witam kupilem obudowe do tel. nokia 6230i z allegro po przyslaniu okazalo sie ze to zwykla tandeta zle dopasowana itd. moge zadac zwrot pieniedzy? bo koles mi teraz problemy robi,ze widzialem co kupuje. pozdro
Printable View
witam kupilem obudowe do tel. nokia 6230i z allegro po przyslaniu okazalo sie ze to zwykla tandeta zle dopasowana itd. moge zadac zwrot pieniedzy? bo koles mi teraz problemy robi,ze widzialem co kupuje. pozdro
witam.
panowie juz mam odpowiedz na pytanie odnosnie skarbówki.
Jest obowiązek zapłaty 2% podatku bez wzgledu czy na kredyt czy nie jesli od osoby fizycznej.
novy81, z tego co wiem, masz 7 dni na zwrot w przypadku zakupów w sklepie internetowym... Jeżeli to była aukcja, to chyba nie masz podstaw do roszczeń.
novy81 kupiłeś to od osoby fizycznej ?
Piotrek.1781, tak tu jest link
http://www.allegro.pl/item266933757_...y_okazja_.html
panowie prawnicy pytanie mam odnosnie meldunku czy jak mieszkam w wynajetym mieszkaniu to jest obowiazek meldunku i czy to lezy w mojej kwestii czy kolesia ktory to mieszkanie mi wynajmuje??
Lookash jesli gdzies przebywasz wiecj niz 3 doby masz obowiazek sie tam zameldowac np w hotelach maja obowiazek cie zameldowac jesli przebywasz tam wiecej niz 3 doby... daja takie pisemka druki... :) tak samo np pracodawca lub osoba ktora ci wynajmuje powinna cie zameldowac...
moje pytanie nastepujace...
kupilem sobie orange free na karte PCMIA w salonie czy czyms takim orange... pani zemna podpisala umowe wszystko cacy na miejscu nie mowila zeby sprawdzic przymiezyc czy pasuje do lapa wiec wziolem ... w domu wsadzam i co i nie pasuje ! okazuje sie ze mam xpresscard a nie pcmia :/ no i wymiana pani mowi ze ciezko bedzie no ale zrobili to jako reklamacja na wymiane karty na USB a nie XPcard (koszt 399zl jakos wiec nie chce az tyle doplacac a usb jest za 199) .
codziennie dzownilem jakies tam problemy poprawki w umowie wszystko pozalatwialem i powiedzialem ze mnie to pierdzieli na poniedzialek mam miec ta karte bo to do pracy jest potrzebne (bylo to tydzien temu ) pani no ok na boku sie dogadala ze mi ta karte da przed rozpatrzeniem reklamacji...
no i jak to teraz jest jesli mam ta karte w lapie uzywam jej :D a tak naprawde reklamacja jeszcze nie rozpatrzona... co jesli nie uznaja mi reklamacji a ja sie nie zglosze nie oddam karty ktora mi babka dala a o tym nikt nie wie :) salon kierownik itp nikt nie wie to tak jak bym ja wykradl ale normalnie za nia zaplacilem tyle ile mialem ...
1. Na umowie jaką masz kartę?
2. Kupowałeś to na firmę?