Prośba o pomoc w analizie błedów magistrali 02071
Drodzy koledzy, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu w mojej A3. Szukałem już informacji ale niestety nic nie trafiłem co mogłyby być trafne.
Od 2 tygodni nie działają mi wycieraczki przez co auto stoi bo strach brać na wyjazd że moze się rozpadać i co wtedy... Wywala przy tym błąd czujnika zmierzchu i deszczu. Błąd wyskoczył po zmianie żarówek mijania.
3 - ilość znalezionych błędów. Oto one:
02071 - Lokalna magistrala danych*
004 - Brak sygnału / brak komunikacji
01520 - Czujnik rozpoznawania deszczu i światła (G397)*
00153 - Silnik wycieraczek po stronie kierowcy (V216)*
Martwi mnie ta magistrala ze jest brak komunikacji, czy to oznacza uwalenie jakiegoś modułu? Wszystko działało i nagle przy grzebaniu z żarówkami coś mogło takim zbiegiem okoliczności paść? Bezpieczniki sprawdzone, czujnik deszczu i zmierzchu w VCDS nie reaguje, test wycieraczek o ile dobrze załączyłem w VCDS nie dał rezultatu ich pracy. Rozkładam ręce bo nigdzie nie mogę znależć przyczyny oraz powodu braku działania. Obawiam się że kupie silnik wycieraczek , czujnik na szybe a okaże się że dalej nie działa bo coś innego jest powodem.
Proszę moderatora o nie kasowanie mojego wątku bo to jedyna szansa że ktoś kto ma pojęcie o diagnostyce zagląda tu czesto i przeczyta oraz zdiagnozuje mój problem. Dziękuje.