Tak jak dkamosinski napisal, pogadaj z Dominik_m moze cos wymysli na te ledy wtedy wiekszosc sceptycznie podchodzacych do tych lamp moze sie zdziwic ;)
Printable View
Tak jak dkamosinski napisal, pogadaj z Dominik_m moze cos wymysli na te ledy wtedy wiekszosc sceptycznie podchodzacych do tych lamp moze sie zdziwic ;)
eeee to jak nie da sie tego wlaczyc jako DRL z pozycji vcds'a to te lampy nie maja sensu.
Nie sadze zeby to byl jakis problem ze w tym miejscu sa postojowki. Pozamieniac piny i beda dzienne. Nie z takimi problemami sie tu mierzymy. Skoro mozna dodac park asist mozna i z postojowki zrobic Drl
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
nie trzeba być dominikiem żeby wiedzieć że da się podmienić ledy, przecież tu nie ma żadnej filozofii, gotowa instalacja do przerobienia.
A powiedzcie mi można w kompie ustawić np: postojowe światła 100% mocy pasek ledowy, a na mijania np 50% led ?? (powiedzmy po wymianie na lepsze ledy)
Przy bordzie K i odpowiednim zakodowaniu Drl sciemnialy mi sie o polowe wlanczajac swiatla mijania, wiec sie da. Jednak jak wlanczalem kierunek nie sciemnialy sie tylko gasly po stronie wlaczonego kierunku na kilka sekund
Wiec praktycznie jak zrobisz tam dobre ledy, pozamieniasz piny zeby to byly drl a nie postojowki to bedziesz mial co chcesz.
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
ma ktoś może rozpiskę pinów lampy ??
mi udało się znaleźć coś takiego, mam nadzieję że piny są tak samo jak na obrazku VW przypisane na kostce w audi:
http://4.bp.blogspot.com/_y2Yifl1vjn.../s1600/HID.jpg
Mam te same lampy .... diody to masakra.... ja w nastepnym tygodiu zagieram sie do przerobki tych diod. Jak zrobie to wysle fotki
- - - Aktualizacja postu - - -
Bylem dzis u elektryka mowi ze przelutowac diody to nie problem, boi sie jedynie o rozłożenie lampy ... nie wiem czy ryzykowac ?!
Witajcie!
Zrobilem zdjecia lamp Dayline Black ktore posiadam :
A wiec te lampy(pasek ledowy) w dzień świeci tragicznie.Robilem test jezdzac w sloneczny dzien na samych paskach, non stop swiecili abym wlaczyl swiatla ....
Oto zdjecia w dzień :
- http://img534.imageshack.us/img534/2991/dsc0048ita.jpg
- http://img339.imageshack.us/img339/1615/dsc0049tq.jpg
- http://img812.imageshack.us/img812/5827/dsc0050ma.jpg
Minusem tych lamp jest słaba jakość ledow, ktore sa rozmieszczone w strasznej odleglosci od siebie oraz żarówka H9 , ktorej na stacji ani w żadnym sklepie motoryzacyjnym od reki nie dostaniemy.
Jeśli , ktoś decyduje sie na kupno tych lamp to zalecam na wstępie zmienic diody Led na mocniejsze. Ogołem polecam te lampy jesli chodzi o wykonanie wizualne ( nie patrzac na ledy xD)
We środe jade do elektryka i bd przerabiać pasek ledowy w tych lampach jeśli bedzie dalo sie rozłożyć lampe na cześci 1 :)
a czemu mialoby sie nie dac jej rozlozyc?. Napewno bedziesz musial ja rozkleic zeby sie dostac do paska led, nie sadze zeby Twoj elektryk sie tego podjal. Poczytaj o tym jak to zrobic, na youtube masz dodatkowo pare filmikow ale wiadomo wszystko robisz na wlasna odpowiedzialnosc.
masakra, włączony pasek LED wygląda jakby był wyłączony !!
co do rozklejenia to wrzucasz do piekarnika 180stopni na dosłownie 5min, wcześniej usuwasz te metalowe zaczepy, reszta po nagrzaniu ładnie odchodzi.
Jest też opcja z suszarką ale nie polecam, za dużo zabawy. Jak masz opalarkę to już lepiej.
