Wojtek Komplecik Ferodo + ferodo, bardzo fajna jakość i super cena. Lepszego budżetowego zestawu który gwarantuje super hamowanie nie dostaniesz.
Printable View
Wojtek Komplecik Ferodo + ferodo, bardzo fajna jakość i super cena. Lepszego budżetowego zestawu który gwarantuje super hamowanie nie dostaniesz.
Witam, planuje wymienić tarcze i klocki i tu moje pytanie co polecacie, posiadam a3 1.8 T AGU 98 r .
Poprosił bym także o linki do produktów, z góry dzięki za odpowiedz ;)
Siwy określ budżet, czy ma być coś tańszego czy droższego.
Jak coś to wrzuć mi vin i skalkuluje Ci coś ciekawego.
Pozdrówki
Więc ja zapytam o cenę zestawu ferodo + ferodo na przód (a3 8l 288 mm AGU ) :)
Potrzebuje opinii na temat tarcz ATE PowerDisc.
http://www.ate-hamulce.pl/www/linkab...sc_uv-data.jpg
Dojeżdzę klocki do końca i muszę zmienić tarcze z przodu i zastanawiam się właśnie nad tymi tarczami. Gdzie najlepiej kupować w internecie tarcze ? Potrzebuje tarcz do 288mm 1.8T :)
Hmm .. dziwne bo zrobiłem na nich około 3k i nie zauważyłem żadnego buczenia w połączeniu z klockami ATE ceramic...a co zdzierania klocków tez nie zauważyłem nic niepojącego.
Zrobione na ATE PD komplet przód tył klocki ponad 15tys. i nie mam im nic do zarzucenia. Jakby były wczoraj założone...
Mam. Przed wymianą miałem ori komplet . klocki miały już 2mm i tarcze były wyrantowane mocno. Nie biły , hamowały Ok. Wybierałem pomiędzy ASO 1300 za komplet lub ATE PD + Ceramic za 1150 na wszystkie 4 koła. Wybrałem te drugie. Hamulce jak na 288 są bardzo dobre. Nie biją , nie hałasują , nie pylą i nie ścierają się nadmiernie. Jest po prostu OK.
Dwa razy miałem hamowanie do 0 i nie stwierdziłem spadku skuteczności podczas hamowania. Trzymały ok do samego końca.
Dobrze, że ASO nie wybrałeś bo tam nie wiesz co by Ci założyli. Ale za 1150 zł to na spokojnie miałbyś już porządny zestaw np OZ lub OZ + Ferodo.
ATE to nie producent :P
Na stronie nie szukałem także nie powiem Ci czy tam jest czy nie.
Napisz do kogoś z ATE, np do Tomasza Bińkowskiego to Ci odpowie na pytanie.
Zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi ;)
Zapytałem Ciebie, bo napisałeś, że ATE poucza, a ja swego czasu dużo szukałem takiej informacji o tym zestawieniu i nigdzie takowej informacji nie znalazłem. I dodam również, że już również od ponad 25k mam na taki właśnie zestaw i jestem bardzo zadowolony.
M.
Nie szperam w internecie za tego typu info bo w internecie to same bzdury w dziedzinie hamulców ;P
Samo to w ilu miejscach można przeczytać, że ATE produkuje tarcze czy klocki i dostarcza je na pierwszy montaż jest dowodem na to, że internet nie jest dobrym źródłem informacji.
Przy okazji wizyty człowieka z ATE Polska uzyskaliśmy taką informację i przekazuje dalej ;)
Lewian opróżnij skrzynkę, bo nie można PW wysłać.
JA by polecał takie :) http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-b...652167903.html
Jak już iść w budżetowe opcje to lepiej tarczki Ferodo ;)
Też mam taki zestaw i następnym razem również taki sam wpadnie. Także nie bardzo wiem o co chodzi bo już od kilku stron cały czas próbujesz wszystkich przekonać o swojej tezie dotyczącej ATE. Nie jestem jej przedstawicielem itp. ale użytkownikiem co jest moim zdaniem bardziej wiarygodne.
Zmieniałem na wiosnę i zrobiłem coś ok. 60 tys. i nie ma buczenia, zdzierania, pyłu, wykrzywiania się tarcz itp.
Ja to użytkuję a nie ,,znam kogoś kto na tym jeździł'' bądź ,,zasłyszał''. Nie wiem skąd takie opinie.
nasza firma sprzedała ate w setkach, na kilkaset samochodów były chyba łącznie 2 reklamacje z czego jedna na pewno nie z winy ate.
