marekb a ile tak na amatora wyciagniecie pompki potrwa?
Printable View
marekb a ile tak na amatora wyciagniecie pompki potrwa?
nevton, 5 minut ;)
Ok to zerkne na nia w takim razie
Heloł, dziś zrobiłem pompke
ostatnio po tym jak się rozleciała moja (kilka postów wczesniej są zdjęcia)
zamówiłem od gościa co miał anglika poliftowego pompkę
przysłał mi identyczną ale o oznaczeniu nie: 8L0 862 257 E
ale: 8D0 862 257 E czyli od Audi A4 wersja B5, ale koleś się zarzekał ze to od A3,
Soł, przy pierwszym podpięciu, była dziwna akcja gdyż centralny zaczał świrować, a autko migało migaczami jak głupie.
Myślałem ze to kwestia zakodowanej elektroniki, więc padła decyzja, ze ze starej pompki wyjmę elektronikę i przełoże do nowe, a silnik zostanie z nowej,
Dzis jednak zanim zacząłem walczyć z pompką, jeszcze raz podpiąłem tą nową, i o dziwo wszystko pieknie działa,
Otwieranie z pilota, domykanie szyb, itp.
Ile dales za pompke?
nevton, 200 zł
czyli reansumujac nie dzialal ci sam pilot wymieniles na nowa pompe i wszystko ozylo? czy to jakis bardziej zagmakwany trend?
nevton, czytaj wątek dokładnie,
pompka się rozleciała
Czy próbował ktoś z was może wsadzić sam wirniczek od innej pompki np z audi 80?? Poniewaz elektornika mojej pompki chyba jest sprawna ale buczy i nie zamyka zamków wiec pewnie sie wirnik rozleciał. ?I myslalem zeby moze kupic cala pompke z audi 80 itp za 50 pln na allegro i przerzucić wirnik
Zitek, kolega mfilipo, przekładał silnik z jednej do drugiej,
z tego co mówił, to ogólnie banalne
tak tak, przekladałem. Pewnie z 80 tez bedzie posowała, ale nie wiem na ile istotne jest, ze taka pompka w naszym wydaniu ma dwa wyjscia wezyków. Możliwe, ze rowniez sama pompka ma inny (np. mocniejszy lub inaczej działający) silnik pompki.
w końcu wykręciłem moją pompkę i okazuje się że wirniczek był sklejony ale jest w całości. To juz teraz nie wiem moze jest gdzieś uszkodzony wężyk?? Ale z drugiej strony to odłaczyłem węzyki i nie czuć żeby gdziekolwiek leciało powietrze więc chyba mimo wszystko nie spreża :cry:
Panowie z Krakowa macie moze jakieś namiary na szrot z cześciami do audi w krakowie??
Zitek, pompka wogóle dziąła?
ja zamykasz to silnik pracuje ?
tak słychać buczenie i ewidentnie silniczek sie kreci bo czuć drgania na pompce
Zitek, na otworach w pompie nic nie dmucha? jak odepniesz wężyki?
jeśli nie to zdjemij obudowę pompki, i poprawdzaj wszystkie węże w środku pompki
Pompka prawie za darmo
http://www.allegro.pl/item276406616_..._3_kostki.html
marekb, dzieki za link. Czekam na informacje od gościa apropo oznaczenia tej pompki moja ma konńcówkę D - i takiej musze szukać?? Czy C bedzie pasować??