Same diody dawaj najmocniejsze jakie są, dodatkowo ja bym dorobił jeszcze w tych miejscach gdzie są wolne miejsca.
Ciezko bd rozkleic z tego powodu iz klosz jest PLASTIKOWY a nie SZKLANY oO. Mam zamiar włożyć wiecej tych ledow. Jutro na 8 jade z tymi lampami może bd sie dalo xD Jak juz bd zrobione to wrzuce fotki ;)
Elektryk mowil ze jest mozliwosc kupna tych samych diod co w fabrycznych lampach sa ale jedna kosztuje 10 zl.
Strasznie słabo to świeci, w ogóle ich nie widać.
U mnie jest o niebo lepiej, a niby lampy te same ;)
To ja na te lampy powiem tak.... to jest linia Daylight a firma ???
Bo ja mam coś podobnego ale do 8L i co do ledów zero problemu świecą - myślę co najmniej przyzwoicie
cały czas jeżdżę jak na dziennych , zatrzymany byłem nie raz i 0 problemu, homologację na nie mam
(jakiś symbol na szkle nie pamiętam już jaki) .
no i poza tym są firmy Sonar . Więc może w firmie tkwi coś jakich podzespołów używają i jak to działa.
Tak samo większości parują - mi nigdy a mam ze 3 lata
tak dla porównania, led z św.mijania
http://img19.imageshack.us/img19/976/20120729346.jpg
Uploaded with ImageShack.us
patrząc lekko z góry wiadomo prosto w światło nie zrobiłbym zdjęcia i ........raczej ok ;)
Wedlug mnie słabo to swieci ... A poza tym ja robilem zdjecie w dzien gdzie slonce padalo centralnie na lampy jutro jade to przxerobic jesli sciagne klosz to wymienie ledy a jak nie to dupa :)
A wiec tak lampy zostaly przerobione jest różnica, ale dupy nie urywa. Jest jeden problem w tych lampa, ze jest jakas kostka ktora blokuje maksymalne swiecenie diod i jesli ta kostke sciagniemy i wlaczymy pasek ledowy to on przez 20 sekund swieci naprawde mocna a pozniej system w samochodzi wylancza pasek ledowy bo mysli ze to jakies zwarcie ... probowalismy to jakos z elektrykiem ominać ale nie udalo sie .
może kogoś zainteresuję, nowe lampy ledowe już na aucie :
http://www.youtube.com/watch?v=jHgvzoMiS-A
Też je oglądałem na allegro, ale ich koszt jest jak za bixenony więc trzeba by się porządnie zastanowić co będzie trwalsze, bo nie zmienia to faktu że świecą i mają design bardzo ładny ;)
Trzeba by na zywo oblookac bo na filmie z bliska to nawet dayline czy jak I'm tam dawaly rade te na wzor a5 a na zywo kicha straszna.
Witam mam pytanie odnośnie świateł eagle eye. Czy ktoś próbował wsadzić do nich hid bixenona?
tutaj prawie nikt nie ma eagle eye a co dopiero przerobione lampy ;>
ja temat dayline odpuściłem i kupiłem ori bixenona :) a jakby ktoś miał bardzo porysowane klosze lamp to można kupić najtańsze lampy z serii dayline ok 300zł i przełożyć :D bo z tego co wiem samych kloszy lamp w ASO nie można dostać
Witam wszystkich!
Posiadam audi a3 8P 2003 2.0 tdi i chciałbym wymienić reflektory na te: http://allegro.pl/show_item.php?item=3586667757
czy ktoś może posiada wiedzę czy do takich reflektorów oprócz zamontowania musze zrobić coś jeszcze? jakaś przetwornica czy inny dodatek jest potrzebny by działały?
z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
z tego co można wyczytać to masz do przełożenia silniczek ze starej lampy
podpinasz kostkę i działa
jakość pozostawiam Tobie do oceny ale rewelacji nie ma. Zobaczysz po jakimś roku - dwóch czy nie będziesz żałował.
Nie wiem czy chcesz znać zdanie innych ale ja wolałbym dołożyć do używanych lamp xenonowych.
Tylko nie wiem w jakim kierunku chcesz iść - poprawa oświetlenia drogi czy tjuning.
