Ok, wykasowany. W niedzielę składam zamówienie u dostawcy i czekamy... :)
Printable View
Ok, wykasowany. W niedzielę składam zamówienie u dostawcy i czekamy... :)
...bo ja już drepram z niecierpliwości :D oby szybko przyszło :P
Panowie:
Zmieniarki zamówione
Czekam teraz na wysyłkę (mam nadzieję, że w dniu jutrzejszym) i na paczkę.
Poinformuję, jak przesyłka dotrze.
Można jeszcze zamówić zmieniarkę dla mnie? ;/ Późno trochę zobaczyłem ten temat...
Przykro mi, ale zamowienie i pieniadze dzisiaj poszly do dostawcy. I tak dlugo czekalem na zgloszenia. Gdybys przeslal pieniadze do jutra rana na konto (mam w inteligo albo mbank) to moze dalbym rade domowic 1szt. Odezwij sie na PW.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Teraz pozostało tylko oczekiwać na dostawę :D
Wysyłane przy użyciu Tapatalk
Dostałem informację, że towar został dzisiaj wysłany. Czas dostawy ~10 dni roboczych.
Hello, dopiero co stałem się szczęśliwym posiadaczem Audi A3 8L i bardzo mnie interesuje ta zmieniarka, jeśli ktoś zrezygnuje to chętnie odkupię.
Dobra wiadomość - przesyłka dzisiaj dotarła :) Zmieniarki wyglądają OK :) Nie testowałem jeszcze bo w mieszkaniu będę dopiero wieczorem, ale napiszę Wam później jak na szybko podskoczę do auta.
Jutro wysyłam zmieniarki do Was :)
czarny84 odezwij się jutro to się ugadamy co do odbioru. Pasuje mi jutro, sobota i niedziela popołudniami/wieczorami.
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok! :)
Kupiłem tą zmieniarkę na allegro, wyszło drożej o jakieś 60-70zł, ale trudno ;p Wczoraj mi doszła ;p
Wczoraj wieczorem podłączyłem swoją zmieniarkę. Do dyspozycji miałem: kartę SD 2GB, pendrive 4GB i pendrive 8GB. Karta SD działa świetnie - szybko czyta utwory i przerzuca na inne. Pendrive 8GB także dawał radę - troszke wolniej przerzucał kawałki, ale jest ok. Natomiast pendrive 4GB nie chciał czytać utworów. Musiałem go sformatować w Windowsie na FAT32 i po tym już działał tak jak ten 8GB.
Podsumowując - wszystko działa, tylko trzeba sformatować nośnik jeśli nie chce chodzić.
Gdyby była potrzeba, mogę jeszcze załatwić te zmieniarki. Chciałem je już zamówić, żeby osoby zdeklarowane na samym początku nie musiały czekać tak długo.
Dodatkowo wiem już, że czas dostawy to około 4-5 dni roboczych więc krócej niż wcześniej podawałem.
A dzisiaj wysyłam zmieniarki do zuper i oka99.
Ja też chce się pochwalić :)
Moja zmieniarka również działa -> ta zamawiana przez aliexpress z Chin ( cena 55$ z przesyłką - JEDNAK polecam cierpliwym bo trzeba czekać prawie tzw. "miecha")
Dzisiaj podłączyłem 8GB pendrive i działa, zapamiętuje miejsce gdzie skończył po wyłączeniu radia.
Zainteresowanym moge podać u kogo dokładnie kupiłem.
już do mnie leci :cheers:
Mam pytanie do użytkowników tej zmieniarki gdzie ją montujecie?
Chciałbym mieć wejście AUX gdzieś blisko aby móc podłączyć iPoda, bo jak dotąd nie znalazłem rozwiązania które pozwoliłoby na wygodne nawigowanie po zawartości iPoda z kierownicy wielofunkcyjnej, z tego powodu bagażnik raczej odpada.
