spoczko:thumbright:
Printable View
spoczko:thumbright:
jak masz androida 2.2 to np w smasungu s1 i s2 wystarczy przytrzymac boczny przycisk i jest tam funkcja "tryb sieci danych" jak ja wylaczysz to nic nie dochodzi, mms-y rowniez, oczywiscie tez nie wyslesz
apndroid o ktorym juz pisalem w tym temacie, bardzo dobry, mozna ustawic zeby nie przepuszczal nic z netu a tylko mmsy
czasem potrafi zawiezc na czyms nowszysm niz 2.1
mozna tez recznie wejsc do ustawien APN w konfiguracji telefonu i je zwyczajnie powylaczac
w androidzie 2.3.3 jak chcesz wyłączyć używanie sieci komórkowej do transmisji danych to wystarczy odznaczyć w menu 'Sieci zwykłe i bezprzewodowe' opcję 'Sieć komórkowa
hmm, mam 2.3.3 na S2 i za cholere nic takiego nie widze...
w ktorym miejscu to jest ?
ja mam desire s i tu jest w ustawienia->sieci zwykle i bezprzewodowe i masz opcje sieć komórkowa, odznaczasz checkboxa i już:)
czy ktoś nosi galaxy s i9000 w jakimś pokrowcu? ma ktoś na szybce folię? nie wiem czy sens jest coś takiego zakładać, ale braciak mój, który miał sgs'a mowi, że klapka z tyłu się szybko ściera ;)
Klapka z tylu sciera sie szybko. To fakt. I rysuje sie mocno. Z przodu przez miesiac nosilem bez folii... To byl blad. Folia jest jakas potrzebna. Kupilem taka przyklejana elektrostatycznie i jest cacy.
pokrowiec widziałem na galaxy mini, w mojej opinii lipa:) za to folię polecam, poliwęglanowe są cienkie i praktycznie niewidoczne na telefonie, a przy tym można tanio kupić na allegro (warto kupić od razu parę sztuk bo przy zakładaniu łatwo je popsuć)
dzięki za info, bo mysle nad jakimś silikonem na obudowe tylną ;)
mialem od nowosci na S1 (i9000) folie na wyswietlaczu, zada markowa, zwykla chinska BlueStar za 5zl w hurcie, bardzo dobrze sie sprawowala, tyl sie wycera, ale tyl-klapke mozna dokupic po taniosci. tak czy tak telefonu drozej nie sprzedasz raczej.
na S2 (i9100) tez kupilem folie, postanowilem kupic cos dobrego i zainwestowalem 20zl w 3M, niestety folia jest marna, po stopniowym nawet naklejaniu, odtluszczeniu wyswietlacza i tak zostaja pecherze, ktorych sie nie da usunac-wycisnac, lipa..
potem dopiero komentarze zaczalem czytac na allegro ze te folie sa marnej jakosci...a bardzo drogie
teraz kupie znowu jakiegos bluestara za 5zl. po tylnej w S2 nic nie widac, natomiast same boki telefonu trzeba uwazac na monety,klucze itd
hm, wezme to pod uwagę, telefonu nie zamierzam się pozbywać prędko, natomiast lubię dbać o rzeczy typu telefon :) w kieszeni raczej z kluczami nie nosze.
Miro dzięki za info, bo zamiast pokrowca kupie sobie drugą klapkę może :D wcisnąłbym ci pomógł, ale sie nie da :mrgreen:
Szukam dla siebie jakiegos nowego telefonu, w sumie to smartfonu. Najlepiej na androidzie, z dobrym wyswietlaczem i reszta parametrow. SGS1 wogole mi sie nie podoba, dzisiaj ogladalem SGS2 i tez mnie jakos nie zachwycil, niektorzy napisza, ze to aktualnie nr1, moze i tak jest, ale do mnie to wykonanie nie przemawia (takie jakies za bardzo plastikowe). Moj brat ma HTC Desire, troche sie pobawilem i jest calkiem ok, spodobal mi sie rowniez HTC Desire HD, wydaje sie porzadnie wykonany, metalowa obudowa. Co o nim myslicie ? Ktos uzywa, jakie opinie ? A moze ktos zaproponuje jeszcze cos innego wartego uwagi ?
no ja sie wczoraj bawilem ostro SWIFTem 3D i mnie z butów wyrwał ten obraz w trójwymiarze :D jak ci sgs nie przypadl do gustu to ciezko bedzie, moze ten LG SWIFT 3D albo HTC Sensation?