Jeśli to drugie to nie mam pytań ani odpowiedzi ;)
dzięki za odpisanie. W tym momencie chodzi mi raczej o tuning niż poprawę oświetlenia. Czemu uważasz, że byłbym nie zadowolony ? - tak interesuje mnie zdanie innych ;)
haha znow to samo , kolejna osoba chce popsuc marke.masakra, poszukaj tematu juz nie jedna osoba takie cos zakladala tam jest wiele opini na temat tego taniego badziewiostwa ktore szepeci auto.. powodzenia
nie pomogłeś ;)
Lulo71 Prosze poprawic profil zgodnie z regulaminem!!
Jest temat o tych lampach gdzieś. Załóż sobie ori xenon, a najlepiej bi, dołóź drle od Dominika i będziesz zadowolony. Bo te lampy z urla ani ładne ani praktyczne nie są ;)
Edit: masz linka do tego wątku: http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=70256
Tapatalk
Witam. Od pewnego czasu noszę się z zamiarem wymiany lamp. Początkowo byłem zainteresowany tymi właśnie DAYLIGHT, jednak czytając opinie, że świecą beznadziejnie to już nie wiem...
Rozważałem tez montaż ori xenonów jak polecacie, jednak są to chyba o wiele większe koszta. Pomijając cenę samych lamp, auto nieprzystosowane do xenonów, tj. brak spryskiwaczy, autopoziomowania. Mógłby ktoś podać orientacyjną cenę założenia oryginalnych xenonów/bi ?
Wyżej podałem link do tematu o tym, jest wszystko napisane co i jak, a całkowity koszt to kwestia tego co po ile wyrwiesz, czy przy okazji zderzaka innego nie dasz ;)
Tapatalk
Hm..... jeśli mogę wtrącić swoje skromne zdanie.... tyczy się to zarówno 8l jak i 8p
Byłem przed wyborem ori Hella lub coś innego w stylu Daylight i ???
Wybrałem coś na styl Daylight jednak firmy Sonar i mogę powiedzieć że jeżdżę na nich 4 lata i jest malina :thumbright:
A rozbieżność jest duża bo .... Sonar to Niemiecka firma ( choć bywa różnie) w przeciwieństwie do Daylight posiada homologację
(Daylight też posiadają i nie - ale są duże różnice w cenie) i co najważniejsze lepsze wykonanie, nic nie paruje nic się nie dzieje.
Moja opinia dotyczy oczywiście obydwóch modeli naszych A3 ek. Więc myślę że jest to jakaś alternatywa :D i tu firma ma znaczenie
i przekonałem o tym nie jedną osobę.
Może ja miałem pecha (albo Ty sebol szczęście), ale kupiłem kiedyś boczne kierunki sonara i spasowanie do karoserii bylo tragiczne.
Tapatalk
przeczytałem cały topic i nie doszedłem do żadnych wniosków :( może do jednego - wszyscy pisza załóż ori xenon albo bi bo niewiele drożej, a gdzie tam niewiele jak sie doliczy spryski i zderzak, przeglądam portale w poszukiwaniu czegos na wzór DAYLIGHT BLACK i mam mętlik w głowie, jest ktoś w końcu kto może konkretnie coś napisać o jakimś nieoryginalnym oświetleniu do 8P typu DAYLIGHT BLACK, Sonar itp... pod kątem oświetlenia drogi w deszczowe noce, jakości lamp, ich spasowania do karoserii a kończąc na montażu /P&P???/ itp... ktoś to to oczywiście ma
oświetlenie drogi w deszczowe noce - tu decyduje źródło światła czyli żarówka albo palnik.
takie lampy zawsze są "fajne" przez pierwszy rok albo dwa - później różnie to bywa.
Montaż i spasowanie - zależy jak leży. Są ludzie, którzy i fabrycznych lamp nie potrafią spasować ;)
Witam, posiadam oryginalne reflektory w audi, uszkodzone i chce kupić jakieś inne
http://sklep.tuning-tec.pl/category_...atx=1&caty=921
Ktoś ma i poleca ?
link nie dziala
http://sklep.tuning-tec.pl/category_...atx=1&caty=921 poprawione :)