Soft99 Fusso. Polecam ;)
Printable View
Soft99 Fusso. Polecam ;)
Zymol concours
Zależy Ci bardziej na trwałości, czy dobrym looku ? i co znaczy cena nie gra roli ?
Zalezy mi na trwalosci jak i dobrym looku.Producenci co raz wypuszczaja jakies kosmetyki jak i tez woski,wiec sadze ze gdzies jest produkt warty swojej ceny.Kolego pojecia "cena nie gra roli" nie bede komentował,aby nie robić spamu ani tez wyjasnial o co w tym chodzi.Same slowa tego pojęcia daja duzo do wyjasnienia,no jak ty tego nie rozumiesz to odpusc sobie odpowiedz na moje pytanie bo i tak sie nie zrozumiemy .Ps.pojęcie "sie nie zrozumiemy"mam nadzieje wiesz chociaz tyle co to jest!
Po prostu podejrzewam, że nie jesteś świadomy istnienia wosków za kilka czy też kilkanaście tysięcy złotych ;) A pucowanie tym 8p 1.9tdi nie ma żadnego sensu, dlatego zapytałem :) No zrozumieć masz rację, raczej się nie zrozumiemy, więc zasuwaj do sklepu po fusso albo colinite :D
a jakie nie drogie środki byście polecili do białego auta dodam że mam czarne dodatki lusterka gril i szklany dach coś na start wiosną :D
Cześć,
Przymierzam się do zakupu pierwszego zestawu do kompleksowego umycia i nawoskowania auta.
Po przeczytaniu kilku wątków na forum złożyłem taki zestaw:
Rękawica do mycia: MEGUIARS MICROFIBER WASH MITT NEW
Ręcznik: FLUFFY DRYER
Pianownica: Karcher PA
Piana aktywna: SHINY GARAGE FRUIT NEUTRAL SNOW FOAM,
Szampon - Shiny Garage Strawberry Car Shampoo,
Smoła - Prickbort (Czy usunie także owady??)
Glinka - ValetPRO Yellow Poly Clay Bar
Felgi - Tuga zielona
Wosk: Collinite #476 czy FK 1000p bardziej skłaniam się do Collinite #476 co o nich sądzicie?
Mogę prosić o jego ocenę czy na początek będzie wystarczający, czy warto by jeszcze coś dodać?
Kolejność mycia jaką mam zamiar wykonać:
mycie piana aktywna -> opłukanie -> Prickbort -> opłukanie -> mycie na dwa wiadra -> glinka -> kolejne umycie auta -> wosk
Z góry dzięki za wszystkie opinie.
Osobiście polecam Ci wymienić produkty Shiny Garage na ADBL, ekonomiczniejsze i lepsze. Stosowałem zarówno piany aktywne oraz szampony od SG i obecnie mam ADBL i jest dużo lepiej :) Ciut drożej, ale ekonomiczniej wychodzi :)
pricbort owadów nie usunie, ale zamiast kupować dedykowane produkty spróbuj apc (z tym że osłabia wosk).Ja napierw psikam suchem auto prickiem, jak jest dużo smoły czekasz nawet do godziny, spłukujesz i dopiero piana.
A więc stanęło na takim zestawie:
Rękawica do mycia: MEGUIARS MICROFIBER WASH MITT NEW
Ręcznik: FLUFFY DRYER
Pianownica: Karcher PA
Piana aktywna: Good Stuff White Bear Snow Foam,
Szampon - Good Stuff Bumblebee ,
Smoła - Prickbort
Owady - ADBL Beetle Juice Squeezer
Glinka - ValetPRO Yellow Poly Clay Bar
Felgi - Shiny Garage D-TOX
Wosk: Collinite #476
Dodatkowo mam pytanie czego używacie do odświeżenia chromowanego grilla? Autosol lub Mothers Mag & Aluminium da radę coś z tego?
Czym czyścicie wydech?
Z tego co doczytałem zapewne brakuje mi jeszcze jakiegoś cleanera przed woskiem, co będzie pasować do
Collinite #476
I to i to da radę, wydech też pastą do chromu, jak jest bardzo zniszczony możęsz użyć papieru. Do colinite z tego co wiem nie potrzbujesz cleanera, ale jak juz cos to sprobuj prima amigo.