczo nie kupisz
ja dałem za swoje 2700
to dużo 2700 cena powalająca za tyle to myśle że w poznaniu by ogarnął już od s5 powaga w pewnym momencie jak szukałem foteli to gość mi pisał maila że za 1500pln oddaje bo chciał 2200 takie jak ty kupiłeś to ciężki towar do zbycia więc trzeba negocjować czekam na foto w środku
http://images8.fotosik.pl/683/b7cc18341b71ee6e.jpg
http://images8.fotosik.pl/683/969fda2a371290a6.jpg
:o prosze takie szybko zrobione bo zima straszna U nas na Śląsku
a co robisz z tylem? fajnie jakbys oddal do tapice i wsatwilby czerwone pasy na tylnej kanapie:thumbright:
a tył bede obszywał skóra taka jak przednie fotele nie mam wyjścia
tylko dylemat mam :p co z boczkami jaki kolor czerwone / czarne
może jakieś sugestie
Zostaw czarne
Nie wie ktoś czy tylna kanapa jest idetyczna z Sportback i w 3d audi a3
Bo chciałbym tylna kanpe z podłokietnikiem
??
Witam. Chcialem spytac jak jest z kanapa z S5 do A3? Pasuje?? i czyelektronika wpelni dzialaw tychfotelach.
Pozr.
tylna kanapa raczej nie pasuje napezno ma inne mocowania i tak dalej
a fotele działają w pełni bez zarzutu bez problemu podłaczas 2 kable + i - i działa
Śmiało mocoania też pasują bez problemowo :thumbright:
ogrzewanie foteli tez smiga;d? w modelu sportback taki sam rozstaw szyn jest nie ma roznicy czy 3 czy 5 drzwiowy?? + chcialem zapytac czy sam wmontowywales fotele czy dales do jakiegos mechanika..
thx & Pozdr.
Witam,
Podepnę się do tematu foteli.
Szukam obecnie wygodnego fotela na długie trasy do a3 8p.
Audi w ofercie ma fotele standard i sport, można też przełożyć coś z A5.
Nie mam specjalnie gdzie przetestować tych modeli, więc może ktoś poleci jakiś model, czy podzieli się uwagami na temat dostępnych foteli.
Pozdrawiam, Grzesiek
Ja bym proponowal fotele z audi tt 8j poniewaz poprostu mozna taniej kupic niz s5 a wygladaja tez calkiem calkiem .. mysle ze powinny pasowac bez problemu ale reki w ogien nie wsadze.
szyny z TT 8j pasują bez problemu poduszka boczna też
ale Fotele Audi TT nie sa tak kofortowe jak w s5
i maja skąpą regulacje
Wiem bo mierzyłem
Trochę odgrzeję temat, ale nie chce zakładać kolejnego czy tylna kanapa z 3d 8P pasuje do sportback'a ?
Nie pasuje.
Dzięki wielkie za odpowiedź.
czaro10
Nie pasuje.
Mam Pytanie skąt TY TO WIESZ !!!!
Wprowadzasz w bład kolegę
Tylna Kanapa pasuje !!!
ja mam tyle oparcie a SPORTbacka w wersji 3D
a z tego co oglądałem to dolna część jest taka sama
Także śmiało możesz zakładać z wersji 3D
Skąd wiem? Stąd:
http://img808.imageshack.us/img808/4959/foto074h.jpg
Ps. Pohamuj swoje emocje.
fakt, pasuje
Kurde to właśnie mi przeszedł komplet S-line skórek w dobrej kasie :/
Tutaj macie pare fotek.. prezentuje sie to zacnie... :D
http://img545.imageshack.us/img545/5...0970crcopy.jpg
http://img818.imageshack.us/img818/2...030137copy.jpg
http://img38.imageshack.us/img38/2824/p1030152copy.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/5034/p1030174copy.jpg
Panowie, sorry że się podłącze, ogólnie po przeczytaniu i oglądnięciu całego tematu, jestem jak najbardziej za opcją foteli A5/S5, sam niedługo będę wymieniał moje podstawowe siedzonka i kanapę na coś w tym stylu, i teraz pytanie do was koledzy, skoro z tego co tu czytam pasują fotele z A5/S5 to super bo bardzo mi sie podobają ale co z Kanapą ? mam wersje podstawową u siebie czyli ten materiał, chce wymienic wszystko na skórę, celują właśnie w fotele A5 w skórze, ale co na tył ? bo z przykrością piszecie ze niestety nie podejdzie za nic ta kanapa od a5 wiec co proponujecie tutaj zeby ładnie sie komponowało ? Sugestie ?
