Pasta z filcem też może być, ale tak jak napisała Wiola ostrożnie. Można narobić hologramów, które ciężko wyprowadzić. Jeżeli rysa jest na tyle duża że nie masz nic do stracenia, to możesz próbować.
Printable View
Pasta z filcem też może być, ale tak jak napisała Wiola ostrożnie. Można narobić hologramów, które ciężko wyprowadzić. Jeżeli rysa jest na tyle duża że nie masz nic do stracenia, to możesz próbować.
a ja mam z kolei pytanka dwa:
- jak myć/prać mikrofibry? czy stopień ubrudzenia ma tutaj znaczenie? inaczej będzie po wytartym w MF wosku a inaczej gdy np. czyściłem elementy wewnątrz, jeszcze inaczej taka którą suszyłem grupowo auta na OP po myjni bezdotykowej...
- to samo pytanie dotyczy gąbek polerskich... sama ciepła woda? pralka?
MF najlepiej prać w pralce tylko bez środków zmiękczających. Najlepiej w sklepie sportowym kupić środek do prania syntetycznych tkanin. Temperatura 30-40 stopni.
Aplikatory można prać w ręku. Idealnie się do tego nadaje szare mydło :) Zasada taka jak przy MF- bez środków zmiękczających!
No i dobrze byłoby oddzielić te bardziej brudne fibry (do wycierania progów i czyszczenia większych zabrudzń itp.), od tych czystszych do docierania wosku, QD, czy osuszania. Trochę pedantyczne, ale w auto detailingu minimalizujemy ziarenka piachu jak się da i wszystko co mogłoby zrobić ryskę :)
Chciałbym sam nabłyszczyć lakier w swojej Audi (czarna perła). Stąd pytanie do was.Jaki środek możecie mi polecić aby efekt oddawał wrażenie mokrego lakieru ??
mam nadzieję że nie popełniam faux paux ;-) ale powiem jak ja to widzę:
wpierw dobre mycie, potem glinka (wymaga kolejnego mycia lub wycierania na bieżąco) , na to dobra politura typu Meguiars Deep Crystal Polish a na koniec obowiazkowo wosk, najlepiej naturalny; ja u siebie przed OP kładłem Megsa Gold Class Carnauba w paście (naturalno-syntetyczny) ale lepszy będzie raczej w 100% naturalny (mniej wytrzymały ale bardziej się świeci); dobre do ciemnych lakierów woski ma Dodo
cipel żeby lakier miał wetlook to podstawową sprawą jest korekta lakieru. W innym przypadku rysy które są w powłoce będą załamywały światło i efekt jest nie do osiągnięcia. Tak jak napisał Maciej, alternatywą jest użycie wypełniaczy typu glaze. Np: Deep Crystal Polish. I na to wosk naturalny.
Woski naturalne dają właśnie ten efekt mokrości, natomiast syntetyczne efekt lustra. Z naturalnych wosków poleciłbym naszą Victorie, która jest najlepszym woskiem jaki posiadamy w ofercie. Ewentualnie z Megsa Deep Crystal Carnauba Wax.
Trzeba jednak pamiętac że taki wosk będzie się trzymał krócej niż na oczyszonym lakierze, ponieważ będzie spływał z tym wypełniaczem.
Jeżeli chodzi o Dodo to nie używałem, ale z opini profesjonalistów wiem że one tylko ładnie wyglądają i pachną :)
borys1822 jeżeli chodzi o szyby to pisaliśmy o tym wyżej. Filc i pasta polerska, a najlepiej tlenek ceru. I oczywiście maszynowa robota. Są takie filce na wkrętarki, albo na maszyny polerskie. Mamy różnego rodzaje filce, także postaram się to wrzucic na sklep jak najszybciej.
Witam co byście polecili żeby pozbyć się takich jakby plam na lakierze po ptasich odchodach ?:thumbright: Pozdrawiam
Mleczko polerskie meguiar's ultimate compound
Ewentualnie rubbing compound w paście
Do tego polecam zestaw aplikatorków urban Możesz też wziąść apliaktor megsa, ale tu jest fajny zestaw i czarne gąbeczki przydadzą się do dressingu do opon lub do uszczelek itp.
Mam pytanie, czy da się coś zrobić na wyblakły lakier, przeholowałem miejscowo z polerowaniem pastą tempo i lakier w tym miejscu stracił połysk.