Czy jest może jakieś radio 1 DIN Audi które lepiej by się sprawdziło niż Concert II?
Witam
Czy jest jeszcze możliwość zamówienia zmieniarki? Interesuje mnie opcja 8 pinowa do Leona 1M.
Tak, jest mozliwosc :) Bede zamawial na dniach kilka nastepnych sztuk dla znajomych wiec moge Ci jedna tez wyslac. Cena sie nie zmienia.
Odezwij sie na PW jak jestes zainteresowany.
zmieniarka dotarła, jeszcze raz wielkie podziękowania dla kolegi cinkers
zuper cieszę się, że dotarła. Podziękowania dla tych, którzy nie bali się wpłacić pieniędzy przed zamówieniem :)
Mała aktualizacja do tematu:
Kolejne sztuki będę miał w połowie przyszłego tygodnia. Wziąłem kilka szt. dla znajomych i wezme kilka szt. zapasowych. Jedną szt. zarezerwowałem dla kolegi cyc999. Będę miał jeszcze kilka szt. na pewno więc jak ktoś jest chętny to informuję, że zmieniarki będą dostępne praktycznie od ręki w przyszłym tygodniu. Nie będzie trzeba czekać jak za pierwszym razem.
Tym bardziej podziękowania dla wszystkich zamawiających w pierwszej turze, że tak długo wytrzymali od wpłaty do otrzymania zmieniarki :)
Tak jak pisałem wcześniej, po tygodniu użytkowania ja jestem zadowolony ze sprzętu. Korzystam tylko z karty SD i ewentualnie AUX i wszystko działa dobrze. Z pendrive'ów czytało trochę wolniej niż z karty SD i nie wszystkie pendrive'y chciały działać dlatego ja polecam kartę SD z którą nie ma żadnych problemów w działaniu.
Panowie podrzućcie zdjęcia - jak i gdzie zamontowaliście te zmieniarki.
Pokażcie jak wyglądają w samochodzie.
W sprawie gwarancji nic się nie zmieniło? Nadal brak?
Gwarancja owszem - jest. Z tym ze trzebaby wysylac zmieniarke do UK czyli oplacic przesylke w dwie strony. Koszt okolo 16-20zl w jedna strone patrzac na cennik poczty polskiej.
Z tego co sie orientowalem maja rowniez biuro w Niemczech i tam tez mozna wysylac ale koszt pozostaje ten sam.
Moja jeszcze nie dotarła:(.
To niedobrze. Byla wyslana razem z ta co zupera. Podesle Ci na PW skan nadania. Poczekajmy do poniedzialku, ale powinna juz do Ciebie dotrzec:/
No włąsnie jak wy montujecie te zmieniarki , tzn. gdzie ? Ja póki co przewód przeprowadziłem bokiem do schowka pasażera - ten na zamek. i tam wystaje wtyczka z lampki wewnatrz . NIe za bardzo jest gdzie ten kabel poprowadzić, trzebaby dziurę robić w plastiku schowka .
Witam,
Chciałbym przyłączyć się do zamówienia, jeśli jeszcze aktualne.
Tak, caly czas aktualne. Niestety cene musialem podniesc do 205zl z wysylka, bo koszt wysylki jest jednak wyzszy niz sadzilem. 7,50zl za wysylke przesylka polecona priorytetowa + koszty opakowania.
Oprocz tej zmiany - wszystko pozostaje bez zmian. Towar lada dzien bede mial dostepny :)
Zmieniarka dotarła,w sobotę próba generalna.Dzięki cinkers.
Dzisiaj wyslalem zmieniarki dla cyc999 i michal_turek.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Caly czas zamowienia sa otwarte. W tym momencie mam kilka szt. dostepnych od reki.
zmieniarka zainstalowana :D dźwięk to poezja :D w porównaniu z mp3 pod kasetą :P wszystko działa ... tylko sety na pendrive-ie się dłużej ładują... dla mnie rewelacja... polecam :D
Zmieniarka dotarła :) Wszystko śmiga aż miło.
podziękował koledze
Zmieniarka dzisiaj dotarła, już zainstalowana wszystko gra i buczy :)
Witam, jeśli jeszcze aktualne zamówiłbym jedną zmieniarkę :D ...
