Sprzegło to nie problem moje pytanie sie odnosi do tego czy ktoś robił program w CS i czy na stage 1 zawsze robia 180km czy coś wiecej??
Printable View
Sprzegło to nie problem moje pytanie sie odnosi do tego czy ktoś robił program w CS i czy na stage 1 zawsze robia 180km czy coś wiecej??
to już zależy od kondycji silnika ... od stanu turbiny ... itd. zgadza się że k03s i wtryski wydajniejszę zrobią robote większą niż reszta 150 tek ja mam 180 koni serie oznaczenie APP i też jest k03s i reszta osprzętu wydajniejszego ... ale jeśli chcesz załóż sobie wydajniejszy intercooler i zrób wydech zawsze polepszy to sprawę Ja bym ci jednak Polecił CompSport ... ale to już sugestia każdego jest z osobna u mnie jest zrobione 240 koni na tym co mam i jest bomba ;)
Witam mam pytanko czy da rade jakoś zwiększyć moc w 1.8 AGN?Czy ktoś próbował dać jakiś lepszy program?Wtryski?Może polecacie jakoś boxy jak to sie ma do spalania?
Dzięki za odpowiedź.HM to czyli bym musiał mieć wszystkie graty,czy można jakoś uturbić AGNieszke?Słyszałem że podobno blok juz jest przystosowany,prawda?Aha i wiesz może jaki jest ewentualnie koszt takiego swapa?Tak właśnie teraz myśle dlaczego tego od razu nie zrobiłem,a remontowałem AGNieszke....kurde szkoda.A w razie czego jakieś propozycje podniesienia mocy i momentu w AGNieszce?Pewnie nowy program?
w wolnossacym silniku jesli cos uda sie ugrac to 5 koni zapewne i 10 nm :D mozesz sie bawic w wydech dolot kolektory itd. Odezwij sie do kolegi buzz-astral (jest nawet jego wpis kilka wątkow wyzej) on powinien Ci pomoc pzdr
Porting głowicy,wydech,dolot i kilka kucy się uzyska ale koszty dość spore w stosunku do przyrostu.Jak kolega wyżej napisał lepszy swap na 1.8T.
Dzięki koledzy za odpowiedzi :) Widzę że w sumie gra nie warta świeczki wzgldem koszta...Szkoda,że najpierw wyremontowałm silnik,a później myślałem o turbo hehe.Ale cóż przynajmniej mam prawie nową AGNieszkę :D Pozdrawiam :)
"gregor10", a możesz powiedzieć mniej więcej jakie koszta i gdzie coś takiego mogą mi zrobić?Lepiej mieć +10km i nm niż serie.Późnij może jakiś wydech przelotowy i bedzie coś lepiej się trójka odpychała :)
"gregor10" dzięki za podsumowanie swapa 1.8t,bo niektórzy myslą że kupią taki silnik za 1500zł i będzie śmigał elegancko :P
Grzesiek trochę tak ale chodziło mi bardziej ze wyniki takiego tuningu są nie wspolmierne do kosztów
To napewno ale z AGNieszki idzie chyba coś jeszcze wyciągnąć,oczywiście w rozsądnej cenie :)
hey hey,. Wie ktoś może co z chipem dla 1.9 tdi (90km) ? chciałbym podnieść troche moc nwm do jakichś 105km. Tylko jak będzie to grało ? coś sie czuje ? ;)) . aa i do tego oczywiście wydech inny wcześniej wstawie ; ))
W serii wolnossącej ten przelot nic Ci nie da a przeciwnie może tylko ją zdławić. Wiec nie ma sensu nawet na program moim zdaniem lepiej już jakiś swap ewentualnie uturbienie.
Wiem że lepiej by było zrobić swapa,ale niestety u mnie to odpada.Mój silnik jest po wymianie pierscieni,regeneracji głowicy i pełnym uszczelnieniu,więc raczej jak nie opłaca mi się swapować...
Gregor dobrze gada:thumbright: Wiadomo 1.8T-większy potencjał,ale jak to się mówi od czegoś trzeba zacząć.
Dzięki panowie za wiele wypowiedzi :) Jednak jestem tego samego zdania co "gregor10" .Jeden z kolegów napisał,że wydechem można sobie pogorszyć sprawę,oczywiście to prawda za duży przelot i jest dupa.Ale ogólnie wycinając samego kata można już nieznacznie polepszyć osiągi.Każdy tłumik to zatykach wydechu...Wiadomo nie będzie takiego rezultatu jak w turbo,gdzie najlepiej by było żeby był on o nieco większy jak w wolnym ssaku,a jeszcze lepiej jak by był cały prosty bez zbędnych zakrętów...
-"geregor10" jak zczytam numer ECU to się odezwę na priv
Pozdrawiam
Siemka, mam pytanko czy ten zwykły program do chipa czy coś nie szkodzi silnikowi?
Słyszałem żeby tuningować moc w aucie to potrzeba jakieś coolery inne wtryski itd żeby to auto miało jechać przez sam chip tylko traci auto żywotność prawda?
He a kto ci takich głupot naopowiadał?
Pare osób mi tak mówiło, a druga połowa że można śmiało zakładać. Mam 130KM w swojej a chciałbym na wiosne więcej ;)
To downpipe,fmic,wtryski większe i robić program:thumbright:
dokladnie i koniecznie do pawla to nie bedziesz mial czego sie bac;d
Jaśniej criss ja początkujący w tych sprawach ;)
Zacznijmy od tego jaki masz silnik 130KM(ASZ) czy tak jak w opisie ALH?
Szczerze nie wiem czy ASZ czy ALH gdzie to można sprawdzić? To jest 130km.
Mówisz żeby samochód był sprawny no wydaje mi się że jest ale to tylko moje zdanie. Żebym był przekonany musi mi jakiś mechanik sprawdzić :)
Tylko to nam dalej nie odpowie na pytanie czy pompowtryski czy pompa ;)
PS. Chyba, że ma 6 biegową ;P
jak nie?
Jest jeszcze ATD/AXR
ale gosc pisze ze ma 130ps i chce wiecej
wiec jesli ma tyle fabrycznie to faktycznie soft wystarczy
jesli juz po programie, to czy to bedzie ALH/AGR/AHF/ASV czy tez ATD/AXR , wiaze sie z rzezba i zbieraniem gratow
tak lopatologicznie
tyle
No wiadomo ale już mu golecy doradzali większy wtryski mimo że nikt nie wie czy są tam na pewno ;P
Tak to jest 2002r 130km 6biegów i pompowtryski to jest ten nowszy silnik nie zwykła pompa ;)
To zaaktualizuj profil. Samym programem lajtowy program na 160KM zrobisz.
I wtedy silnik nie cierpi na tym nic?
Takie pytanie jaki jest koszt czegoś takiego i co się poprawi wzmocni będzie szybsza czy jak to się odczuje?
Spalanie? Teraz zimą mam tak 6,2-6,8l
Przeczytaj temat będziesz wszystko wiedział.
Czytałem i nie piszę nic tak dosadnie jak to silnik odczuwa. Boje się że zacznie dymić a teraz tego problemu nie mam.
Jak pojedziesz do ogarniętego tunera i powiesz, że chcesz program bez dymu to taki będzie. Jak ma odczuwać? Dostaje lepszą mieszankę, ma więcej mocy i lepiej rozłożony moment więc lepiej jeździ. Będziesz wymieniał olej regularnie i na dobry, nie będziesz pałował na zimnym to auto na programie zrobi tyle samo km co bez.