Obecnie będę testował środek, coś zastosować wcześniej?
http://www.roaduserdirect.co.uk/imag...23-500x500.jpg
M.
Mewa83 jak to przeholowałeś? Generalnie tempo nie jest agresywne więc trudno przeholować :) Jeżeli zrobił się jednak matowy to coś jest nie tak. Prawda jest taka że tempo zostawia więcej rys niż ich usuwa, ale żeby zrobił się matowy?! Jesteś pewny że nie zdjąłeś bezbarwnego? Jak polerowałeś?
Zestaw który pokazałeś zawiera lekko ścierny cleaner (Deep Crystal step1). On nie usunie większych rys i zmatowień. Można wcześniej użyć Ultimate Compound. Jednak zastanawia mnie to zmatowienie. Masz jakieś zdjęcia?
Tak, trochę kiepskiej jakości bo telefonem:
http://img11.imageshack.us/img11/248...2011143.th.jpg
Po woskowaniu tego nie widać.
M.
Jeżeli masz Deep Crystal Step1 to możesz spróbować, jednak wydaje mi się że może być za słabe i trzeba zastosować Ultimate Compound o którym pisałem. Będziesz to robił ręcznie czy maszynowo?
Wosk zawsze maskuje i nabłyszcza, dlatego nie widać tego. Jednka korekta jest tu absolutnie niezbędna.
a ja mam takie pytanie.. dałam auto do malowanie wszystko cacy tylko widac ze gosc malowal blotniki tylne da rade jakos to wyciagnac?
chodzi o to, że były lakierowane tylko tylne błotniki i widać różnicę? Przyczyn może być kilka m.in. źle dobrany lakier lub lakiernik podczas lakierowania nie wycieniował. Sprawa może być trudna do naprawienia. Wklej może zdjęcia to będzie nam łatwiej coś powiedzieć. Może też chodzić o ślady po nieudolnym polerowaniu i to by była najoptymistyczniejsza opcja.
Jeżeli to są błędy w lakierowaniu to nawet bym się nie zastanawiała- reklamuj usługę!
No jestem :) I mogę odpowiedzieć.
Dostawa będzie u nas najpóźniej w piątek (ale istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że jeszcze przed świętami dostaniemy nowe gadżety ;) ) Koszt ręcznika 30 zł. Oczywiście nie musicie robić przelewu, płatność przy odbiorze.
Wiolka
Sory, że mam przerwe liste, ale mam pytanie:
Chciałbym zamówić wreszcie ten lakier zaprawkowy;) Mam rozwinięcie nr VIN i w okienku KOLOR ZEWN. pisze W9 - to pewnie nie wystarczy co?:P A naklejkę w bagażniku mam z tego co pamiętam do połowy zerwaną:(
Z tego raczej nic się nie odczyta:)
Cześć,
niestety po numerze VIN nie mamy jak sprawdzić kodu koloru (wiem, że w ASO jest taka możliwość). Może masz np książkę serwisową do tego auta? Tam też jest naklejka z kodem koloru. Kod koloru w audi składa się z 4-ro cyfrowej kombinacji liter i cyfr. Sprawdź tę naklejkę w bagażniku- może akurat zostało to co jest nam potrzebne?
Wiolka
No niestety nie mam nic co by mi pomogło:P
Ale gdzieś kiedyś czytałem, że to VulkanSchwarz-Perleffekt, więc LZ9U..
Jak tutaj, zresztą kolor się zgadza;) A jeśli będzie mała różnica w odcieniu to trudno;)
http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=38822
Rozumiem, że LZ9U wystarczy?;)
Wystarczy :)
Od razu napiszę, że będzie Ci potrzebny bezbarwny dlatego polecam zakup instrukcja jak zrobić taką zaprawkę ;) Idealnie by było po zrobieniu zaprawki i JEJ WYSCHNIĘCIU ;) delkikatnie spolerować ten obszar (nie wiem jakie uszkodzenie będziesz usuwał ale w razie pytań służymy pomocą).
Wiolka
Czy po Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i przed kolejnymi krokami należy spłukać lakier wodą?
M.
Powiedzcie czym można usunąć koła na lakierze po nieudolnej polerce ?
Dodam że chciałbym to robić ręcznie.
Jeżeli chodzi o ręczną korektę to najlepiej spisuje się gąbka do ręcznego polerowania Niestety nie można się spodziewać takiego efektu jak po korekcie mechanicznej ale powinny zniknąć. Wymaga to jednak trochę pracy i siły :)
które lakiery zaprawkowe polecicie z Waszej oferty? Te Auto K, czy dorabiane? które bd miały większą spasowalność koloru i przykryją głębsze rysy?
