To chociaż -30mm, nie chce mieć za dużego prześwitu miedzy kołem a nadkolem.
Printable View
to max dla b4 sport i to taki max maxów jak to ma jeszcze swoje funkcje spełniać.
Amortyzatory i sprężyny z wersji 5D vs 3D
Witam, na dniach rezygnuje z obniżanego zawieszenia w moim aucie na rzecz komfortu.
Wracam do serii, na allegro znalazłem komplet takiego zawieszenia z audi A3 8P 2.0tdi ale z wersji 3D, ja mam sportback'a.
Chciałbym uprzejmie spytać czy te zawieszenia są takie same? W etce patrzyłem i powinno być to samo.
Prosiłbym o jedną sensowną odpowiedź czy to sie zgadza.
Amortyzatory pochodzą z auta o przebiegu 170tyś, i koszt to jakieś 400zł za komplet, być może warto pokusić się o kupno nowego kompletu bilstein, a do tego sprezyny eibach -30mm?
Pozdrawiam
Nie mogę znaleźć na internecie sklepu z tymi sport.
A co powiesz na zwykłe b4, a w przyszłości jakieś sprężyny -30 mm? Na razie wymieniam tylko przednie amortyzatory. Czy może jakaś inna firma amortyzatorów nie drogich?
Gdzieś widziałem jak ktoś polecał, aby przy wymianie amortyzatorów wymienić jeszcze poduszki i łożyska - duży to koszt?
Useer
przód 22-045751 masz po około 205zł/szt do złapania
tył 19-029177 ok 170zł
poduszki okolice 36zł/szt lemforder z łożyskiem
springi do tego poszukaj eibach, może ktoś na forum ma używki po niewielkim przelocie.
Pozdrówki
marcin
To dlaczego na allegro za komplet przednich zapłacę ~300 zł?
Np. http://allegro.pl/bilstein-przod-gol...101941976.html
ponieważ pytasz o jedno czyli o nr b4 sport do obniżonego a wklejasz standardy.
Ja odpowiadam na jedno a Ty wklejasz drugie :)
coś czuję że dlatego :)
WAUZZZ8P18A134229 amory 55 mm ? Ile mniej więcej by wyszło za b4 sport przód + tył ?
Witam, czy do bilstein b8 (zestaw pro kit) przód i tył podejdą oryginalne osłony jak nie zna ktoś może jakiś sklep online gdzie można takie dostać. I jak jest z odbojami na tył?
Mam zamiar wymieniać i nie wiem co będzie mi potrzebne ponieważ pierwszy raz będę sam to robić.
Witam, mialbym pytanko:) Mam eibach pro kit - 30mm/25mm. Czy do obnizonej fury musze jakies krotsze amortuzatory kupic zeby to dobrze dzialalo? Chce zeby bylo sztywno, nie jakos mega-sztywno, ale sztywno. Myslalem o kayaba ultra-sr, ale jak cos innego polecicie, to czemu nie... Nie chcialbym szalec z funduszami - tak do 1100.