Nie klona tylko kupic nowa pasytlke i zrobic jak napisane na forum.
Printable View
Nie klona tylko kupic nowa pasytlke i zrobic jak napisane na forum.
mam kabel k+can 1.4 i chcialem odczytac pin w a3 2001r
pokazuje mi 5 cyfrowy kod pin... dlaczego?
w drugiej a3 z 98roku pin jest 4 cofrowy
jak tym kablem robic odczyt z sterownika i osobno z licznika?
Jesli pierwsze jest 0 to je wywal i bedziesz mial 4 cyfry. Jesli nie jest 0 to prawdopodobnie taki jest, bo z tego co pamietam (prosze o potwierdzenie) przy kodowaniu kluczyka podaje sie z 0 z przodu, zeby byl 5 cyfrowy.
tyle to ja wiem
pin podaje nieprawidłowy, ponieważ mam pin do tych zegarów i sie nie zgadza z tym co podaje commander.....
podaje 5 cyfr po dodaniu zera wyjdzie 6
Może przyczyną jet to że zegary są nieoryginalne? tzn były jagery 1/2 teraz mam VDO fis? i pin sterownika i zegarów jakos cos miesza? dlaczego ten kabel nie pokazuje prawidlowego pinu? Wiem ze to kiepski kabel "hakerowski"....
przyczyna jest chinski fejs, nie radzi sobie z wiekszoscia zegarow, szczegolnie tych po 2001 na canie. To tez zalezy jak sie trafi, ja robilem 3.6 zegary 2001 i 2002 vdo w s3 i poszly
zobacze wieczorem czy odczyta pin w polo z 2003roku.... jak nie bedzie prawidlowy pin to odsyłam typowi ten szmelc....
tylko czy jak kupie wersje 3.6 to czy bede mial gwarancje ze odczyta pin?
Comander 1.4 jest najbardziej stabilnym programem ale trzeba trafic na dobry.
Sprubuj kilka razy czasem to pomaga.
Mozesz rowniez wylaczyc immo w ecu i dopiero pozniej odczytac pin, to tez jest wyjscie pomocnicze.
bawilem sie kilka razy i za kazdym wskazywal ten sam kod w mojej A3. ale ma jakies znaczenie ze licznik byl zmieniany? bo gdzies wyczytalem ze jesli licznik był zmieniany - przekodowany to comander sobie z tym nie poradzi....?
Jak wylączyc imo w ecu i jak wlaczyc spowrotem?
- - - Aktualizacja postu - - -
ok w VW polo z 2003 roku pin odczytalo bez problemu prawidlowy.
teraz mam inne pytanie
wchodze w zegary , MB08 i w bloku 022 co ma byc aby kluczyk nadawal sie do kodowania?
w oryginalnym kluczyku jest 1 0 1 1 a w nowym kluczyku jest 0 1 1 1
Wychodzi na to ze siedzi tam Immo 3 i nie wiem dlaczego nie chce mi dodac nowego kluczyka :/
Jest temat jak wylaczyc immo. Co do kluczyka to gdzies wrzucalem filmik jak zmieniaja sie wartosci w vag na przykladzie a4
wymienilem nowe crypto48 i kluczyk dodalo bez problemu. Wychodzi na to ze w immo3 nie da sie zakodowac uzywanego transpondera albo ja cos zle robilem... nie wiem
jutro bede kombinowal dalej zeby odczytac ten pin z a3