Jeżeli chodzi o pasowalność takich lakierów to nie ma różnicy (wszystkie zaprawki, również te sprzedawane w ASO są dorabiane z receptury). Trwałość tak samo. Zaprawki AutoK od tych dorabianych różnią się opakowaniem (mają dołączoną metalową szczoteczkę). Za to my dodajemy papiery ścierne gratis :) To samo dotyczy przykrywania rys. Reasumując nie ma różnicy jeżeli chodzi o sam lakier. Niestety nie posiadamy wszystkich numerów z AutoK (fizycznie to by było niemożliwe ponieważ nie wszystkie są produkowane a pozostałych jest kilka/kilkaset tysięcy :)
Witam chciałbym odswieżyc lakier w mojej A3 jestem kompletnym laikiem w tej sprawie co byś poleciła i jak tego stosować może być na pv z góry dzięki
Oczywiście jak zwykle zapytam o dostępność maszyny polerskiej :) ponieważ korektę najłatwiej jest wykonać za pomocą past polerskich oraz maszyny. Jednak nie każdy ma możliwość i dostęp do tego urządzenia. Jeżeli chcesz to zrobić sam i nie masz maszyny to można wykonać korektę ręczna (ale uprzedzam, że to czasochłonny zabieg). Do ręcznej korekty najlepszy jest trochę informacji o glinkowaniu
Na naszym blogu zamieściliśmy schemat kompleksowego czyszczenia , z którym warto się zapoznać :)
Przed woskiem zalecany jest politura.
Collinite i można go szczerze polecić.
Można też oczywiście po prostu nałożyć Cleaner Wax
Wszystko zależy od zasobności portfela/ czasu i efektu jaki się chce osiągnąć. Oczywiście w auto detailingu niezbędny jest microfibry do polerowania lakieru oraz osobna do wnętrza (tego nigdy nie jest za wiele :) ) Pędzelki itp itd.
Pamiętaj, że auto detailing jest jak tuning... jak się zacznie to ciężko przestać :lol: zanim się zorientujesz już masz cały bagażnik "gadżetów" i chcesz więcej :D
W razie pytań służę pomocą.
Wiolka
Wiola , macie takie sciagaczki ? http://moto.allegro.pl/sciagaczka-do...660079860.html
:)
Szakall69, ja 'level 2: ściągaczka' mam już za sobą i powiem tak: ściągaczki to złooooo! (no chyba że tylko i wyłącznie do szyb :-P )
Nie mamy takich ściągaczek. Nie chcemy sprzedawać czegoś, co mogłoby po prostu narobić szkód. Do szyb też nie polecam. Szyby normalnie osuszamy ręcznikiem do osuszania samochodu, a później docieramy specjalną microfibrą do szkła, psikając niewielką ilość środka do czyszczenia szyb.
Niektórzy stosują też papier do usunięcia smug na szybach, ale jest on zazwyczaj twardy (rysujący) i tak naprawdę rzadko kiedy niepylący :) Zresztą duża rolka dobrego papieru niepylącego kosztuje jakieś 20-30zł, a microfibra do szyb u nas 5,50zł i jest na wieki :)
Witam. Jutro muszę się wybrać do Waszego sklepu, potrzebuje Meguiar's Szampon Gold Class 1893ml. Mogę upominać się o zniżkę czy będąc forumowiczem nie mogę na to liczyć? :D
Pozdrawiam.
Oczywiście! Na hasło a3-club.net jest zniżka 10% na Meguiar'sa :) Zniżka przysługuje wszystkim użytkownikom forum :) od forumowicza po samego admina ;) :D
Już przekazałam Pawłowi, że możesz się pojawić i żeby szampon czekał :)
Na razie nie planujemy wprowadzania BH (robiliśmy testy, z których wynika, że największa różnica to jest w cenie ;) ).
Poorboy's będzie- już kiedyś nawet nawiązaliśmy rozmowę z polskim dystrybutorem tylko mają jakieś problemy z zatowarowaniem.
A testery- niestety ale zacznijcie się przestawiać na to, że raczej zaczną znikać niż się pojawiać nowe (i to nie tylko u nas). Większość producentów nie życzy sobie rozlewania ich produktów. Dlatego nieoryginalne testery zniknęły z naszego sklepu- nie chcemy robić tzw. "wiochy". Na pewno będziemy poszerzać ofertę oryginalnych produktów.
