Dawaj nam tu jakis filmik onboard :P
Printable View
a ja proszę o wykres i jakie turbo ? co się zmieniło względem tamtego ?
Niuton ładnie poszedł w górę, teraz musi być przyjemnie
bylo przyjemnie przez 2 dni , turbo jest gt3076 ale niestety korby wyszly bokiem.... wykres wstawie jak zeskanuje ale juz nie bedzie potrzebny raczej bo musze zrobic silnik ale tym razem bedzie zakuty.
to musisz nowego słupka szukać... szkoda, widać NM za dużo
no szukam a powiedz mi czy od innych 1.8t pasuje slupek? i slyszalem ze wstawiaja glowice od silnika AEB na szerokim kanale.
słupek to pasuje, z tego co wiem, to były różne napędy pompy olejowej. Roznice były między pierwszymi 1,8 a tymi nowszymi. Pozatym w S3 jest inny stopień sprężania, dlatego tłoki warto by założyć od s3. A słupek może kupić np od jakiegoś nowego 1,8T z jakiejś ibizy np. To byłoby najlepsze wyjście.
Głowice od AEB, AGU, AGN, ADR - to jest szeroki kanał jednak nie wszystkie AGN i ADR mają szeroki, występowały i takie i takie. Ja mam u siebie od AGN-a głowicę na szerokim kanale założoną.
bede musial dzialac:) wszystko sie od poniedzialku zacznie:)
Gratki za odwage. Zrób teraz porządnie motor to będziesz mógł dmuchnąć jeszcze więcej. Jaki potencjał tej turbiny??
mniej wiecej 500KM potencjal ale ja chce narazie na 400 do kwietnia zrobic..
nie znam sie tak na turbinach ale to musi być niezła locha że ma taki potencjał. Trzymam kciuki za ten projekt.
na tej sprężarce faktycznie jest do zrobienia ponad 450km, jeździ jeden leon o mocy 470km. Ale do mocy 400km trzeba już robić głowice na mechanice. Według mnie był za duży nm i dlatego korby się poddały. A słupek jak grabek napisał najlepiej dać jak najświeższy. Ja bym w przekładke tłoków się jednak nie bawił. Do nowego słupka dać kute korby plus głowica na szerokim kanale i będzie już fajnie
Mozna zrobic 400ps bez mechaniki. Nie musi przeciez krecic do 8tys.
tylko pamiętajcie że to jest duże turbo które wstaje późno i nie kręcąc wysoko ciężko jest wykorzystać jego potencjał
bo do 400 to inne turbo sie kupuje, to jest na ca 500
turbo nie jest złe :D kolega teraz wykorzysta jego potencjał :thumbright: trzymam kciuki
turbo jest dobre do 500km.
bedzie dobrze ale chce jednak zrobic tak jak rapix pisze .. chce kupic silnik taki jak mialem BAM i korby kute wstawic no i glowica bedzie tez od silnika bam ale zastanawiam sie wlasnie nad ta na szerokim kanale... wtedy zrobie korekte i zeby bez awaryjnie jezdzic to 380KM starczy:) chociaz to co mialem to juz mi w zupelnosci wystarczylo:)
liczyłem że 400 pęknie z dobrym zapasem
całkiem możliwe jak będą korby będzie mógł po szaleć więcej ;)
głowice daj na szerokim kanale coś tam zawsze da ;) a powiedz na ile masz ustawiona odcinke ? I jakie wtryski mają być teraz ?
