Tylko ,że z tego błędy nie wynika ,czy to wina silniczka , czy tej klapy ,którą on przestawia. Skoro ona się blokuje (tak wychodzi z opisu) to od niej trzeba zacząć. Ja Ci tylko pokazałem który silniczek nią steruje.
Printable View
Tylko ,że z tego błędy nie wynika ,czy to wina silniczka , czy tej klapy ,którą on przestawia. Skoro ona się blokuje (tak wychodzi z opisu) to od niej trzeba zacząć. Ja Ci tylko pokazałem który silniczek nią steruje.
Ok, rozumiem, podlacze pod VAG'a i zobacze dokladniej o co chodzi.
Dzieki za pomoc
ja też mam ten sam błąd i proszę o zdięcie te co było wcześniej bo nie mogę powiększyć, żeby zoriętować sie co i jak.
Dziekuję
Czy tez czujesz ostre drgania jak wlaczysz klime?
nie!U mnie wszytsko dobrze lata tylko błędy mam!Wszytko ok i nie mogę się z Vag-iem połączyć!
ja bylem dzisiaj u fachowca w sprawie klimy, po wcześniejszej diagnozie u innych fachowców diagnoza taka sama czyli czynnik chłodząc jest ale sprężarka daje za małe ciśnienie na układ ( nie pamiętam skali jednostek ale na pewno 5 zdaje się bar ) jeden koleś stwierdził sprężarka do wymiany hyhy (pewnie jak silnik nie pali to wymieniają taki na nowy w tym zakładzie) pojechałem do innego ta sama diagnoza, gość podłączył sprzęt wyciągnął z układu stary czynnik twierdząc ze była 1/3 nabił odpowiednia dawkę ( 765 z tego co widziałem ) odpaliłem silnik i wszystko działa, twierdził że małe ciśnienie było spowodowane brakiem odpowiedniej ilości czynnika w układzie, po nabiciu ciśnienie było 10 a ponoć sprawna sprężarka daje w okolicy 12, czyli nie jest tak źle dodał jeszcze że przy wysokiej temp. zewn. ciśnienie będzie większe a w czasie tej całej roboty było kolo 17stopni mam jeszcze pytanie czy po włączeniu klimy uruchamiają się wam obydwa wiatraki ???
PS dodam ze zapłaciłem 100zł ( olej, czynnik, kontrast ) to chyba nie dużo
Tak ,obydwa :)
a co jesli zaraz po wyłączeniu klimy w czasie jazdy zaczyna smierdziec a dodatkowo paruja szyby?? w czasie dzialania klimy wszystko ok, klima cala czyszczona i odgrzybiana pod koniec zeszłego roku(wymieniałem nagrzewnice klimy)
tez sprwdziłem swoja klime i co i nic, nie chłodzi. Mało tego jak ja włacze to obroty sie na chwile podnosza a pozniej opadaja, ale nie załanczja sie wentylatory. Sprwdziłem na tym króccu co sie nabija klime czy jest cisnienie tzn. włozyłem kawałek drucika zeby nacisnac taka membrane w srodku i nic nie syczało. Czy jezeli nie ma srodka chłodzcego to wentylatory nie beda sie obracac a moze jest jakis inny powódnp. bezpiecznik itp.
Przy włączeniu klimy obroty muszą podskoczyć,to chyba normalne.U mnie też tak jest:)