Qpi?em foli?, ale szybko sama si? usun??a i nosze bez...
jedyny minus...to ?e s? palc?wki i trzeba wyciera? wy?wietlacz:cool:
nie zniszczy? si? ani nic, a nosze w warunkach trudnych telefon..jedyne co to mam to http://allegro.pl/etui-skora-natural...642270102.html i mnie wystarczy;)
Moze ktos uzywa HTC Desire HD i sie wypowie na jego temat ?
Ja uzywam i uwazam ze jest to najlepszy smartfon w tej chwili . Wiecej dowiesz sie na forum androida. Wystarczy wejsc i poczytac :-)
mój brat też ma DHD, wcześniej miał SGS i twierdzi, że to świetny telefon
bez przesady, ale od SGS jest faktycznie troche lepsz, a i to tez kwestia gustu i co komu pasuje
natomiast z nowymi smartami typu SGS2 czy HTC sensation nie ma co porownywac, to epoka
Sesnation tez mial byc lepszy od SGS-a,a prawie w niczym nie jest, tyle ze wyswietla obraz w wiekszej rozdzielczosci, faktycznie wiecej widac, wieksza przestrzen robocza
zdjecia i filmy kreci w panoramie, ale co z tego jak sa albo zamglone, albo po uzyciu jego filtrow przekoloryzowane.
filmy w fullhd SGS2 za to kreci w prawdziwym 1080p i 30kl/s , z bitrate 24 MB (choc mozna zmodowac do 26 ), wiec ?
zaden z nich nie radzi sobie ze zblizeniami, bo nie maja zadnej optyki
obudowa faktycznie fajniejsza niz SGS2, jak sie komus samsung nie podoba , to z htc powinni byc zadowoleni. ma wgrany soft a1la 3d, ale takie rzeczy mozna zrobic nawet na SGS1 czy desirehd.
gdybym mial wybierac w tej samej cenie to wybralbym sensation, pomimo tego ze wolniejszy, to jest to dla smiertelnika niezauwazalne, za to wyglada i lezy w lapce tak bardziej klasowo. niestety roznica cenowa jest duza.
wszystko co pisze to z wlasnego doswiadczenia, a nie wyczytane na necie.
Wielkie dzieki za odpowiedzi, ale mam jeszcze 1 pytanie. Zakladam ze stanelo na HTC DHD, czy warto chwile poczekac az stanieje, ewentualnie doplacic do HTC sensation ?
z tego co czytalem, to ten sensation jest przereklamowany :-/
nie wiem czy odpowiedni dział... ale jakiego polecilibyście tablet'a;)??
i dlaczego własnie ten:P skłamałbym gdybym powiedział, że cena nie robi różnicy..więc do 2tys...
Co byście polecili HTC touch pro 2(wiem troszke stary bo ma 2lata)nokie c6 czy nokie n97 mini?Zalezy mi na qwerty i nawigacji.Ew.co byście jeszcze polecili do 800-900zl z qwerty?
htc desire z ale ile to kosztuje to nie wiem ;-)
1200-1400zł.Wiem desire Z jest bardzo fajny ale za taką kase bym miał ori xenon do auta:)Miał ktoś styczność z tymi telefonami i podpowie?
wzialbym c6, mialem n97, porazka, az serwis dal mi ekspertyze na inny model...
Roki a chcesz nówkę czy używka wchodzi w grę?
Używka może być.
Czy ktoś wie coś o Lg Swift 3D P920, mam możliwość w dobrych pieniądzach go mieć tylko nigdy LG nie miałem i nie wiem jak z jakością.
Troche poczytalem, pomacalem na zywo i juz wiem ze chce HTC Sensation. Moze ktos ma takiego na sprzedaz, albo ma mozliwosc zalatwic w dobrej cenie ?:) Interesuje mnie tylko nowy.