Jakie mocne jest to dmuchanie? ja tam wogóle nic nie czuje a jak zatkam rurki to pompka dalej buczy
no to wygląda na mimo wszystko padnieta pompkę niestety. Jesli trafia sie tania pompka, chociaz moze oznaczenie ma inne, to warto kupic i przełożyć samą właściwą pompkę.Cytuj:
Jakie mocne jest to dmuchanie? ja tam wogóle nic nie czuje a jak zatkam rurki to pompka dalej buczy
Kupi?em mimo i? mia?a inne oznaczenie - jest z poliftowej 5-cio drzwiowej wersji - oznaczenie 8D0.... "C" - ja mia?em 8L0 ... "D" - i bez problemowo pasuje i wszytko dzia?a ??cznie z szybkami itp.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marekb
Wielkie dzieki marekb :lol:
witam widze że macie tu bardzo ciekawy temacik u mnie bardzo na czasie moje świeże 1.9 8L ma problem z centralnym wszyscy piszą wsumie o pompce czy ona może być przyczyną całkowitego padnięcia centralnego zamykania tzn pilot niezamyka, jeśli zamykam kluczykiem drzwi to musze każde z osobna, i niedziała nawet zamykanie od środka tym "guziczkiem" że tak to nazwie. wiem że bezpiecznik jest oki, bateria w pilocie nowa :( mam nadzieje że niemusicie tego przechodzić ale może macie jakąś rade dla kukurydzy. pozdrawiam i z góry dziękuje za dobre słowo
sprawdz pompke, umow sie z kims kto ma a3 pozycz od niego na chwile i bedziesz wiedzial.
pewnie będe tak musiał zrobić...pzdr i dzięki za rade
Wie ktoś czy sam pierścień wraz z wirnikiem jest taki sam w pompce z Audi 80 (ten z 1 wyjściem) co w A3 ?
Bo wirnik bez problemu przełożę a w ciemno nie chcę kupować
Witam. Porblem jak w tytule. Moja pompka buczy dłuższą chwilę przy otwieraniu, a raczej po otwarciu tzn. po otwarciu np. kliknięciu pilotem rygielki podnoszą się natychmiast a pompka buczy jeszcze jekieś 20 sekund. Przy zamykaniu jest OK. Co mam o tym myśleć? Nieszczelność wężyków raczej odpada bo jeśli by tak było to rygielki by się nie otwirały natychmiast tylko po napompwaniu ciśnienia. Czy to coś z pompką? Może ktoś miał podobny problem?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
macio116
buczenie jest na 100% powodem nieszczelności,
aby silnik pompki się wyłączył musi być odpowiednie ciśnienie w układzie.
U mnie też tak było ze autko się otwierało ale buczała pompka
po 2 miesiącach skonczyła zywot, zresztą w tym wątku masz fotki jak się to skonczyło :/
a te 20 sekund to jest standardowe ustawienie pompki ze jeśli nie uzyska wymaganego ciśnienienia to po 20 sekundach się sama wyłącza aby się nie spalił wirnik
czyli najlepiej marku szukac uszkodzenia na przewodzie ktory idzie do pompki ?
nie tylko na przewodzie, moga być też połamane w wirniku takie łopatki i wtedy tez nie napompuje niestety :/
Grabarz jak sie łopatki rozlecą to w 50% przypadków niestety sie blokują i sie silnik nie kreci
Neoeinz
trzeba zacząć przy pompce, jeśli nie to przy zamkach (drzwi, wlew paliwa klapa), a na koniec to juz po drodze całości
zostaje jeszcze 50% ;)
A przypomniał mi sie jeszcze jeden problem, który miałem sam z pompką.
Jak niektórzy wiedzą pompka ma dwie płytki drukowane.
Jedną dużo i druga małą od góry.
NA tej małej jest jakby jakiś biały silniczek albo zawór ciśnieniowy nie wiem dokładnie jak to nazwać, bo nie wiem co to jest ale wyglada tak jak to napisałem wczesniej :)
Otóż miałem taki problem że to nie działało i wtedy nie działa juz cała pompka niestety, tak nie wiem jak sprawdzic czy to działa, ja poprostu miałem drugą taka płytkę wiec podmienilem i pompka zaczęła działać.
Wymieniałem sam kompresorek w którym poleciały łopatki pasuje od golfa 3 tylko ten plastikowy wężyk trzeba przerobić prosta sprawa nic nie trzeba lutować a pompka od golfa3 pasat b4 (1ho962257e) 80 zł:-) w razie co 504228003 na pewno pomogę
florian czyli wirnik wraz z pier?cieniem z A3
http://img295.imageshack.us/img295/6...abe1eq6.th.jpg
jest taki sam jak w np. (Audi 80 100) ??
http://allegro.pl/item301315012_pomp..._c4_a4_a6.html
i Passat B4 ?