Ostatnio coraz więcej podejrzeń się pojawiło, że sklepy "chrzczą" samplery- nie chcemy dołączyć do grupy podejrzanych, bo zależy nam na dobrej opinii (nawet jeżeli mamy mniej na tym zarobić).
Wiolka
ja z BH jestem zadowolony (biała), aczkolwiek nie porównywałem jej z jakąkolwiek inną jeszcze; plusem niewątpliwym jest jej współdziałanie ze zwykłą wodą, a nie lubrykantem (szampon/QD)
Bo BH nie jest złą glinką i absolutnie wcale tego nie miałam na myśli. Po prostu mamy glinki MX NOWICKI i Megs'a i dlatego na razie nie planujemy wprowadzać BH.
Testowaliśmy naszą glinkę i jest bardzo delikatna. Fajnie się nią pracuje i nie trzeba jej moczyć w ciepłej wodzie (jest plastyczna).
Na razie mamy jeszcze przynajmniej setkę priorytetów dotyczących aktualizacji asortymentu :D zaczniemy chyba robić wyliczanki co tym razem ;) :lol:
Ale dobrze, że nam tutaj podrzucacie pomysły! To dla nas bardzo ważne. W taki sposób poznajemy potrzeby rynku :)
Teraz myślimy znowu nas wprowadzeniem nowej marki na polski rynek... może się uda? ;)
Wiolka
Dodano:
Aa co do QD- to żadna glinka nie wymaga jego użycia. Woda z szamponem spisuje się idealnie.
Wiola czy macie srodki ktore mozna stosowac na oklejone auto?
Info, które podaje jedna z firm, która zajmuje się oklejaniem aut:
"1. Folie myjemy normalnym szamponem do lakieru najlepiej o naturalnym pH aby nie uszkodzić koloru.
2. Nie stosujemy standardowych cleanerów (wchłania się momentalnie w folie matowe), glinki, rozpuszczalników i silnej chemii np. piany aktywnej (w przypadku folii z połyskiem można zastosować standardowy cleaner).
3. Jedyną folią podatną na polerkę może być folia przezroczysta, którą należy polerować miękkim padem z bardzo delikatną pastą przy minimalnych obrotach (pamiętając o tym ,że osłabiamy jej warstwę wierzchnią).
4. Do usuwania smoły i żywicy można użyć benzyny ekstrakcyjnej.
5. Na foliach matowych rysy są niewidoczne nawet po dwóch latach regularnego mycia ręcznego, jeśli chodzi o folie z połyskiem to tutaj jest gorzej, rysy widoczne są gołym okiem w dużym stopniu. W tym przypadku możemy zastosować cleaner z wypełniaczami i na koniec warstwa wosku.
6. Do codziennej pielęgnacji stosujemy standardowe quick detailery.
7. Folie zabezpieczamy woskami i sealantami w sposób identyczny jak lakier. Różnicą jest tylko sposób polerowania - po nałożeniu wosku na jeden element należy po kilku chwilach zacząć go polerować mikrofibrą (tylko w przypadku folii matowych, przy foliach z połyskiem czas możemy znacznie wydłużyć)."
Info pochodzi ze strony www.kosmetykaaut.pl
Z tego wynika, że można używać prawie wszystkich kosmetyków dostępnych na rynku.
Dodano:
Aaa no i ewentualnie firma Swissvax posiada serię kosmetyków dedykowanych do matowych folii oraz lakierów ;) ale koszty...chyba się domyślacie? ;)
A ja mam takie pytanie,
jestem świeżo po renowacji lakieru i chce żeby ten efekt się utrzymał jak najdłużej. Zamierzam wreszcie zająć się myciem samochodu samodzielnie, bo już nie mam zaufania do myjni jakichkolwiek.
Lakier to czarny akryl, muszę kupić generalnie wszystko czyli zapewne szampon, politurę, wosk i ręczniki.
Co polecacie w takiej sytuacji, lakier jest delikatny i boje się że tym razem ja stosując nieodpowiednie preparaty i akcesoria go zniszczę.
oj tutaj mam wątpliwości... jeżeli chodzi o auto, które masz w profilu (sportback) to nie jest to akryl a raczej monokolor przykryty klarem (czyli mimo wszystko lakier dwu- warstwowy). To może od początku:
1. szampon- musi być bezpieczny dla wosków, np. Chemical Guys są to bardzo wydajne szampony.