Tak, nadal aktualne. Odpisałem na PW.
Cieszę się, że do reszty dotarły zmieniarki :)
zmieniarka dzisiaj dotarła jutro biorę się za montaż :D ... takie pytanie oftopic, w jaki sposób ona przełącza się spowrotem na wekslarke cd
Witam, w którym miejscu umiejscowiliście tę zmieniarkę? W schowku zamykanym czy tym obok skrzyni biegów? Jak ktoś ma zdjęcia to miło by było zobaczyć;)
Witam, jeśli jeszcze aktualne zamówiłbym jedną zmieniarkę na 12 pin do passata b6
Czesc. Na 12pinow nie mam i raczej nie oplaca sie domawiac. Mam tylko jeszcze 2-3szt. z 8pinowa wtyczka.
Moge podpowiedziec ze wystarczy przerobic wtyczke z 8 na 12 pinow albo odwrotnie ( sam tak robilem ). Sam modul komunikacji jest taki sam w nowszych i starszych radiach ze zmieniarkami
mam takie pytanko odnośnie tej zmieniarki mianowicie jaka jest jakość dźwieku, moje radio to Chorus II i jest tylko na kasety slucham muzyki z transmitera fm ale jakość jest tragiczna i zastanawiam się nad ta zmieniarka ale nie wiem jak to "ryra" :)
Zmianiarka mp3 gra o niebo lepiej niż jakies transmitery FM. Zresztą odpisałem Ci na PW. Ja przynajmniej jestem bardzo zadowolony.
Co do pytań o umiejscowienie - ja póki co wrzuciłem ją sobie na półkę pod schowkiem. Nie chcialem nic wiercić i ciąć, dlatego przeciągnałem kabel między tunelem a schowkiem i wystaje tylko na półkę kawałek kabla z wtyczką, pod którą podpina się zmieniarkę. Myślę jeszcze, żeby podwiesić ją nad półką (od dołu schowka) i wtedy już praktycznie w ogóle nie będzie się rzucała w oczy. Pamiętajcie o ewentualnej chęci korzystania z wejścia AUX. Umieszczając zmieniarkę w schowku będzie to bardziej uciążliwe ze względu konieczności jazdy z otwartym schowkiem albo przyciśnięcia kabla AUX przez schowek.
Jednak niech każdy montuje według własnych upodobań :) Ważne, że gra i to nieźle :)
Hej byłbym zainteresowany kupnem tylko teraz pare pytan:
a) Jeśli mam radio audi symphony (s3 2009) z wbudowana zmieniarka na 6plyt to mogę podlaczyc ta zmieniarke czy nie?
http://zapodaj.net/images/07dd844a9beca.jpg
b) Czy zmieniarka ma obsluge ipod-a / iphone czy tylko czyta mp3 z USB?
c) Czy jest w to wbudowany bluetooth i można robic stream audio z iphone czy trzeba cos jeszcze dokupic?
Dzieki za pomoc
@ nakrawedzi
Tak się składa że też interesuje mnie podłączenie iPoda i z tego rozeznałem lepiej będzie zaopatrzyć się w inny interface (sporo droższy niestety) w moim przypadku jest to Dension Gateway 300
http://www.dension.com/product/iPod-...rs/gateway-300
https://www.car-tronic.pl/dension-ga...iso-p3551.html
Tu powinieneś znaleźć coś dla siebie:
http://www.dension.com/sites/default...i-17-12-12.pdf
Prawdopodobnie Dension Gateway Lite BT załatwi sprawę.
