Tak będzie bez problemu
Printable View
Tak będzie bez problemu
Jak podlaczylem RNS-E to jak przekalkuluje mi trase na fis pokazuje mi trase z bledami (naklada sie na ta co jest na FISie) i wywala mi czasami calkiem do pulpitu gdzie jest spalanie,temperatura i rds. Odlaczylem w bagazniku czytnik navi ndx (wyciągnąłem bezpiecznik) i teraz bluetooth jak się połączy z telefonem to podczas rozmowy nie działa mikrofon i glośnik, jak podłaczę bezpiecznik spowrotem to wszystko wraca do normy. Chce zamist tego czytnika wsadzic oryginalny tuner TV, ale bez tracenia dzwieku i mikrofonu w Bluetooth. Podobno trzeba jakiś przewód ciągnąć z bagażnika prawda to ? Znalazlem w etce schemat polaczenia i tam jest od czytnika navi polaczenie z systemem telefonu, co w takim przypadku zrobic by wyrzucic czytnik navi i nie tracic glosu na bluetooth?
Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalk
Juz wiem, + i - mikrofonu z czytnika navi do rns-e i tak samo + i - telefonu z czytnika do rns-e.
Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalka
Witam zamontowałem rnse. Brak twlwfonu na radiu, na fisie jest, sterownik bt
8P0 862 335 N
bt basic i dlatego? nie mam nawet mozliwosci odrzucenia lub przyjecia rozmowy na rnse, na fisie jest wszystko ok.
EDIT
PROBLEM ROZWIAZANY :D
Trzeba było zmienić kodowanie w 77 telephone oraz w 56 radio bodajże( jest to opisane w poście 18 i 22). Miałem bt z końcówką "N" który jest high i to wszystko obsługuje lecz był ustawiony na 0 czyli basic, po dodaniu 1 i przekodowaniu wszystko działa. jeśli chodzi o moje kodowanie rnse w 56 radio jest takie : 0205715
Dziękuję klamamoto za pomoc! :)
Witam. mam Audi 2005 r Czy ktoś próbował połączyć za pomocą BT Sony Xperia Z1 z Rns-e. Telefon łączy się z radiem, z kierownicy odbieram rozmowę i słyszę kto dzwoni ale rozmówca mnie nie słyszy.. Na fisie wyświetla się napis że połączył się i sygnał dźwiękowy się pojawia że skomunikowane
Musisz sprawdzić podłaczenie przewodów od BT do Rns-e bo tu powinien być problem chyba że BT cos niedomaga.
Znalazłem taki moduł, z takimi dwoma numerami HW 8P0862335S, SW8P0862335AA. nie wiem czy jest to wersja AA, czy S. Czy biedzie współgrać z. Xperia Z1, proszę o info bo nie chce kupić bubla, jak przy pomocy VCDS sprawdzić jaki model modułu posiadam aktualnie? (pytam bo link informujący jak to zrobić mi nie działa?
Już wszystko się wyjaśniło. Moduł to wersja "S" i śmiga elegancko z tel. sony Xperia Z1