Tam jest silniczek klapy i on cyka zmieniajac polozenie klapy nawiewu.
Printable View
Tam jest silniczek klapy i on cyka zmieniajac polozenie klapy nawiewu.
Jak zdejmiesz schowek to on jest przy sciance na boku calej tej dmuchawy, ida tam wtyczki - jedna do czujnika a druga to silniczka.
Jesli jest to glosne cykanie to pewnie silniczek padl ale to powinienes miec bledy na klimatroniku
Witam, moja klimatyzacja działa "poprawnie" ale mam pytanie, jak załączam śniezynke to slysze charakterystyczne pstryknięcie załączenia się sprężarki obroty lekko spadaja i klima działa, ale czy normalne jest że w trakcie działania klimatyzacji(śniezynka włączona)po przegazowaniu do około 2tys obr na biegu jałowym słysze ponowne załączanie się klimatyzacji czyli to "pstryk", czyli dziala i jakby jest ponownie zalaczana po przegazowaniu w trakcie jazdy to samo czuć to chwilowe załączenie się sprężarki, dodam że 2tyg temu byla sprawdzana szczelnosc i nabijana, to norma czy coś jest nie tak że kolo 2 tys obr nastepuje jej "reaktywacja", dzieki i licze na jakies wyjasnienie,pozdrwawiam
nie powinno byc wiecej razy pstryk
Siwy26 raczej dziwna sprawa, nie spotkalem sie z czym takim, jak działa to cały czas, no chyba ze sprzęgło spręzarki mówi powoli pa pa i nie wyrabia na przegazówkach
ehh no tak myślałem ale wolalem sie upewnic bo jak tak bedzie się ciągle załączać to wkońcu coś powie dość :P no to pewnie nic z tym sie nie da zrobic, jakieś pomysły?
kosmo a jak uważasz taka jazda może doprowadzic do uszkodzenia czegoś? sprezarka albo sprzegielko, klima chlodzi extra tylko wlasnie to dziwne zalaczanie, naklimatroniku podczas re-zalaczania nie widac zeby sniezynka gasla i wlaczala sie ponownie a co do sprzegielka to podczas nabijania facet mowil ze chodzi lekko i nie widzi zadnych przeciwskazan co do niego..hmm