Regi były lepszym wyborem od Valteków przy tym budżecie. Będzie dobrze, szerokości życzę. Pozdrawiam.
PS. No i fajny upuścik na S-kę, ok. 50 zł ;)
Printable View
Regi były lepszym wyborem od Valteków przy tym budżecie. Będzie dobrze, szerokości życzę. Pozdrawiam.
PS. No i fajny upuścik na S-kę, ok. 50 zł ;)
Przeoczyłem ten fragment,ale omijanie strojenia w trasie nie świadczy dobrze o tych monterach.
2 osoby montowały ciągle i trzecia osoba pomagała przy kablach.
No wiem że powinni jeszcze w czasie jazdy postroić ale szli na pewniaka, że ma być ok. Jak coś kazali zaraz wracać a jak ok to za 1000 km na bezpłatny pierwszy przegląd.
Foty spod maski zrobię i wstawię tylko później bo teraz syfska troche pogoda.
Fakt 4 h to szybko, biorąc pod uwagę że dwie firmy z 10 co dzwoniłem chciały brać auto na dwa dni.
Dodam że była też konserwacja miejsc co tam wiercili i cięli, więc pamiętali.
Kolektor był ściągany do nawiercania?
lukasz nie wiem, łaziłem tam co jakiś czas ale nie chciało mi się sterczeć przy nich, i tak ze mnie żaden fachowiec i ani nie wiedziałem co robią ani bardzo o co pytać więc oglądałem Kingę Rusin w tv przez większosć czasu i łaziłem po jakieś drobne żarcie na miasto,
raz tylko mnie zawołali gdzie sobie życze pstryczek przełącznczek w kabinie a tak to starałem sie im nie przeszkadzać
jeśli chodzi o kolektor... jeśli to jest to coś na prawo od niebieskich to było ściągane bo mieli to w łapach a potem ciężko im szło zamontować spowrotem bo już dość ciasno było
http://img847.imageshack.us/img847/4238/img0036b.th.jpghttp://img84.imageshack.us/img84/6613/img0035uh.th.jpghttp://img27.imageshack.us/img27/9649/img0034fqn.th.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/912/img0033ptg.th.jpghttp://img221.imageshack.us/img221/596/img0032wy.th.jpghttp://img62.imageshack.us/img62/9813/img0037js.th.jpg
yyyy a powiedzcie mi jak mam spoznać czy w dobrą stronę zamontowali butle bo o tym całkiem zapomniałem, do jazdy na wstecznym, do przodu .o co kaman
STAG czy BRC to dopiero nazwy firm, STAG na dobrych podzespołach jest deczko tanszy, a i lepszy ;) Siedze trochę w temacie LPG więc wiem co mówię.
Wielozawór w butli musi być bliżej tyłu pojazdu. Pokaż butlę to powiem czy jest OK.
Jak ci będzie palił więcej gazu niż benzyny to nich ci dostroją na trasie mapę. Obecne instalację spalają o jakieś 5% max więcej gazu jak jest dobrze wszystko ustawione.
butla jest odwrotnie zamontowana, będę chciał żeby przekręcili przy przeglądzie 1000 km, mam nadze że łaski nie zrobią, pisałem @ w innej sprawie i zero odzewu, mam nadz że nie działa tu "kasę wzieli to klient nich spada"
spalanie dopiero testuję, robie 40 km dziennie wiec musze kilka dni pojździć żeby zowu pod dystrybutora jechać
Przy takiej mocy i niewielkiej paliwożerności przekręcenie butli nic nie da,ja mam nieco mocniejszy silnik i też zamontowana butle do "jazdy na wstecznym". Odwracanie butli miało by sens gdybyś dysponował o minimum 50KM mocniejszym silnikiem,wiem to z doświadczenia.
A spalanie gazu jest większe o 10-15% bo nasz gaz ma mniej oktan niż powinien mieć.
obyś się nie zdziwił że tak może być,najwyżej w razie problemów sam będziesz poprawiał instalkę lub bulił u innych gazowników :)
Chodzi o to, że podczas przyśpieszania 'unosi się' przód auta, Ciebie 'dociska' w fotel, więc i gaz w butli przenosi się ku tyłowi auta, a w momencie jak zawór jest bliżej foteli <bo tak jest wygodniej fachowcą montować?> to coś jest nie huhu zgodnie z logiką, prawda?;)
a gdzie w rzeszowie zakladales ta instalke?
