No fakt, działa, ale tylko przednie szyby.
Printable View
No fakt, działa, ale tylko przednie szyby.
Sorry, działają wszystkie szyby boczne.
Czy to oznacza, że mam moduł komfortu ?
mozecie mi powiedzieć gdzie znajduje się przekaźnik podnoszenia szyb? opuscilem szybe w dół ale nie moglem jej juz podnieść...
Nie ma czegos takiego. Poczytaj o slizgach i bedziesz wiedzial dlaczego szyba sie nie podnosi.
Witam mam taki problem, czasami nie zamykają ani nie otwieraja mi się okna, szyber kluczykiem w drzwiach. Problem występuje od razu w obie strony. Po jakimś czasie spowrotem wszystko działa. Sprawdzałem VAG-iem i nic. Czy wie ktoś gdzie jest od tego sterownik,przekażnik ?
Pąpki centralnego zamka odpadają (jak kazał sprawdzić DanioUk) bo central działa tylko szyby sie nie domykają , dodam też ze mam domykanie szyb z pilota - zamykanie i otwieranie , zamykanie+zamykanie szyb.
Bym był wdzięczny za pomoc.
Za Wszystko związane z domykaniem szyb/szyberdachu odpowiada elektronika w pompce centralnego zamka. Może wilgoć która często dostaje się do pompki swoje zrobiła
a ja zapytam, czy to normalne, żeby przy otwieraniu/zamykaniu szyb z pilota, szyby nagle przestawały się ruszać(pomaga lekkie dociśnięcie przycisku) ?
lub czasem jedna szyba schodzi a druga nie do końca ?
baterie w pilotach nowe, sprawdzone na 2 pilotach, szyby z przycisków w aucie działają prawidłowo i praktycznie równiutko. jakieś pomysły, jak temu zaradzić ?
To chyba normalne bo tez tak mam. Drugie docisniecie i zamykaja sie do konca
Trochę odświeżę temat. Czytałem wątek ale mojego problemu nie znalazłem. Większość z Was ma problem z domykaniem szyb a u mnie jest odwrotnie :P jakieś 1,5 roku temu założyłem sobie sterownik nie fabryczny do mojej a3 i wszystko grało. Natomiast teraz gdy otworze samochód z pilota wszystkie 4 szyby nieco mi się opuszczają o jakieś 5cm ewidentnie sygnał jest za długi. W tych sterownikach są 2 rodzaje sygnałów na zamek elektryczny i hydrauliczny ja wybrałem ten drugi bo taki mam. Kiedyś próbowałem zmienić sygnał ale efektów nie było. Problem najczęściej jest zimą. Może tak jak pisaliście parę postów wcześniej wpływ na to może mieć wilgoć bo też to podejrzewałem.
Pozwólcie że odkopię . Otóż dzisiaj wysiadając z auta odkryłem te domykanie szyby , lecz chyba to do końca mi nie działa a mianowicie.
Gdy przekręcam kluczyk w żeby zamknąć i trzymam go to szyba Kierowcy schodzi w dół a szyba pasażera się domyka a w drugą stronę działa to odwrotnie szyba kierowcy się domyka a pasażera otwiera spotkał się ktoś z takim czymś ? Może wiedziecie jak to rozwiązać
Pod Kompa podpinasz (Diagnostyka) i ci powie co go boli.
Pomóżcie bo nie wiem o co kaman. Gdy zamykam samochod pilotem, szyby domykaja się ale czasem szyba kierowcy odsuwa się maksymalnie zamiast się zasunac. Gdzie szukać przyczyny?
moduł komfortu albo odepnij akumulator tan na 5 min
Dzieje się to sporadycznie, odlaczenie aku chyba nic nie daje lub po prostu usterka powraca.
A jak zamykasz szybe siedzac w srodku to tez Ci sie tak czasami robi? Szyby maja bezpiecznik, jesli podczas zamykania napotka opor to otworzy sie cala.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
To pewnie bedzie przyczyna, bo wlasnie czasem podczas zasuwania potrafi się odsunąć. Czyli posmarowanie slizgow powinno załatwić problem?
Regeneracja ślizgów Cie czeka
Slizg kosztuje z tego co.pamietam okolo 9 lub 10 zl na szybe wchodza dwa. Zamow, rozbierz drzwi, wymien i z glowy. Tutorial jest.na forum jak.to.zrobic. Jak jestes majsterkowicz to dasz rade. Powodzenia
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
to typowe zabezpieczenie na wypadek jeśli np:dziecko siedzi i bawi się szybami i przez przypadek włoży palce lub głowę(zwinne skubańce) to szyba odbija
Witam. Przeczytałem całość ale nie znalazłem Swojego problemu. Mianowicie gdy kupiłem a3 na wakacjach 2015r. to domykanie szyb z kluczykiem w drzwiach działało. Ale niestety teraz przestało to działać. Podpinałem pod kompa ale żadnych błędów nie wyszukuje. Jaka może być wada. Nie posiadam kluczyka z pilotem. Czekam na odpowiedz. Dzięki z góry
Trochę odkopię temat. U mnie działa wszystko z domykania zamykania itd itp. Ale... no właśnie ale... Wszystko działa gdy stoje w miare blisko auta i się nie ruszam. Jeśli stoję załóżmy 30 m. od samochodu i chcę np otworzyć szyby w aucie z okna w pracy ( upały i te sprawy, po co ma się gotować w środku ) no to jestem w stanie otworzyć bądź zamknąć samochód ale o otwarciu bądź domknięciu szyb mogę zapomnieć. Załóżmy inną sytuację. Stoję, nie ruszam się wciskam na pilocie przycisk otwarcia szyb, szyba schodzi w dół, idę w stronę auta z wciśniętym guzikiem i wtedy szyba staje i lipa. Co może być przyczyną tego problemu?
Mam problem na starym kluczyku szyby ładnie mi się opuszczały i podnosiły, niestety kluczyk się popsuł i byłem zmuszony kupić nowy teraz po jakimś czasie od wymiany kluczyka zauważyłem że auto mi się ładnie otwiera i zamyka drzwi z kluczyka ale szyby ani drgną. Co może być przyczyną ? Ewentualnie jak można to jakoś zakodować na ten nowy kluczyk poprzez vcds