taak, zawsze jest jeden czujnik do koła z przodu
z tyłu nie ma i nie podłączysz
zatem pomiń ten nieistotny detal jak czujnik klocków, widać przecież ile ich zostaje...:)
Printable View
taak, zawsze jest jeden czujnik do koła z przodu
z tyłu nie ma i nie podłączysz
zatem pomiń ten nieistotny detal jak czujnik klocków, widać przecież ile ich zostaje...:)
Jeszcze jedna kwestia - klocki ATE zwykłe czy ceramiczne? Czy opłaca się wziąć ceramiczne? Czy do zwykłych gładkich tarcz będą dobrym wyborem? Co do tarcz PD - myślę, że kupię je w przyszłości na przód tylko.
ceramiczne bardzo mało pylą felgi, no i zrobisz większy przebieg na nich prawdopodobnie, biorąc pod uwagę że to tył auta to taki zestaw tarcze ATE + ceramiki klocki możesz mieć na ładnych parę lat
potrzebuje nr tel. do fransa
A próbowałeś szukać na stronie internetowej? :) Napisz mejla - to skuteczniejsza forma kontaktu ze mną :)
Dobra Panowie więc tak co wybrać fajnego do swojego auta Audi S3 270KM i dość mocno eksploatuje swoje hamulce, jakie tarcze i klocki ? dodam że zaciski będę miał 4 tłoczkowe, jakich firm proponujecie zestaw? Ja myślałem o zakupieniu klocki ferodo ds performance i tarcze ATE lub Zimermana tylko też brać gładką czy nacinane lub nawiercane ? Może coś innego ?
klocki DSy
tarcze do tego możesz Zimmermanna Sport nawiercane lub ATE PowerDisc
ewentualnie Brembo ORO..zależy jaki masz budget:)
i płyn hamulcowy najlepszy, to ważne
polecam jeszcze przewody hamulcowe w stalowym oplocie Goodridge'a
rapix bierz wiercone zimmermany i ceramiczne klocki ate ja mam u siebie ten zestaw i jest super zrobilem grubo ponad 10tys a tarcze i klocki wygladaja jakbym zalozyl je wczoraj
jeśli nie DSy klocki, to ATE ceramiki, to fakt, nic poniżej ;)
płyn motula RBF, ewentualnie TYP200 ATE lub MIllersa
jak jest kasa to bierz ze wszystkiego górną półę
płyn oczywiście zmienię przewody jednak zostawię gumowe ale nowe... brembo oro stanowczo za drogę... zresztą przy zacisku 4 tłoczkowym i tak myślę że fajnie hamować będzie muszę sprawdzić i porównać ceny klocków Ate ceramicznych,a ds tak samo tarcze Ate kontra Zimerman...