Witam. Kupiłem ostatnio audi a3. Ma ono instalacje gazową nie wiadomo teraz jaką czy nazwać ją stag czy brc. Auto przełącza się szybko na gaz więc pojechałem do serwisu brc. Jak jest na dworze 30 stopni po całej nocy stania pod domem wsiadam odpalam z 10 sekund i się przełącza. W serwisie podpięli auto pod kompa i temperatura przełączania jest ustawiona na 50 stopni. Sterownik jest stag a reduktor i wtryski są brc. I teraz moje pytanie. Jak to wgl może działać? Czy taka kombinacja ma wpływa na spalanie gazu? Może palić więcej?
ciężko będzie :) podnies maske i zrob pare zdjec to Ci powiemy co masz tam zalozone
kolektor nie ściagnięty, wkrętki zamontowane tym samym nieprawidłowo, gaz podawany zbyt daleko od wtryskiwaczy benzynowych:/ pojechali po taniości montując listwę reg :/
wielozawór w butli musi być bliżej tylnej kanapy a tym samym smok w zbiorniku przy zderzaku, co powoduje, że podczas przyśpieszania z małą ilością gazu zasysany jest gaz a nie powietrze jak ma to miejsce w przypadku montażu "do jazdy na wstecznym"
generalnie kolego byłeś u druciaży a nie gazowników:/
wspomniałeś, że zapłaciłeś za instalację 2300pln z listwą za 90pln:/ ja za swoją dałem 2400 i mam listwę Dragon za prawie 400pln, dałeś się wypompować z kasy a efekt końcowy marny :/
Mam zamiar zainstalować gaz w firmie Nagaz w Łodzi. Mam zamiar wrzucić instalacje Stag 4 plus, reduktor AC, wtryski hana2000, zbiornik standardowo w kole i wlew schowany pod klapką. Powiedzieli mi 3000 jeśli nie będzie problemu z montażem ukrytego wlewu. W cenie hamownia Pb + LPG. Słyszałem o tej firmie dobre opinie. Zastanawiam się czy cena jest atrakcyjna i czy ten zestaw będzie się dobrze sprawował. Silnik 1.6
Lepszy zestaw będziesz miał na Wólczańskiej 13 za 2400pln :) Montaż będzie schludny i dokładny, jedyny minus to to, że maja tam ciasno i autko stoi 2-3dni.
Nie ma darmowych obiadów, więc nie łudź się, ze hamownie Ci nagaz zasponsoruje :D Nagaz tę przyjemność lokuje w cenę zestawu, hana to juz nie te same wtrychy co rok czy 2 lata temu. W tej kasie chłopali z filartech wrzucą Ci Nevo z Matrixami lub Techa na barracudach jak u mnie :) Codziennie jestem w Łodzi, możemy się gdzieś ustawić i zerkniesz jak montaż u mnie wygląda:)
Generalnie ja mam instalacje KME i jestem bardzo zadowolony a za sekwencje dałem 1900 butla 48 w kole :)
Teraz mam mały dylemat :D Nastawiłem się już na tego staga i hana. Czytałem sporo pozytywnych opinii. Wiem, że 3000 to nie mało ale z doświadczenia wiem, że za dobre trzeba płacić chociaż to nie jest zasada. Przejadę się w wolnej chwili tam i zapytam co i jak. Myślicie, że Kme Nevo lub tech będzie się sprawował się podobnie jak Stag i Hana?
hehe, uwierz mi, że te dwa zaproponowane przeze mnie zestawy będą sprawowały się lepiej niż hana i stag:) nagaz to hermetyczna firma, która poza stagiem, LR i lovato świata nie widzi a to źle bardzo, bo omija ich wiele nowego w swiecie lpg :D mydli oczy klientom Stagiem, który został już dawno w tyle w stosunku do Agisa, KME i Techa :)
Niewiele wiesz o LPG a to pożywka dla instalatora, który gotów jest takiemu klientowi wcisnąć byle co za sporą kasę :/
Wybór należy do Ciebie, aktualnie mam 4-te auto w LPG i nawet razu nie brałem pod uwagę staga, bo zwyczajnie były lepsze sterowniki na rynku za dobre pieniadze :)
P.S. mam dragony a nie barracudy, hehe nie wiem dlaczego się pomyliłem :)
Umówiłem się na montaż w Filartech na Wólczańskiej, będzie zamontowane KME Nevo i wtryski matrix, cena 2500:)
Wlew oczywiście ukryty pod klapką:) Mam jeszcze jedno pytanie, autko bierze trochę oleju( jakieś 500ml na 1tyś km). Słyszałem kilka opinii, że po założeniu gazu spalanie oleju może drastycznie wzrosnąć i mogą pojawić się problemy z silnikiem. Co myślicie na ten temat?
A jak u Ciebie wygląda spalanie oleju, benzyny i gazu? Jaki masz wmontowany zbiornik i ile zrobisz na pełnym? :)
i jak kolego z tym gazem ?
cześć miałem już 4 auta z gazem w tym 3 ze stagiem 3 i 4 teraz mam a3 1.6 z brc i powiem wam ze nie widze różnicy jedyne co to droższe filtry :D no i wtryski drogie pomaranczowe brc po 200 wzwyż a do staga ceny o wiele mniejsze. Obie instalacje staga i brc uważam za dobre. W obu można samemu filtry wymienić
spalanie gazu około 8,5l/100km w mieszanym 70/30, regulacja instalacji i wymiana filtrów samodzielna :)
a jak w stagu zwiększyc dawke gazu ?
