Jak nie zmieniam rozstawu to przelotowe wystarczą czy przykrecane?:) różnica cenowa spora bo przykrecane 240oś aprzelotowe około 120:) ma się to też jakoś do prędkości ? Zeby mi koło nie odpadło przy 200
Printable View
Jak nie zmieniam rozstawu to przelotowe wystarczą czy przykrecane?:) różnica cenowa spora bo przykrecane 240oś aprzelotowe około 120:) ma się to też jakoś do prędkości ? Zeby mi koło nie odpadło przy 200
Cena dotyczy kompletu na jedną oś ze śrubami.
Dystanse przelotowe o grubości 20mm na stronę z kołnierzem centrującym.:cool:
http://dystom.pl/pl/p/DYSTANSE-20mm-...3%2C-TT-8J/110
Śmiało bierz mam obecnie na zimowkach 20mm i 25mm przelotowe i nic się nie dzieje 😀
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
mam et felgi 56 jak wrzucę przód 20 i tył 25 to nie będzie tarło ? kumpel mówił o 20 mm na przód i tył ale może dać więcej troszkę z tyłu :> ?
Trzeba uważać, bo często już ET35 będzie tarło.
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...3&share_type=t
Znajdziesz odpowiedz 🙂
Wysłane z Nokia 3310i za pomocą Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...11bc119259.jpg
Tutaj mam 20mm i 25mm nic nie ociera lecz nie pamiętam jakie et mają te ori felgi
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Siemanko,
Jakie max dystanse wejdą do S3 8L na:
- Ronal 17" ET 32 5X100
- OPONY NOKIAN zLINE 225?
Przód 20mm i tył 25mm były by spoko?
Z góry dzięki.
Pozdro.
Bedzie okk, ja z tyłu miałem nawet 30mm i nie obcierało ;) ale opona 225
Dzięki za info, opona 225 nie 235.
A jakie byś polecił? ;)
Nie wiem jakie chcesz efekt osiągnac tymi dystansami, bo z z tyłu to i 30mm wejdzie i nie bedzie tarło ale im wieksza różnica miedzy przodem a tyłem np 20mm vs 30mm tym bardziej auto ****owo sie prowadzi. Najlepsza opcja to wszedzie takie same dystanse lecz jak wiadomo w s3 tył jest mocno schowany i duzo osób stosuje z tyłu szersze dystanse kosztem prowadzenia auta (chodzi o jazde po zakretach, im szerszy dystans z tyłu wzgledem przodu tym bardziej auto podsterowne)
Witam
Jakie dystanse polecacie Audi a3 8p 2012 kupiłem felgi or S line 17 opony 205/50 Et 56 jaki dystans założyć żeby db to wyglądało felga z tyłu zabardzo chowa się do środka
Co polecacie
20 mm i tylko dystom :) Przelotowe + szpilki w zestawie ;)
Tylko co to za guma nie lepiej 215/225 /45 ?
205 50 17 to odpowiednik 225 45 17
Masz może link gdzie kupić te dystanse
http://dystom.pl/
Dobierzesz sobie rozstaw grubość :> Ja za 20 mm na dwie osie płaciłem 140zł/oś w zestawie odpowiednio dłuższe szpilki ;)
przy feldze 7,5J ET35 przód jest praktycznie na równo
na tył aby wyrównać względem przodu
http://i.imgur.com/tuWaen3.jpg
trzeba dać dystans 15mm czyli wychodzi ET 20
http://i.imgur.com/Ltif1OR.jpg
http://i.imgur.com/DgcaXB9.jpg
Panowie doradzono mi ze przy feldze 17 et56 7.5 cała opona 205 50 mal założyć na przód 13mm na tył 17mm co myślicie będzie ok? Czy dać może równe dystanse na 2 osie ?
Audi a3 8p 2012 zawiecha sportowa organizacji audi
Sam juz nie wiem
Witam,
mam prośbę o pomoc w dobraniu dystansów do Audi A3 8L 99' (ośka). Felgi 8L0 601 025 AC 1H7 (ET 38, 7J), opony 225/45/17, auto obniżone na gwincie jakieś 4-5 cm (nie pamiętam dokładnie) - zależy mi na ładniejszym wypełnieniu nadkoli z zachowaniem "przepisów" -> przód podejrzewam jakieś 5mm na stronę a tył? Jakieś doświadczenia?
Pozdrawiam.
post!
Cześć.
Mam takie pytanie, otóż kupiłem felgi od Audi A3 8P S-line 17" 7,5J et56 5x112. Jakie dać dystanse zmieniające rozstaw? Na przód jestem pewny, że chcę 20mm, zastanawia mnie tylko tył czy warto dawać 25mm czy lepiej też dać 20? Z tyłu od obecnej felgi do nadkola mam około 1cm więcej niż z przodu, ale czytałem opinie, że lepiej jak przednia oś jest szerzej.