Nawet na zdjeciach masz wsadzana kanape od s5 w budzie a3.
Da sie z tym, ze siedzisko podchodzi a oparcie trzeba delikatnie zmodyfikowac
a jeśli można wiedzieć to jaką modyfikacje ? i druga rzecz ? bo chodzi mi o same boczki w drzwiach z przodu u psażerki z tyłu tak jak to ma wszystko plbartek89 pod kolor siedzeń, znalazł poprostu materiał taki czy jakos pasują te same elementy ? jak to jest zrobione jednym słowem ?
boczki obszywasz pod kolor u tapicera. Bede u siebie dopiero montowal, ale z tego co wstepnie sie dowiedzialem to bolce mocujace trzeba przespawac i delikatnie przerobic, skrocic oparcie
to niestety nie moje ale jak najbardziej planuje takie fotele tylko z a5 s-line..Cytuj:
z tyłu tak jak to ma wszystko plbartek89 pod kolor siedzeń
Borys , masz jakies info odnosnie tej tylnej kanapy??
Koledzy wybaczcie być może banalne pytanie, czy kanapa i fotele z A3 Sportback bez problemów będą pasowały do 3D ? wolę sie poprostu upewnić u specjalistów przed zakupem czegokolwiek.
hehe moze i beda pasowac, tylko w jaki sposob chces wejsc do tyłu?
k... no fakt, składane siedzenia haha, sorry
Panowie i co z tym wątkiem kanapy z A5 do A3 ? ruszyło coś, są jakies szanse ? ktoś próbował ?
Ja próbowałem. Mam kompletną tapicerkę z s5. Przymierzałem tył i wszystkie bolce i mocowania są do przespawania bo są w innych miejscach i pod innymi kątami. A jeśli chodzi o przód to mam pytanie do kogoś kto jest dobry z elektryki. W fotelach z s5 mam po 6 kostek, a u mnie w a3 tylko 1 do poduszki. Jak to podłączyć?? Zna ktoś jakiegoś magika elektryka na śląsku co by to ogarnął? (aha...szyny pasują, tylko nawet nie byłem w stanie ich przykręcić bo wszystko w fotelach jest elektryczne i nie mam dojścia do dziur:/)
Mirku , jak sie nie myle te sa od S3 ( lub bardzo podobne ) a jak widac na zdjeciach sa skladane :)
http://www.ebay.de/itm/Audi-TTRS-Sch...item3cc8710083
nikt, nigdzie nie napisal ze nie ma takich skladanych
w moim sprzed trzech lat, na ktory odpowiadasz, pisalem o tym ze na amerykanskim ebayu mozna je czasem kupic w dobrej cenie, ale tylko w wersji do 5D Sportbacka, dlaczego ? ano dlatego ze wersja 3d w usa nie byla oferowana, taka ciekawostka
aukcje z niemieckiego ebay ktore wkleiles nie sa juz tak atrakcyjne cenowo, pomijajac ze od tamtego posta/dyskusji minely trzy lata i na rynku wtornym pojawilo sie troche takich tapicerek...
A5 tez wtedy nie bylo praktycznie, teraz nawet na allegro multum
ciekawa opcja sa tez fotele z leona Cupra 1p , tyle ze tez nie skladane
ma ktos istrukcje kufatec podlaczenia elektryki i grzania w a3? Mam fotele s5 do zamotowania i nie chce mi sie bardzo robic istalacji wiec pomyslalem, ze lepiej kupic z kufa wiazke do a5 i uzyc instrukcji od a3. Jedyne co moze nie pasowac to wielkosc pinow.
Jak myslicie? poratuje ktos istrukcja?
Panowie nie mam elsy aktualnie i potrzebuje pomocy.
