-
Witam Panowie mojemu koledze w A3 1.9 TDI (90 Km) rok '99 podczas przekręceniu kluczyków na zapłon zapala sie kontrolka na fisie "Sensor" razem z oliwiarka .Później jak odpali to znika i ponownie nie wyskakuje juz ,az do następnego przekręcenia na zapłon .Mieliście może taki przypadek bądź znacie przyczynę tej kontrolki ?Foto do wglądu :
http://img856.imageshack.us/img856/8934/21218526205.jpg
-
To jest kontrolka czujnika tego w misce. Jesli swieci non stop to jest on do wymiany.
-
Ok koledzy mam ponowny problem ,otóż wymieniłem wczoraj olej ,filtr oraz ten nieszczęsny czujnik (Żółta oliwiarka sensor) .Czujnik poziomu oleju wymieniony i na fisie od czasu do czasu zapala się ta sama oliwiarka ,nie świeci non stop tylko od czasu do czasu się zapali ,jak zgaszę auto i ponownie zapale to jest na jakis czas spokoj ,ale problem wraca .Co mam jeszcze sprawdzić waszym zdaniem ?
-
... i odkopię temat, może ktoś coś jeszcze wymyśli..
A mianowicie u mnie:
Problem: Kontrolka co około 100km, po otwarciu maski gaśnie ta w kółko... na komputerze zero błędów,
Audi A3 z 2001, pełen polift z fisem, poziom oleju prawidłowy.
Co już zrobiłem:
- wymieniłem czujnik
- wymieniony olej, filtry itp.
- wtyczka itp. wygląda na sprawną
I co teraz, w ciemno wymieniać czujnik maski? Co mogę jeszcze sprawdzić, boje się,
że jak oddam do serwisu, to ktoś może to wyłączyć na amen i mnie skasować... da się tak?
Problem widzę popularny, tutaj, w skodach.. itp.. ale ciągle nie mogę doszukać się jakiegoś rozwiązania :/
M.
-
Na moje czujnik maski pisalem juz o tym tutaj chyba
-
No tak, ale on raczej działa, skoro otwarcie maski powoduje na chwillę wyłączenie komunikatu IOL MIN..
M.
-
Tak Mariusz bedzie dzialal ale sporadycznie. Mozesz rowniez wypiac pin z licznika i powinno byc po problemie
-
Ok, będę kombinował.. ale z tym pinem to ostateczność.. lubię jak coś mam w aucie, żeby to działało :P
M.
-
Ja u siebie zmostkowałem ten czujnik klapy i na razie mam spokój.
-
Ja tez zmostkowalem ta wtyczke. Problem zniknął na około 500km. Teraz jechałem w długą trase i znowu co 100km siepojawia, mimo że stan oleju jest w normie. Probowałem juz ze zmostkowaną wtyczka i po prostu odpiętą zeby symulować NO lub NC krancówki. Wydaje mi sie ze to nie problem czujnika maski.