Auto obecnie ma seryjne zawieszenie, myślałem o obniżeniu go o 16mm na sprężynach z Ambition na pewno nie więcej bo zdarza mi się wozić komplet osób. Opony jakie chce założyć to 205/50/17. Wiem, że były już pytania o podobne felgi, ale chciałem usłyszeć opinie o moim konkretnym przypadku. I druga sprawa planuje kupić dystanse na dystom.pl czy polecacie jeszcze jakieś strony godne uwagi a może nieco tańsze? Co myślicie?
pytanie odnośnie dystansów jakie są lepsze z kołnierzem czy bez, chce do a3 8l na przód bo mam 8.5j et 35 a dystans planuje tylko 0.5cm
Dystansów bez kołnierza raczej nie polecam, bo możesz mieć problem z wycentrowaniem koła i może Ci bić.
Może Ci się udać i będziesz śmigać, ale sam bym nie zakładał bez kołnierzy.
Ogólnie to właśnie ten 'kołnierz' na piaście utrzymuje koło w pozycji centralnej, a śruby tylko dociskają. Śruby nie służą do centrowania koła.
Viessmann poczytaj bo tu masz odpowiedź
https://www.a3-club.net/forum/showth...amorgana/page5
identyczne mu sprzedałem
Brałbym od dystom.pl razem ze śrubami od razu.
Dzięki Klamamoto za podesłanie tematu, ładnie to wygląda tylko zastanawiam się czy przy tak wysuniętych kołach z przodu nie będzie problemu z kamieniami, czy nie będą obijać lakieru. Chciałem zapytać u źródła, ale fatamorgana ostatnio aktywny był ponad rok temu. Co myślicie?
Tez mam maksymalnie szeroko koła i strat w lakierze nie ma. Oczywiście jadąc po gorszej dróżce (kamienie,żwir itp) powolutku bez szaleństw.
To i ja na gorszej nawierzchni nie szaleje :) Dzięki za opinie, zamówie tak jak na zdjęciach 25/30.
Mam dylemat z moimi felgami potrzebuję dobrać dystanse i nie bardzo wiem ile mm.
Zakupiłem 18" 7.5j et 45 i niestety są za duże i opierają się na amortyzatorze.
Jakie byście polecili rozmiary na tył i przód?
Zależy jaki chcesz uzyskać efekt. Jeśli tylko żeby koła "weszły" to z przodu powinien wystarczyć 5mm, a z tyłu 10mm.
Jeśli chcesz uzyskać efekt wypełnienia nadkoli, czyli tak, żeby koła były powiedzmy "na równo" z błotnikami, ale tak że nie będzie obcierać, to dałbym na przód 20mm, a na tył 30mm
Zapomniałem dodać ze zawieszenie przód gwint, tył seria.
Chciałbym żeby było ładnie wypełnione nadkole no i oczywiście żeby nic nie obcierało
Śmiesznie musi to wyglądać, o zachowaniu samochodu na drodze nawet nie wspominam.
Ale to tak jak pisałem: przód 20, tył 30 (opcja bezpieczna, nie obcierająca i bez czepiania niebieskich)
Gwint na tył bd zakładany jakos niebawem. Auto ogolnie nie jeździ teraz tylko stoi w garażu i czeka aż je dopiescimy.
Dzieki wielkie za pomoc
1et= 1mm, im mniejsze et tym bardziej wypchnięta felga wiec przyłóż felge i zmierz ile potrzeba :D
Witam wszystkich, kupiłem felgi z Audi TTs 18" 9j ET52 i moje pytanie brzmi jakie dystanse do tego dobrać. Opony jakie już czekają na założenie to barumy 225/40.
Na tył myślę włożyć coś w granicach 12mm. Z przodem jest troszkę gorzej bo już bez dystansu jest praktycznie na równo błotnikiem, a odległość od amortyzatora to max 1mm. I tak myślę włożyć na przód dystans max 5mm. Co o tym sądzicie? Albo inaczej, jakie ET powinno być OK na przodzie przy feldzie 9j.