odcinka byla na 7200 , cos takiego... lekko ponad 7tys. a wtryski to jeszcze nie wiem wlasnie nie bede wstawial kutych tlokow tylko te dam do frezowania zeby troche odprezyc:)
- - - Aktualizacja postu - - -
ale co do wtryskow to dopiero jakos na wakacje wymienie bo chce teraz jeszcze sprzeglo zrobic i nie bedzie mi starczylo juz na wtryski
a sprzęgła wzmocnionego nie miałeś ? Według mnie nie ruszaj tłoków ;) daj do nowego silnika korby i będzie git
nie mialem i Ci powiem ze sprzeglo dawalo rade, strzelalem co chwile i gdyby korby nie wystawil to bym pewnie jeszcze dlugo jezdzil na tym sprzegle ale wymienie zeby mi nie siadlo gdzies w niespodziewanym momencie:) korby napewno wymienie , zobaczymy co z tlokami ale mysle ze jak pozniej wstawie jeszcze wydajniejsze wtryski to z 380Km tak bezpieczniue bym mogl dmuchnac:)
tłoki wytrzymają i ponad 400km
no tez tak mysle :) zobaczymy jak to bedzie silnik jutro beda mi wysylac i korby no to w srode-czwartek zacznie sie zabawa:)
tyle samo co w nowym porsche GT3 dziwne ze silnik nie wystrzelil w kosmos..... mysle ze to wszystko jest na wyrost jesli chodzi o s3 z seryjnym silnikiem i 400hp... jesli to ma "JEZDZIĆ" a nie przetrwac kilka startów, musisz sie za to zabrac konkretnie i wywalic "troszke" kasy... powodzenia i sledze temacik
powoli wszystko bedzie robione... narazie na korbach kutych mam zamiar jezdzic na tym samym co mialem, nic nie bede grzebal wiecej.... a powoli bede robil glowice bo kupuje na szerokim kanale i z czasem wszystko sie zrobi... mam nadzieje ze w nastepne wakacje bedzie 500+ :)
jeśli chcesz iść w 5++ to proponował bym inny silnik od razu
a co masz na myśli?? pewnie vr6. 1,8 też jest dobre na 500+, niezła wiertarka będzie.
jesli chodzi o inny silnik to narazie nie mam w planach zmiany silnika ale wszystko moze sie zmienic... jakbym zrobil glowice, wstawil kute tloki, wstawil wystarczajaco wieksze wtryski i icka to juz bym mogl przekroczyc prog 450KM
Zrobi sobie chłopak bezpieczny setup w okolicach 400HP i bedzie fun z jazdy,a i tak juz bedzie wprost mowiac zapier....
Turbo ma swoj potencjał i jak silnik bedzie zakuty,wieksze wtryski,IC itd...to moze uderzyc w takie cos
Ale tak czy siak auto bedzie robic swoje
http://suchen.mobile.de/auto-inserat...eatures=EXPORT
powoli i do przodu:) narazie te 350Km co sie cieszylem przez dwa dni mi wystarczylo i tak zostanie w tym roku... tak mysle:)
- - - Aktualizacja postu - - -
z reszta nie wiem , plany sie zmieniaja z dnia na dzien....
tak reniek myślę o vr6 nawet tym 2.8
Przy tym turbo i takich mocach to robi się wiertarka dołu w ogóle... I jeśli auto tylko do upalania to spoko ;)
Ja jednak wole 6 cylindrów dużo fajniej turbo by wstawało i auto jeździło większy zakres obrotów, a i koszta wcale nie większe
jak bym mial zrobic 2.8 czy 3.2 to bym sprzedal eske i kupil np auti tt 3.2 albo golfa 4 r32:) bo teraz juz sie nie oplaca wstawiac drugiego silnika...
a sprzeglo to najlepiej do radziwkowskiego ? jest tam taka opcja ze usztywnia dwumas , wzmacnia docisk i spieka robi..
robiłem u radzika i nie polece go. Poczytaj na racingforum, znajdziesz kogoś kto ogarnie sprzęgło albo kupisz gotowy kit
z radzikiem jest tak jak mu wyjdzie to jest ok ;) ale nie koniecznie musi wyjść
ja za takie pieniądze jak mu zapłaciłem juz nie bede podejmował ryzyka że może mu wyjdzie, jeszcze ten czaaaaaaaaaas oczekiwania.
a Ty do czego robiłeś ?
a to nie na skoczylasa?
teraz to ja juz wgl nie mam pojecia gdzie zrobic to sprzeglo ;/
http://www.topendpower.pl/p/pl/cm-02...spd+02-06.html
albo mocniejsze
http://www.topendpower.pl/p/pl/cm-02...spd+02-06.html
http://www.ecstuning.com/Volkswagen-...ch_Kit/ES1389/
http://www.specclutch.com/cars/Audi/S3/2001/Single
to tak na szybko, możliwości masz pełno