To czy ate produkuje czy nie - nie ma znaczenia. Jakościowo nie można im niczego zarzucić.
Zimmermann + ferodo to równie dobry zestaw(jak nie lepszy) w zdecydowanie bardziej przystępnych często pieniądzach. To jest plus OZ + ferodo.
ATE jednak podkreślam - nigdy nam jako firmie handlującej heblami w bardzo dużych ilościach nie sprawiały kłopotów.
Pozdrówki
marcin
Nie no byle czego w pudełka nie pakują, problemów nie ma. Chodzi tylko o to czy warto bo jak sam napisałeś w lepszej cenie można mieć lepszy komplet ;)
To pisałem o PD bo takie mam o nich zdanie ;)
A teraz pisaliśmy ogólnie o ATE :P
Ja też mam ate pd + zwykły klocek ate i moim zdaniem świetny zestaw
dziadostwo
Audi a3 8L ALH standardowo heble 280 czyli szit.
Swap na 312mm od s3.
Czy jest jakieś lepsze rozwiązanie niż Zimmermann Sport + klocki Ferodo DS pod 312mm?
Chodzi Mi aby przy swapie z 280 na 312 zapodać najlepsze klocki i tarcze a cena nie gra roli.
Jestem zwolennikiem lepszych hamulców niż mocniejszego silnika.
Witam, potrzebuję jakiegoś kompletu tarcz i klocków na przód i tył do ASZ. Na przód potrzebuję 280 a na tył 255, cena jakoś tak w granicach 500-600 złotych, może być taniej jeśli ktoś ma coś ciekawego :)
Właśnie teraz rozczytałem po kodzie z naklejki i poprawka 288 i 232, wolałbym jednak nowy zestaw.
siema moze mi ktos doradzic chce zmienic hamulce w moim aucie i na tył chce mikody , bylem sie pytac w sklepie motoryzacyjnym to wgl nie mają w hurtowni takich tarcz. Jakie polecacnie jeszcze tarcze do szybkiej jazdy.
szybki69
http://www.mikoda.pl/sklep/
tarcze do szybkiej jazdy - mikoda ;) to Świąteczny żart ?
a znacie jakies inne firmy :P wiadomo ze jak jezdzisz szybko to potrzebujesz lepszych heblow ;P
U mnie siedzą na przodzie ori klocki,właśnie textar i w sumie poza pyleniem wszystko ok.
org to pagid
Ja mowie o a4 b6, sa ori klocki i maja wybite textar.
Kiedyś zamawiałem klocki z serwisu do golfa 5 GTI, w pudełku były TRW.
na pierwszy montaż pagid lub textar
plus Ferodo, Galfer, Jurid
TRW i Ate nie idzie na pierwszy montaz
kilka tygodni temu zdziwiłem się kupując klocki Ate, na których grubymi literami jest wytłoczone właśnie Galfer:confused:
jeździł juz ktoś z formum na klocach tej firmy? jakieś opinie?
wszedzie juz robią to g.....o
Galfer to producent OE klocków dla wielu europejskich firm, bardzo dużo robia dla fiat, peugeota i citroena
w tym roku ta firmę kupił ContiTeves, czyli Ate i kuchennymi drzwiami wchodzą na salony :facepalm:
Dla grupy VW też robią i są to dobre klocki i można śmiało polecac.
Załącznik 13240
Po wielu wymianach kompletów w kilku samochodach..jakoś/wytrzymałość=cena wygrał u mnie BOSCH. (największy rabat jest do wynegocjowania na tej marce) stosowałem krafty, textary, pagidy, ebc,i jakies najtansze z hurtowni i w ciemno już biorę tylko bosche do moich wozów, nie muszę się zastanawiać czy będzie jakiś problem czy nie dorzucam do kompletu 10-20% procent ale jest spokój.
Bosch = Pagid lub Galfer
Ktoś testował takie tarcze?
http://allegro.pl/tarcze-sport-gt-kl...886090886.html
ROTINGER + STEINHOF
Panowie, jakie najlepiej wziąć klocki na przód i tarcze+klocki na tył, audi a4 b6 1.8T quattro... ? Myślę nad Zimmermannem.. ?
Hejka
Nie bierz ATE, chodzą opinie ze to juz nie to, zimmerman ok, ale mozesz popatrzec tez za zestawem ktore proponuje producent.
Pytanie: ile kasy chcesz przeznaczyć na hamulce?
Wysłano z X10i