Do takiego radia potrzebna jest zmieniarka z kostka 12-pin. Ja posiadam tylko z 8-pin a sciagac 1szt raczej sie nie bedzie oplacalo.
Zmieniarki obsluguja ipoda czy iphona ale tylko na zasadzie wejscia AUX. Czyli zewnetrzne zrodlo dzwieku. Kawalki musisz i tak przerzucac na telefonie. Chociaz przyznam szczerze, ze z iphona dzwiek jest dobry :)
Co do BT, nalezaloby dokupic modul BT dla tej zmieniarki.
Ok, troche drogi ten Dension... a czy on tez odtwarza muzyke z USB czy tylko iphone / ipod bo nie moge sie doczytac?
@Cinkers - a czy ten Yatour bedzie gral z moim radiem czy nie? Bo teraz nie wiem czy piszesz o kostce 12PIN ktora dotyczy wyzszego modelu z BT czy tego oferowanego z 200pln ?
dzieki & pozdr!
Yatour będzie grał z Twoim radiem, ale do tego radia jest potrzebny kabel z kostką 12-pin. Napisałem, że ja nie posiadam takiej zmieniarki od ręki. Mam tylko jeszcze 2szt. zmieniarek z 8-pin. A zamawiać dla Ciebie tylko 1szt. z kostką 12-pin może być nieopłacalne. W przybliżeniu to 240zł. Dlatego jednak polecałbym raczej kupić na Allegro, bo będzie tylko trochę droższe a będziesz miał szybszą wysyłkę. Chyba że chcesz to nie ma sprawy ;)
Natomiast kwestia BT to zupełnie oddzielna sprawa, nie powiązana z kostkami. Każda zmieniarka posiada wejście na moduł BT. Moduł BT trzeba zakupić osobno. Czasami sprzedawcy dokładają moduł BT za wyższą cenę po prostu albo sprzedają osobno moduł BT. Cena kompletu, czyli zmieniarka z kostką 12-pin + moduł BT wychodziłby około 400zł jakbym Ci ściągał.
Można kupić osobno BT. Znalazłem na allegro - http://allegro.pl/modul-bluetooth-ya...084093163.html . Zobacz chociaż jak to wygląda.
Aczkolwiek nie jestem pewien, czy przy wykorzystaniu modułu BT można odtwarzać muzykę z telefonu przez głośniki. Podejrzewam, że jest przaznaczony tylko do rozmów.
Dziekue Ci bardzo za wytlumaczenie - wszsytko teraz jest jasne :)
Hej,
Obecnie sprzedałem wszystko co miałem. Domówienie kolejnych sztuk możliwe ale znowu z 10 osób by się musiało uzbierać o co może być ciężko... Kto by jednak chciał - proszę o wiadomość na PW albo tutaj to stworzę nową listę.
Kupilem taka zmieniarke i rozwiewam wtapliwosci co do jakosci odtwrzanej muzyki. JAK NIE JESTES WYRAFINOWANYM AUDIOFILEM TO NIE ODCZUJESZ ROZNICY MIEDZY PLYTA A TAKA ZMIENIARKA , GRA NAPRAWDE B.DOBRZE i tak naprawde duzo zalezy od tego jakiej jakosci jest mp3.
Pozdrawiam
jak coś to ja byłbym chętny na ten towar ;) są może na stanie u Ciebie cinkers??
Niestety ja już nic nie mam od ręki. Mogę domówić ale żeby zamknąć się w cenie 205zł z wysyłką to musialoby być minimum 4 chętnych. Wysyłka odgrywa tu znaczącą rolę w kosztach...
WSTĘPNA nowa lista:
- Łuki28.08,
- w00dnik,
- the0 - 12pin,
Potrzeba jeszcze minimum 1 osoby, żeby opłacało się ściągać i cena 205zł/szt. była do osiągnięcia. Od zamówienia czas realizacji to około tygodnia.
Gdyby ktoś miał ochotę to poproszę o PW lub tutaj.