2. przed woskowaniem dobrze jest przygotować lakier aplikując cleaner (w Twoim przypadku nie musi być ścierny ponieważ masz auto świeżo po korekcie), np. Dodo Juice
3. Wosk- do czarnego auta dobry będzie Collinite 915 Są to bardzo dobre woski, które szczerze można polecać.
4. Na pewno się przyda jakiś Quick Detailer, który po myciu będzie uzupełniał wosk- ja używam Chemical Guys Pro Detailer i szczerze polecam
5. Na pewno ręcznik do osuszania. Tutaj nie będę oryginalna i polecę Fluffy Dryer'a ;) Bo chyba jest bezkonkurencyjny jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena.
6. Do tego akcesoria, które będą potrzebne takie jak rękawica do mycia, np. aplikatory (z nimi jest tak samo jak z microfibrami :) )
To oczywiście jeżeli chodzi o pielęgnację lakieru. Jeszcze jakieś preparaty do kół, szyb itp.
Wiolka
Wiola dobrze prawi :-)
więc ja tylko uzupełnię ;-)
do szyb polecam Autoglym Car Glass Polish,
do kół ValetPro Bilberry 1L - sporo jego wychodzi bo to się rozcieńcza, w zależności od rozcieńczenia ma różną moc a do tego jako jeden z nielicznych środków do felg - NIE ŚMIERDZI a wręcz pachnie (kto miał styczność z Sonax Xtreme Nano do felg ten wie co mówię)
do wosku polecę żeby mieć choć jedną jakąś bardziej gęstą MF niż standardowe (Eurow ma taką) - sprawdza się lepiej w wycieraniu; a co do rękawic do mycia to czytałem że wełniane są delikatniejsze dla lakieru od mikrofibrowych, a że czarny kolor wszystko przyjmie i rysy bardziej widać niż na jakimkolwiek innym lakierze, to wydaje mi się że warto (Raceglaze, Eurow, Chemical Guys takie mają)
ps: no i jeszcze wydaje mi się że brakuje jakiegoś APC (przy pędzelkowaniu się przydaje, ale to już jest pierwsze wejście w autodetailing)
A ja do szyb polecę glass cleanera, bo bardzo ładnie pachnie i spełnia swoją rolę. A do felg to zależy czy tylko do mycia czy np trzeba usunąć lotną rdzę. jeżeli to drugie to żaden pachnący środek nie da rady ;) wczoraj testowaliśmy środki do czyszczenia felg. APC na pewno też się przyda.
Dodano:
A co do rękawic to piszę tylko o tych, które używałam. przy odpowiednim myciu na 2 wiadra ryzyko zarysowań jest zminimalizowane. Nie można popadać w paranoję :) rys nie unikniemy. Ale tak jak mówię nie używałam rękawicy,o której pisze Maciek dlatego się nie wypowiadam.
M4ciek ja jakiś czas temu używałem rękawicy wełnianej i rzeczywiście jest delikatna, ale ciężko jest wypłukać z niej brud. Kolega nie robił wtedy mycia wstępnego (pianowania), tylko wszystko było myte ręcznie więc cały brud wchodził w rękawice. No ale nie każdy ma pianownicę i możliwość zrobienia takiego zabiegu, dlatego ja bym został przy microfibrze.
Oczywiście będziemy sprawdzać jeszcze inne rękawice wełniane ;) Z Car Pro wygląda zachęcająco, ale cena jest odstraszająca.
Dzięki za informacje, myśle że w ciągu paru dni coś zamówię :)
A jeszcze takie pytanie - do czego używacie tych pędzli :D ?
Zadanie :)
Mam w ciezarowce lampy przednie chyba z plastiku.. jest na tym taki dziwny nalot - cos jak na tej aukcji: http://allegro.pl/regeneracja-reflek...761563538.html
Jak je moge zregenrowac? Sama pasta (uzywam g3) nie pomaga..
najpier papier wodny 2000, a pozniej pasta?
Cześć,
niedawno kupiłem auto i czy moglibyście polecić mi jakieś środki z Waszej oferty, którymi mógłbym doprowadzić swoje A3 do przyzwoitego stanu? Chodzi mi raczej o wersję budżetową, tzn. dobre środki ale nie np. dwa różne szampony, trzy woski, itd. Chciałbym zadbać o lakier i wnętrze ale to nie ma być (przynajmniej na razie) żaden auto detailing tylko własnoręczne, solidne mycie z próbą ratowania lakieru i skóry wewnątrz.