Witam, prosze o pomoc w doborze dystansow do Audi A3 8P 1.9 TDI
Felgi 18 ET 56
Opony 225/40
Zamieszczam link do galerii jak to wyglada:
http://www.imagebam.com/gallery/wmr3...18hdwg52fyglzc
Pozdrawiam
z jakiej firmy możecie polecic dystanse do a3 ?
jeśli ktoś montował do swojej poproszę o pw
Ja u siebie mam dystanse H&R i zdecydowanie polecam. Wszystko pasuje tip top, nic nie bije
Witajcie mam prośbę. Jaki rozmiar dystansów dobrać do felg 18 8J ET35 Opona 215/40. Myślałem o 5mm na przód i 15-20mm tył. Z przodu mierzyłem i jest prześwit od plastikowego nadkola do opony jakieś 13-15mm (grubość palca). Audi to ośka z belką z tyłu wiec jest różnica względem tylnego lewego i prawego koła. Ktoś posiada felgi o takich parametrach na dystansach ? Potrzebuje dystansów aby odsunąć koło od lagi gwintu i zglebić furę jeszcze bardziej. Bo na chwilę obecną nie mogę skręcić gwintu na max bo wadzi opona o nakrętki. Lato już tuż tuż i przydało by się to ogarnąć. Naprawdę zależy mi, dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam
Ja bym przód zostawił jak jest, a z tyłu 10mm.
Chyba że chcesz żeby felgi wystawały poza obrys auta.
Witam, posiadam audi A3 8P 2007 r s-line sportback, sprężyny też s-line auto trochę niżej siedzi jak na normalnych sprężynach. Mam oryginalne felgi 17x7,5 ET56 cala opony 225x45, chciałbym założyć felgi o tym samym rozmiarze i szerokości ale innym ET, w felgach które sobie upatrzyłem ET wynosi 40, czyli zamieniając felgi, koła będą wypchnięte na zewnątrz o 16mm, do tego chciałem założyć jeszcze dystanse takie same na 4 koła i tutaj zaczynają się schody, bo nie wiem co wybrać, dystans przelotowy 5mm będzie na pewno pasował bez przycierania, ale efekt wizualny nie będzie zadowalający, natomiast przy dystansie 13mm z kołnierzem (na takim mi zależy) efekt będzie dużo lepszy, ale przy zmianie na felgę z ET40 + dystans 13 to odsadzenie koła zwiększy się o 26mm i teraz nie wiem czy koło nie będzie przycierać przy obciążeniu na tylnej kanapie ? Bardzo proszę o poradę, może ktoś z Was już przez to przeszedł lub wie jak to rozwiązać, generalnie nie chce żadnej przecierki na tylnej osi, jeśli będę musiał zrezygnować z tego dystansu 13 to to zrobię, ale z nowych felg z tym ET nie zrezygunuję :) Z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Jest temat o felgach. W tytule jest nawet fraza "et poniżej 35 będzie obcierało". Powinno Ci to wystarczyć jako odpowiedź. Jeśli nie wystarcza to przeczytaj cały temat i się dowiesz, że masz nierealny pomysł.
Moja propozycja jest taka żebyś kupił sobie te wymarzone felgi i je założył bez dystansów. Jak nie będziesz zadowolony to zawsze możesz dokupić dystanse.
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Panowie ma ktoś z was zalozone na swoim Audi A3 8O
P dystansie przelotowe na tyle o grubosci 10mm?Jak to sie sprawuje?
przelotowe odpuść
ostatnio miałem okazję szukać przyczyny bicia od tyłu na zakrętach
powód prosty dystans przelotowy 10mm a co za tym idzie brak wycentrowania
brak dystansów=brak problemu
jedynie z kołnieżem do centrowania koła(na śrubach nie ustawisz idealnie)
Mam przelotowe od 4lat z kołnierzem centrujacym i nie mam żadnych problemów ;) i to 20mm ^^
Wysłane z mojego Armor_3W przy użyciu Tapatalka
Kołnierz centrujący to podstawa. Grube dystanse po kilka cm warto zeby były dodatkowo przykręcane ale takie cienkie placki nie ma potrzeby.
Zamowilem dystane 10mm z kołnierzem cemtrujacym dedykowane do A3 8P.Niestety nie bylem ich zalozyc z powodu zgrubienia na piascie na tylniej osi.Dalem do tokarza aby mi przedluzyl otowor.Niestety kołnierz centrujacy odpadl.Mam teraz dylemat czy zalozyc te 10mm.Jaka milimalna długość moze byc odstawiania piasy aby zalocy kolo ?
Bez kolnierza centrującego szpilki będą pod większym obciązeniem, troche ryzyko mimo iż cienki dystans. Śruby odpowiednio dluższe też kupiłeś? To też ważne.
Tak sruby sa odpowiednio dluzsze i z odpowiednia twardoscia.
Musze zdjac kolo i zmierzyc ile zostaje mi mm piasty po zalozeniu dystsnsu i czy bedzie to wystarczające do zalozenia.Dodam ze mam ori Felgi 18 " ET 56 i 7.5J.