Coraz czesciej potrzebuje sprawdzic maila itp. w telefonie.
Musze kupic jakiegos smartfona - co polecacie?
Tak do max 800/1000zl
Interesuje mnie tylko android ze wzgledu na jedna z aplikacji
oczywicie galaxy s1
galaxy s1 chyba najlepszy wybor.
BTW. niby od dzis dziala nawigacja google w Polsce. Sprawdze i dam znac czy tak jest :D
edit:
w moim sgsie w opcji nawigacja uruchomila się ta aplikacja, głosowo podałem gdzie mam pojechać i nawiguje :D elegancko :D ale no wiadomo, pożera dane ;)
Potwierdzam! przetestowalem i dziala swietnie :) Juz nie bawie sie w kombinowanie z sygic'em, navigo, itd :)
Co ciekawsze, nie przypominam sobie bym update'owal aplikacje nawigacja. Pewnie mam ustawiona opcje automatycznej aktualizacji tej aplikacji.
nie masz, nie wymagalo to aktualizacji tylko zdjeli blokadę, bo wczesniej byl komunikat, ze ta opcja jest niedostepna dla twojej lokalizacji :)
Aaa, no wlasnie rozkminialem temat czemu mi to teraz dziala a wczesniej byla lipa :)
jakbym mia? bra? tableta to kupi? bym tego.
http://allegro.pl/asus-eee-pad-trans...714381822.html
bez klawiatury kupisz od 1700z? :D
ale bez stacji dokuj?cej to nie to samo - chwile si? bawi?em tym w sklepie i jestem pod wra?eniem :thumbright:
też się zastanawiam by zastąpić laptopa w dużej mierze tabletem z adapterem na klawiaturę qwerty, tylko android wchodzi w gre - myślałem nad jakimiś galaxy tabem, ale z chęcia poznam opinie, w końcu to powiększony telefon ;)
no wlasnie, moja zona chce laptopa, ale jak to zobaczylem to zaczalem sie zastanawiac czy nie byloby to lepsze... Musze przemyslec jakie bedzie przeznaczenie takiego lapka.
altima, prosze Cie... Skreslasz sprzet ze wzgledu na obudowe o wartosci 100zl? :> Fail ;)
po ostatnich oględzinach nad fonami<zbliża się koniec umowy>...powiem tak 100 razy na tak na sgs II aniżeli htc sensation:D
ludzie zachwalają się nad obudową htc ale jakoś mnie nie przypadła do gustu, już lepsza jest w szajsungu:P
to aQrat moje zdanie:P
Miał ktoś doczynienia z telefonem ASUS M10?Jak się sprawuje bo opini na necie mało,a jak są to tylko pozytywne komentarze.
hmm a miał ktoś przypadłość, że aplikacje w fonie przy uruchomieniu same się zamykają??samsung galaxy S
nie wiem co zrobić:(
a nei naciskasz tego klawisza z boku? niechcacy?
nieee:(
w cokolwiek nie wejdę, ładuję się..za chwilkę czarny ekran i 3 wibracje telefonu i napis przepraszamy, ale musimy zamknąć aplikacje i spróbuj później...
aa i w kiesa tez nie mogę wejść..nie rozpoznaje fona...
może to wina aktualizacji aplikacji a starszego froyo??nie wiem już sam:(
Planuje zmienic telefon i zastanawiam sie nad tel. z androidem widze ze wiekszosc chwali samsunga GS a co powiecie o HTC Desire s lub Desire Z (za ktorym troche przemawia klawiatura qwerty) warte uwagi? :)
znajmi mają te telefony, kolega ma desire Z chwali sobie tą klawiaturkę, bawilem się też desire S i jest spoko, natomiast brat ma desire hd i to jest maszynka fajna :)
takie rzeczy to sie dzieja na jakims badziewiastym ROM-ie, tym bardziej ze kies go tez nie wykrywa
kolega cos wgrywal ?
zdarza sie oczywiscie ze czasem ktoras aplikacja tak sie zachowuje, ale jak jest uwalona, albo nie pod dany telefon (bardziej na slabych modelach mocne aplikacje nie dzialaja)
lub masz jakiego wirusa