-
Prosze auto europa 2013r "mały ekran"
Address 5F: Information Electr. (J794) Labels:| 8V0-035-MIB-STD1.clb
Part No SW: 8V0 035 864 A HW: 8V0 035 864
Component: MU-S-N-ER 039 0370
Serial number:
Coding: 01730301FF00000021110001000A00002F0004440100010006
Shop #: WSC 06314 790 00021
ASAM Dataset: EV_MUStd4CPASE 002018
ROD: EV_MUStd4CPASE_AU37.rod
VCID: 39781578B859938E8D-806C
Data medium:
Subsystem 1 - Part No SW: 8V0 919 866 A HW: -----------
Component: ECE 2013 --- 0021
Serial number: --------------------
Display unit 1 for multimedia system:
Subsystem 2 - Part No SW: 8V0 919 603 A HW: 8V0 919 603 A
Component: DU Std H47 0013
Serial number:
Multimedia Operating Unit:
Subsystem 3 - Part No SW: 8V0 919 614 B HW: 8V0 919 614 B
Component: ControlUnit_B H33 0037
Serial number:
No fault code found.
-
Cześć!
Czy możecie mi pomóc rozkminić jaki system radiowy jest w moim aucie? Mam A3 z 2015 i w ustawieniach widzę wersję mstd_us_au_p3371.
Czy to jest MIB-1 czy MSTD? Czy da się do tego podpiąć dodatkowy moduł Android Auto (jaki)? Czy da się coś jeszcze z tym zrobić (odblokować cokolwiek)?
Z góry dziękuję za pomoc!
Marek
-
A podpowie ktoś jak zabrać się za wymianę ekranu (wyświetlacza) ?
-
Wyciągasz nawiewy pod ekranem, odkręcasz śruby pod ekranem i wypychasz ekran do góry
-
Dzięki. Nie wyglada na zbyt skomplikowane.
-
Cześć, czy są jakieś różnice w funkcjach samochodu pomiędzy tym małym ekranem a dużym? Jeśli tak to można wiedzieć jakie?
2. Czy po wielkości ekranu da się wywnioskować jaki typ MMI jest w samochodzie?
Z góry dzięki za odpowiedź ;)
-
http://upgrademyaudi.pl/poradniki/ja...mmi-omowienie/
Nawet pewnie w Google nie wpisałeś ? Info jest pełno... Różnice, wersje, jak sprawdzić itd.
-
@audif , generalnie to wersja high w przedlifcie posiada chromowane przyciski obsługi mmi i duży ekran . Reszta to zwykle jednostki z czarnymi przyciskami z obsługą navi na sd lub bez. W samym menu mmi także możesz sprawdzić w informacji o oprogramowaniu czy masz high (zaczyna się od mhig... ) Lub standard (mstd...) . W polifcie są już tylko 2 przyciski obsługi mmi i soft zaczyna się od mhig2 lub mstd2. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi
-
Szukałem wszędzie i nei znalazłem nic na temat różnic...
@zbigzbig20
Dzięki za wyjaśnienie, a jeśli kompletnie nie zależy mi na nawigacji to są jeszcze jakieś inne różnice, nie wiem, jakieś dodatkowe fukcje typu muzyka z SD/USB ?
-
Nie dam sobie ręki uciąć jeśli chodzi o odtwarzanie mp3 z karty sd na standardowym mmi bo nie miałem nigdy okazji sprawdzić. Ale wydaje mi się że nie powinno być problemu. Co mnie najbardziej w oczy kłuje w tych standardowych mmi z małym ekranem to jakość obrazu. Nie dość że ekran mniejszy to jeszcze rozdzielczość kiepska . Jak ktoś nie zwraca na to uwagi to nie będzie przeszkadzać. Jeśli chodzi o inne dodatkowe funkcje to w tej lepszej wersji mmi masz dodatkowo slot na kartę sim. Póki co mało przydatne ale jak chcesz to wkładasz sim z netem i robisz sobie z audi router (udostępniasz net dla innych), można też używać serwisu audi connect który jest płatny po kilku latach i guzik tam jest ciekawego poza mapami czy poi do pobrania jeśli nadal ci przysługuje (audi daje 3 lata na update) , bluetooth raczej także działa ze standarowym mmi. A i jeszcze w tym high jest wbudowany dysk twardy na który możemy sobie muzę wgrać , oglądać filmy (nawet podczas jazdy jak odblokujemy , nie namawiam) . Jeśli dodatkowo w aucie masz wyjście na aux czy audi music interface to wpinasz się w to i słuchasz muzy z telefonu itp