http://allegro.pl/item302070829_pomp...passat_b4.html
nie łopatki i cała część górna nie pasuje wymieniasz cały kompresorek przecinasz kable zasilające w połowie czerwony i niebieski i rurkę idącą od kompresorka podobnie robisz w swojej. Kompresorek będzie pasowała jeśli będzie gabarytami pasować do twojej
Do mojej pasował z tych linków
Wyciąga się ją wyciskając delikatnie te kołeczki gumowe i ostrożnie z ta rurką żeby nie pękła w nieodpowiednim miejscu:-)
Ta rurka nie pasowała u mnie bo była pod innym kątem wiec przeciąłem ją w połowie w obu pompkach i zastosowałem gumowy wężyk od łączenia spryskiwaczy np polonez:-) i połączyłem nowy kompresorek ze starą końcówką wchodzącą w pompkę
Przewody zasiląjące można połączyć za pomocą małych kostek dostępnych w każdym sklepie elektrycznym.
Jeśli coś jest niejasnego postaram sie zrobić zdjęcie
http://img509.imageshack.us/my.php?image=pompkavf4.jpg
jak pomylisz kable to zamki będą odwrotnie reagować na pilota i tyle
Czyli od Passata B4 nie pasuje wirnik :sad:
A rozbierał ktoś kiedyś pompkę z Audi 80 100 ?? Może tam wirnik jest taki sam.... :confused:
florian dzięki za info, jak nie znajdę takiego samego wirnika to będę kombinował z wymianą kompresorka.
Wymiana łopatek nic nie da.
Zobacz jaki kształt ma ta wnęka...owalny powinien być idealny okrąg tak jest w nowych
Taki kształt powodują wycierające sie listki które siedzą miedzy łopatkami.
Z biegiem czasu wycierają sie boki i listki coraz bardziej sie wysuwają aż wypadną powodując zablokowanie łopatek i ich połamanie.
Całość jest zrobiona z grafitu
Pompka w środku musi być sucha żadnego olejku czy smaru .
Zwróć uwagę jak jest skręcona położenie elementów jest bardzo ważne nie może być za ścisłe bo długo ci nie pochodzi.
Serwisowałem kiedyś podobne mechanizmy naprawdę szkoda zachodu lepiej kup dobrą za kilkadziesiąt złotych i będzie po kłopocie
wnęka powinna być właśnie owalna, gdyby była okrągła to wirnik nie wytwarzał by podciśnienia, działa to podobnie jak kompresor G w Corrado
hm... to ciekawe dlaczego w moim jest idealnie okrągła:-) magia:-)
tylko że ten g działa tylko w jedną stronę:-)
w kompresorze są 2 otwory dzięki temu jest podciśnienie
Dziś dobrałem się do pompki która podejrzanie syczała. Okazało się że jedna z dwóch końcówek (te do których podpięte są przewody powietrzne) jest lekko wyłamana - widać że ktoś wcześniej coś przy niej majstrował. Niby jakoś to połatałem ale przy zakładaniu zacisku od przewodów znowu się wykruszyło, ponieważ jest to dość duża siła.
Stąd moje pytanie - czy ktoś ma obudowę od pompki - chodzi mi tylko o sam element do którego podłącza się rurki. Jeżeli tak miło by było gdyby odstąpił za parę groszy:)
golyg, pisz na priva, mam pompke z ktorej przekładałem graty, wiec z checia pozbede sie niektorych gratow :)
golyg, mialem to samo, kup przewód hamulcowy 10 cm, 8', i dwie opaski zaciskowe, jedno zakładasz na wyłamany uchwyt, wcześniej smarując silikonem i ściskasz opaską, z drugiej strony wkładasz przewód który był wczesniej w zacisku, i skrecasz druga opaską,
Rok tak jeździłem i było cacy
Florian, pewnie się mylisz gdybyś miał okrągły wirnik w okrągłym pierścieniu to jak chciałbyś wytworzyć tam ciśnienie albo podciśnienie- dlatego tłok w cylindrze nie wiruje dookoła własnej osi tylko góra dół chyba że u ciebie jest jakaś magia. Różnica w kompresorze G jest taka że napędzany jest z silnika który kręci się w jedną stronę tak jest u mnie u ciebie wchodzi w grę jeszcze magia więc sam nie wiem ale pewnie gdyby odpalić silnik w drugą stronę zaczął by wytwarzać podciśnienie.
