-
ja juz jezdze rok na depo i ok jest, oczywiście błotnik musiałem ciąc, jeśli chodzi o wtyczki to pupiłem zwykłe na 4 piny w elektrycznym (tą cześć meską i żeńska) w lampie wpiołem kable o dł ok 15cm na wsówki i zalałem klejem, i ch koncu zarobiłem jedną częsc wtyczki, a na instalacji drugą i jest super, noi kasa w kieszeni bo ori wtyczki drogie...
-
I tu trzeba uwazac bo klosz nie jest chyba szklany bo znajomy mowi ze po co przeplacac jak wygladaja identycznie a teraz widze, ze robia mu sie pajaczki na kloszu i nienaturalnie sie wygina to tworzywo szybki gdzie pada swiatlo przez soczewke a szklo raczej tak sie poddawac nie powinno :>
-
u mnie ok, fakt to plastik ale nie ma pajączków ani wyginań, moze trafiłem na taki egzemplarz lepszy jakiś, co ciekawe kiedyś w fiacie pravo tez miałem światła depo i były szklane :)
-
Mam 1,5 roku lampy jak matt4 tylko FK na hid i nie parują, zero pajączków. Sprawdzałem je z ori hella które po 6 latach świecą gorzej. Oczywiście moje 6 lat nie wytrzymią bo to chiński produkt ale wybierając wole nowe chiki niż stare ori. Oczywiście dotyczy się to tylko przodu :)
-
ta kostke poza ASO to nigdzie jej nie dostane? na allegro jest?
-
1 Załącznik(i)
Menar >> obawiam sie że tylko ASO... ja kupiłem w skodzie po ok 18zł/szt wiec bólu wielkiego nie ma :)
a tak ona wygląda:
-
myślę, że w tej kwestii będę w stanie pomóc. pracuję w niemieckiej firmie jako rysownik systemów elektrycznych do aut z grupy VW Audi, a dokładnie zajmuję się projektem do VW Passat B6 oraz VW Pheaton. zmierzam do tego, że jestem w stanie załatwić oryginalne kostki do tych lamp (oczywiście nie mówię tu o ilościach hurtowych:) lecz parę szt. dla naprawdę potrzebujących), a jeżeli się ktoś ładnie uśmiechnie:)to podeślę też i przewody z zarobionymi kontaktami oraz gumkami uszczelniającymi (tzw. EAD zakładane maszynowo) Sam u siebie zakładałem lampy poliftowe TYC i zamiast bawić się w zarabianie na krótko kosteczki bardzo się przydały. Menar jeżeli potrzebujesz, skontaktuj się ze mna na maila, a na pewno pomogę
-
przemekjg dla te tego Pana należą sie wielkie wielkie podziękowania :) własnie dostałem kostki wyglądają naprawdę super :) jeszcze raz WIELKIE DZIEKI :)
-
nie ma problemu:), cieszę się, że mogłem pomóc. teraz tylko zakładać lampki i smigać
-
jaki zamiennik lepszy tyc czy depo ?