Instrukcja kufa do podlaczenia grzania foteli
Red/ White � Steady plus - Fusebox
Wires (Gray) on the opposite needs to be connect to the climate control
Connector D PIN 13, 14
Brown � Ground point A-coloumn
White � climate control connector D PIN 2 (if taken connecting by soldering)
Blue/ Yellow � climate control connector C , PIN 10
Blue/ Red � climate control connector C, PIN 9
Gray with Yellow mark (tull) � climate control connector D, PIN 5
Gray with Red mark (tull) � climate control connector D, PIN 6
W a5/s5 jest troszke inaczej bo wszystko wchodzi do borda
W wiazce od kufatec jest piec luznych przewodow i kostka do grzania, ktora wpina sie w borda
1. Plus staly pokrywa sie przy obu fotelach do bezpiecznika, ktory to jest w a3 8p? 20amp?
2. Masa to wiadomo
3. pin 19 audi a5 (front right g345) jest odpowiednikiem pinu 9 kostka c climatronic audi a3
4. Pin 14 audi a5 (front left g344) jest odpowiednikiem pinu 10 kostka c climatronic audi a3
5. Pin 25 audi a5 (masa wspona dla g344/345) pin 2 wtyczka D climatronic audi a3
Czyli luzne przewody zalatwione
Zostaje to co zaznaczylem na czerwono do podlaczenia w a3 i zielona kostka od instalacji a5:
Connector G (6-pin) audi a5 bord
Pin 1: Seat heating front left (heated driver's seat -Z6, heated driver's seat backrest -Z7); not if seat ventilation fitted)
Pin 2: Vacant
Pin 3: Terminal 30 - 3
Pin 4: Vacant
Pin 5: Vacant
Pin 6: Seat heating front right (heated front passenger seat -Z8, heated front passenger seat backrest -Z9); not if seat ventilation fitted)
Podejrzewam, ze pin 1 i 6 trzeba wpiac do pinu 5 i 6 w climatronicu audi a3 wtyczka D tylko ktory jest ktory?????
Co to jest za sygnal wtryczka D pin 13 i 14 w klimatroniccu audi a3????
PS cos mi sie wydaje, ze pin 13 i 14 wtyczka D powinny byc podlaczone z bezpieczika 5 amp plus po stacyjce??
odgrzewam troche kotleta i zeby nie zakladac nowego tematu to pisze tutaj.
Czy fotele z a4 badz a6 pasuja do a3? nie spotkal sie ktos moze z takim zabiegiem?
z a5 i tt pasuja, ale jak jest z innymi modelami?
audi a4 b6/b7 i audi a6 c6 przod pasuje
Szukałem w etce, ale nie potrafię znaleźć. Chodzi mi o przycisk odpowiedzialny za przesuwanie fotela i ułatwiający wsiadanie do tyłu. Nie mam na razie możliwości rozebrania fotela. Po podłączeniu fotela działa mi lędźwie, regulacja, a ten przycisk nie. Kupiłem fotele bez airbagów, więc może ktoś uszkodził kabelek tam idący? Pozdro
pewnie kupiles fotele z demo car dlatego nie ma poduszek, co do tego przycisku to musisz ominac sterownik pod siedzenieniem i ze wzgledow bezpieczenstwa podlacz go tak zeby dzialal wylacznie kiedy otwarte sa drzwi
Tzn. w fotelach były poduchy tylko ktoś je wyjął przed sprzedażą, a ja myślałem że z a3 mi podejdą (ale ni nie podchodzą) i kiedyś jak to sprawdzałem to nie zwróciłem na kabelek od tego przycisku...nie mam po prostu teraz jak to sprawdzić bo autem jeżdżę codziennie i pora nieciekawa na wyciąganie foteli. Czyli tam po prostu idzie "zwykły" kabelek pod ten moduł? Jak podciągnę go pod jakiś prąd np. pod te drzwi to będzie mi to hulać? Bo u mnie jest z tym kłopot bo ja mam 3d i wsiadanie do tyłu jest utrudnione:/
Czy moglby ktos napisac co dokladnie trzeba przerobic w tylnej kanapie z Audi A5 gdybym chcial ja wlozyc do A3? Doczytalem ze trzeba przespawac uchwyty ale cos jeszcze?
oparcie w ogole Ci nie wejdzie. jest za szerokie, brakuje moze 3cm.
ja tam trzy oparcia juz wsadzilem bez przerabiania :)
a mozesz cos wiecej napisac?