Witam
Ostatnio byłem z autem u mechanika i stwierdził, że moja pompka od centralnego jest zepsuta. Dodatkowo w domu zauwazyłem ze mam przecięty przewód idący do wlewu paliwa od pompki i , że przewód idący do zamka w bagazniku nie jest wogóle podpiety. Taki stan mógłby swiadczyć o tym , że pompka np w czasie przecięcia tego przewodu zepsuła sie?(pompowała i pompowała az sie spaliła?).
Jak moge sprawdzić czy pompka działa? Czy jest jakis sposób aby to zrobic nie używając do tego auta? Dodam że gość od elektryki stwierdził że sygnały z pilota dochądzą do pompki, ale ona nie reguje. A może jest ktoś z woj. lubelskiego kto mógłby mi pomóc użyczając na moment swojej pompki w celu sprawdzenia usterki?
Pozdrawiam
1. pompka kreci sie w obie strony tak jak w centralnych zamkach następuje zmiana polaryzacji na przewodach .Jeszcze raz powtarzam rozebrałem pompkę nową i była idealnie okrągła na tym kończę ten wątek.
2. nie mogła sie spalić chyba że masz uszkodzoną elektronikę .
jest tam układ który w wypadku zbyt długiego pompowania sam wyłącza pompkę sprawdzałem:-)
jesłi dochodzi sygnał powinno być słychać przekaźnik takie pykanie dobrze sie wsłuchaj
3.rozbierz obudowę przetnij na środku przewody do kompresorka oba i podłącz do nich 12v nie ma znaczenia który + który - tylko nie z akumulatora (jak ma zwarty stojan możesz coś uszkodzić w furce)chyba ze masz jakiś 2 lub zasilacz pompka pobiera około 2 amper
Witam
Poruszam ten watek ponownie. Sprawdziłem i to wina pompki. Podpiąłem inna i okazało sie, że działą lecz nie wyłącza sie bo jest przebicie gdzies na przewodach i pompuje cały czas. Gość chciał za nią 400 zł więc z góry mu podziękowałem. Mam takie oto prośby:
1. Czy ma może ktoś z was taką oto część (widoczna na załączonym linku)?, potrzebne mi sa 3 sztuki, wiec nawet jesli ktos by mial jedna bardzo chetnie odkupil bym za grosze. Jeśli nikt z was jej nie posiada to wiecie gdzie moge ją dostać?
http://kowax18.w.interia.pl/DSC00173aa.JPG
2. Czy macie może taką oto pompke? Nie ma znaczenia dla mnie ostatnie literka, chodzi mi aby byly identyczne wejscia jak w mojej. Chętnie bym kupił- na allegro nic nie ma. Oto link do mojej pompki:
http://kowax18.w.interia.pl/DSC00174.JPG
http://kowax18.w.interia.pl/DSC00175.JPG
Z góry dziękuje
jeśli nowa pompka pompuje cały czas to nie żadne przebicie tylko nieszczelny układ
W pompce obok kompresorka jest taki drugi niby kompresorek który ma za zadanie włączenie przekaźnika (po napełnieniu sie powietrzem wysuwa sie kołeczek który zwiera styki i przekaźnik wyłącza pompkę istnieje także układ czasowy ale to inna bajka:-)
Jeśli chodzi o połamane wężyki to nie ma żadnego problemu przetnij i połącz gumowym wężykiem
Od strony pąmpki podgrzej gorącą wodą i powinno wejść:)
Nie chodzi mi o połamane węzyki. Chodzi mi o ten plastik który zaznaczyłem czerwonym kwadratem na zdjęciu. Gdzie moge go dostac?
http://moto.allegro.pl/item310950024..._a4_a6_c4.html chodzi o to rozwiazanie jak by? nie znalaz? tego plastiku
http://moto.allegro.pl/item318671593...862_257_p.html
to jest rozwi?zanie twojego problemu:-) przez przypadek znalaz?em