myje na 2 wiadra i nie sadze bym szkodził swojemu autu, chemia ok ale według wielu forów detailingowych glinka to podstawa
Printable View
myje na 2 wiadra i nie sadze bym szkodził swojemu autu, chemia ok ale według wielu forów detailingowych glinka to podstawa
Glinka pomału staje się przeżytkiem... jak nie polerujesz maszynowo lakieru to po glince możesz narządzić więcej szkód niż co warte. Ale oczywiście nie neguje bo sam używałem, tyle że później maszynka i ogień. Teraz nie chce już glinki widzieć 😉 spłukuję chemią na tłusto, czasem i dwa razy, odczekuję chwilę i spłukuję 😉
tapnięte z S7 edge
Komander, przetestuj clay sponge 🙂
Może zmienisz zdanie o tym ze glinki nie dotkniesz, ale Prickbort i deiroziner obowiązkowo przed 😜
Co myslicie o takim zestawie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/068e26393971.png
Po wszystkim pójdzie jeszcze politura Poorboy's Black Hole i na to wosk Nattys Paste Blue,pacjentami bedą dwa mozna powiedziec blizniacze lakiery LZ9W I LZ9U ;)
ok to dzieki za rady bede pamiętał na przyszłość :) podpowiesz jaka powłokę stosowałeś na chrom i ile sie utrzymała? :D
- - - Aktualizacja postu - - -
czy ktos poleci jakiś zestaw do youngtimera? w co sie warto zaopatrzyć? co myślicie o zestawie do skory od angelwax? wosk na nowy lakier od carchem?
pytanie ogolnie w co sie zaopatrzyć czy to zabezpieczenia nowych skór czy nowy lakier ktory jest pewnie bardziej miękki bo podejrzewam ze o odrestaurowane auto dba sie troszkę inaczej jesli nie to wyprowadzicie mnie napewno z błędu :P
Dobry szampon z neutralnym ph do stosowania na powłokę ceramiczną ;) + jakiś quick detailer po myciu ;) ?
z mojej strony mogę polecić do mycia, środki z tenzi bardzo dobra cena a nie zauważyłem by jakością odbiegało od bardziej rozpoznawalnych marek