MiG wiem że Chip jest dobry na wszystko i na mapę rozruchu i na zajawke z jazdy :) ale kosztuje troszkę :(
Printable View
MiG wiem że Chip jest dobry na wszystko i na mapę rozruchu i na zajawke z jazdy :) ale kosztuje troszkę :(
A co gdy są pompowtryski ?
W AHF korekta dawki pomogła, tam problem był, tu - w BKD w minimalnym stopniu też to występuje, tylko że tu nie ma pompy :D
U mnie ta wartość to 32768, czyli dużo mniej niż u Ciebie. Auto ma problemy z odpalaniem na ciepłym silniku (tzn. odpala i gaśnie po 1-2 sekundach). Ponadto VAG pokazuje mi 2 błędy:
- 17669 - Zawór N240 pompo-wtryskiwacza cylindra 1. Przekroczona górna granica regulacji.
- 17675 - Zawór N242 pompo-wtryskiwacza cylindra 3. Przekroczona górna granica regulacji.
Nie wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego, czy jak obniżę dawkę to błędy znikną? Troszkę się w tym pogubiłem...
Pozdrawiam
M@recki ty masz problem z pompowtryskiwaczami i dawka rozruchowa nie ma tu nic do rzeczy.
Myślisz, że to może być usterka sprzętowa (czyt. pompowtryski do wymiany) czy może regulacja coś tu może pomóc ? Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Trzeba by poprzegladać jescze bloki wartości mierzonych 13 18 i 23. Trudno jednoznacznie stwierdzic moze byc usterka instalacji do pompek
Witam..
Jakie jest haslo zeby zmienic dawke rozruchu w zakladce silnik na vagu?
Bo te podane wczesniej a mianowicie 12233 nie dziala albo cos zle robie;/
W golfie IV znajomego na słabe odpalanie na ciepłym pomogło wyciągnięcie akumulatora na parę godzin. Komputer stracił pamięć i chyba to jakoś mapy rozruchowe też przestawiło. Ciekawe na jak długo ;p Jak na razie 3 miesiące jeździ bez problemu.
Odświeżę kotleta,
czy ktoś na Podkarpaciu (najlepiej okolice Rzeszowa) jest w stanie mi pomóc w zwiększeniu dawki rozruchowej ?
lub zdiagnozowaniu innej przyczyny, która może powodować słabe odpalanie na ciepłym silniku
Witam mam pytanie związane z mapami rozruchowymi może ktoś wie gdzie na podkarpaciu najlepiej okolice Krosna, Jasła mógł by mi wgrać takie mapki do Audi A3 8L, mam taki sam problem jak większość osób które tu opisuje poprostu autko pali gorzej na rozgrzanym silniku i czy te mapki by pomogły?
Posiadam od nie dawna Vag wersja 4.9 PL może ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób sam mogę zmienić dawkę rozruchową gdzie tej opcji szukać i jakie wartości wpisać??
Silnik / Login / Hasło 12233 / Adaptacje / Kanał 5 - najlepiej wpierw wartosc max jaka mozna wpisac i ew pozniej korekta w dol
witam a jaka jest u was wartość max? bo nie wiem do ilu mogę klikać:)
Witam posiadam audi a3 o oznaczeniu ahf 110 km, probowalem zmienic dawke paliwa nastawnikiem delikatnie luzujac srubki i wczesniej dorobionym kluczem trójkątnym( wszystko na odpalonym silniku i oczywiscie odpowiednio rozgrzanym), podlaczony pod laptopa (vag com 311 pelna wersja), i problem polega na tym ze delikatne pukniecia nic nie zmieniaja, zero reakcji.I tu moje pytanie co moze byc przyczyna tego ze nic sie nie zmienia
Wczesniej probowalem vagem zmienic ale zbytnio duzej regulacji nie ma z 5.3 na 5 tylko sie udalo a planuje do 3,6 zwiekszyc
Witam posiadam audi a3 8l 1.6 AVU sterownik prawdopodobnie simos i nigdzie nie moge znalezc tego 5cio cyfrowego klucza dostepu do VCDSa chcialbym ustawic inna dawke paliwa jesli ktos zna kod prosilbym o niego :)
No trudno wydaje mi sie ze to forum juz umiera :/ kiedys tez zadawalem pytania i 0 odpowiedzi...