Szczegóły - czarny lakier z dużą ilością małych i kilkoma głębszymi rysami na wysokości lusterek (podejrzewam, że to sprawka jakiegoś psa, który skakał wokół samochodu). W środku jasna, żółto-bananowa skóra, dość mocno wysłużona i trochę brudna ale bez dziur, przetarć czy plam.
Dałoby się coś z tym zrobić? Wskażcie mi, proszę, konkretne produkty bo trochę się zagubiłem w ofercie :)
Hmm G3 nie pomaga? A mo?e one s? od ?rodka tak brudne? G3 jest mocno ?ciern? past? wi?c powinna to ruszy?. Spr?buj papierem 1500, 2000 i 3000 (na mokro!) i p??niej past?. My u?ywali?my Menzerny FG500 na twardym padzie i wyko?czeniowej FF3000 na ?rednim po uprzednim zmatowieniu papierem. Rozumiem, ?e maszynowo pr?bowa?e? to usun??? Taki nalot powinien w sumie zej?? nawet podczas r?cznego polerowanie np. PlastX'em dlatego dziwi? si?, ?e G3 nie posz?o... :confused:
Szampon - mogę polecić z Wolfa, dobrze się pieni i masz cały litr w dobrej cenie
Na pewno glinka - polecam naszą mx nowicki, jest bardzo delikatana, a jednocześnie dobrze zbiera
Z głębszymi rysami może być problem. Rozumiem że nie chcesz robić całego auta, tylko punktowo? W takim razie papier ścierny na mokro 2000, później 2500 i można jeszcze 3000 zakończyć. I wtedy ręcznie to spolerować, np: Dodo Juice Lime Prime który jest troszeczkę ścierny więc przy okazji coś tam
zbierze.
I teraz pozostaje nam wosk. I tu pytanie wosk naturalny, czy jakiś syntetyk, czyli tzw: sealant. Ewentualnie powłoka kwarcowa Cquartz???
Do tego ręcznik do osuszania fluffy
Jakieś microfibry do usuwania resztek past, docierania cleanera, wosku itp...
Wnętrze: Jeżeli skóra jest rzeczywiście brudna to APC (taki multi cleaner), w przeciągu 2 dni będę miał ten środek z firmy autobrite :) I później coś do odżywienia skóry. Tu polecam któryś ze środków meguiar'sa. Ten APC możesz używać do czyszczenia wnęk drzwi, nadkoli, uszczelek, wszystkich plastików w środku, dywaników itp. Różnie się go rozcieńcza, w zależnosci od zastosowania i zabrudzenia.
I coś do plastików by się przydało. Możesz wybrać taki do wewnątrz i do zewnątrz, tylko pytanie czy chcesz bardziej połyskujący, czy matowy? Wybierz coś z Meguiar'sa lub z 303.
Może być coś do opon jeszcze. Tu polecałbym Meguiar'sa, ewentualnie z firmy 303- Aerospace Protectant nadaje się do tworzyw i do gumy, ale osobiście wolę go stosować tylko na zewnętrzne elementy ponieważ daje połysk.
Z akcesoriów mogą być jeszcze jakieś pędzelki do czyszczenia zakamarków, aplikatory bawełniane do nakładania tych wszystkich dressingów. Niby błacha rzecz taki aplikator, ale możemy równomiernie nałożyć środek i przy tym mało go zużywamy :)
Może coś do felg jeszcze? Np coś z R222
I jeżeli miałbyś lotną rdzę, pył hamulcowy na felgach i nadkolach to polecam Decon Gel z Wolfa
Uff, to chyba tyle :)
Dzięki za pierwsze "tropy" :)
Myślę raczej o całym aucie bo tych drobnych rys jest naprawdę dużo.
Nie jest mocno brudna ale na pewno przyda jej się czyszczenie.Cytuj:
Wnętrze: Jeżeli skóra jest rzeczywiście brudna to APC (taki multi cleaner), w przeciągu 2 dni będę miał ten środek z firmy autobrite :)
Wewnątrz to zdecydowanie bardziej mat.Cytuj:
I coś do plastików by się przydało. Możesz wybrać taki do wewnątrz i do zewnątrz, tylko pytanie czy chcesz bardziej połyskujący, czy matowy?
Wybierz coś z Meguiar'sa lub z 303.