Jezeli montujesz MATRIXA jest szybki i precyzyjny to proponuje doposazyc go w podgrzewacz bo potrafia sie kleic gdy sa zimne w szczegulnosci pozna jesienia i zima.
KME rekomenduje teraz do swojego Nevo matrixy właśnie i z nimi sprzedaje KIT, ciekawy czy byli swiadomi problemu?;) W każdym razie nie wiem czy jest drugi taki gwarant jak KME? :) Można nie mieć paragonu, wejść do nich prosto z ulicy (mówię o siedzibie na św. Tersy w Łodzi) z uszkodzonym sterownikiem a oni od ręki wymienią sterownik po numerze seryjnym :D
Nie wiem czy KME jest swiadoma problemu ale w swojej ofercie maja podgrzewacze do tych wtryskiwaczy :) jezeli chodzi o awaryjnosc KME to na okolo 900 zamontowanych diego wysypaly mi sie tylko 2 w ciagu 3 lat jeden mial wade fabryczna a drugi zostal zalany woda z mojej winy :) jezeli chodzi o NEVO to narazie zamontowalem jakies 300 szt. W jednym wysypal sie soft wystarczyla aktualizacja i smiga dalej. W swoim 3.2 DSG tez mam NEVO i Borysowi tez do pomaranczy zalozylem NEVO i jak narazie obie smigaja az milo.
matrix dobre ale jak pierdyknie to trzeba kupowac cala listwe. nie lepiej poszukac czegos pojedynczego? chodźby znienawidzone hany, nie uwazam ze sa az takie tragiczne
Kup kabel AC stag z ALLEGRO za okolo 100 pln a program jest dostepny na stronie AC za darmo.
- - - Aktualizacja postu - - -
osobiscie polecam wtryski polskie Blade + wgs24 akurat dla 1,8 turbo. sa tansze, mniejsze i szybsze od HANA.
Witam
ja również chce założyć instalację gazową w swojej A3 1,6
tylko nie za bardzo wiem jaką ??
Vengazo jaki zestaw polecasz?
Witam. Rozglądam się już za samochodem i instalacją do niego. W nowym roku planuję zakup i już rozmawiam z gazownikami :D
Co sądzicie o tej konfiguracji do 1.8T 150km?
STAG 300 ISA 2 + reduktor ACRO02 250 250 kM + wielozawór POWER 8mm + wtryskiwacz gazu ACW01 BFC + przewody gazowe 8 mm
CENA 2960 zł.
Pozdrawiam
Uargumentuj proszę dlaczego żarcik. Wydaje mi się że reduktor ma być do 150km zgadza się? Taką wiadomość dostałem z serwisu nic więcej nie napisali.
sterownik na wyrost, reduktor na wyrost i cena też na wyrost
dokładnie ja mam na kompie qbox reduktor magic iii (lecz jest chyba do dupy.) wtryski hana 2000 Zielone i coś jeszcze z AC było ale teraz nie wiem co
i do tego każdy wtrysk niezależny czyli nie na listwie a koszt 2900
Gazownik gzw.pl
Ja ze swej strony polecę taki zestaw:
- sterownik stag Q-box
- wtryskiwacze hana 2000 zielone albo złote bez dysz
- reduktor kme silver
- butla w "koło" 53 litry
- wlew we wlewie benzyny
Wielokrotnie sprawdzony zestaw w tych silnikach.
Co do reduktora można założyć jeszcze AC r01 czarny ale ja jako instalator jestem negatywnie nastawiony bo musiałem sporo ich wymieniać na gwarancji.
- - - Aktualizacja postu - - -
Dlaczego proszę o jakieś sensowne argumenty.
roboform550, elektronika stag 300 nie potrzebna do tego auta wystarczy tańsza 4+ lub tak jak napisałeś ten qbox. Acr01 to zależy też jak się trafi Nowotczyńśki mówił, że sporo wraca na gwarancję bo ciśnienie ostro leci na łeb. Ja w swojej a3 miałem czarnego acr01 i ciśnienie trzymało jak kamień. Zależy jak się trafi
Napisałem do tego warsztatu dlaczego taki reduktor kiedy silnik ma tylko 150 koni, i dlaczego taki sterownik.
Dostałem taką odpowiedź..
Witam raz jeszcze ,
propozycje dla Audi już przekazałem , nie ma tam żadnej przesady . W serwisach autoryzowanych marki Stag nie montuje się układów eksperymentalnych - może będzie jakoś pracował . My dajem gwarancję ogólnopolską na nasz montaż , wszystko musi być ok .
Na mój chłopski rozum coś tu nie gra. Nawet mi nie odpowiedzieli ile dopłaty za wlew pod klapką i za wtryskiwacze hana2000 (zdążyłem wyczytać że są dobrej jakości) jeżeli chciałbym takie sobie zamontować :(
Hana dobra ale zielona