widziałem przed praca jeden kolega odpisał wraz ze zdjeciami, chciałem sie dogadac co do zestawu ale nie ma juz posta i nie wiem z kim ;)
Printable View
widziałem przed praca jeden kolega odpisał wraz ze zdjeciami, chciałem sie dogadac co do zestawu ale nie ma juz posta i nie wiem z kim ;)
To wszystko Paweł zależy od temperamentu kierowcy, dla jednego seria będzie OK a drugi zwiększy średnicę i nadal będzie mało.
Dla mnie to przerost formy nad treścią ale wiem że istnieją za kółkiem jeszcze większe oszołomy ode mnie które takiego hebla potrzebują bo to bezpieczeństwo :D , właśnie tacy jak Ty :D
Teraz możesz pójść na maxa w moc a hebel miód!
powiem tak, heble robią mega robotę i wreszcie coś spełniło moje oczekiwania w tym aucie w 100%:)
poprzedni stage czyli brembo z boxsterS na 312 mm i 280mm na tył się chowa przy obecnym.
200 leciutko naciskam i bardzo hamuje, lekko dodaje i jest mocniej aż potem załącza abs:P Ciekawi mnie jak będzie się zatrzymywać na nowych oponkach bo obecne nie są najlepsze.
Teraz się to dzieje bez użycia dużej siły i na nowo muszę się nauczyć hamować bo auto samo chce się zatrzymywać :P Jeszcze nie testowałem jak z zagotowaniem bo heble nie do końca ułożone ale takie tarcze z dodatkowym chłodzeniem nie wydaje mi się abym zagotował szybko. Także teraz pozostało to wystroić bo pomimo nie małej mocy zdecydowanie szybciej hamuje niż się rozpędza :P
Podsumowując mod warty swojej kasy bo cenowo wyszło mnie to bardzo przyzwoicie gdyż za taki gotowy kit jakiś znanych firm musiałbym wybulić pewnie z 8K a tutaj cena jest zupełnie inna. Także zdecydowanie polecam taki mod :)
Ale na takie hebelki felunek 19 cali minimum ;P
jakoś sobie nie mogę wyobrazić jak takie auto hamuje ale pewnie staje w miejscu
ja przy tym co mam 312+4tłok i 256na tyle to kogo nie przewiozę to mówią że dęba staje, a co dopiero u ciebie
masz jakieś zdjęcia hebli w kole
pewnie nieźle sie to prezentuje
pod felge 19" musi robić robote
Chłopaki, pewnie milion razy było to już poruszane. Mam 288 z przodu, chce je mieć z tyłu, na przód wiadomo, jarzma do wymiany, bo chce mieć 312.
Co muszę zarzucić na tył żeby trykło 288? Adaptery jakieś gotowe są do tego?
Musisz miec zacisk nowy i adaptery, do adapterow nowe przewody najlepiej w oplocie zeby pasowaly pod zaciski koncowka oraz dlugością. Jak chcesz miec 312 z przodu na jednotloczkowym to lepiej zaloz 256 z tylu i bedzie git bo zapewne masz 230 z tylu?
Z tyłu heble seria z 1.6. Nie mierzyłem średnicy tarczy w sumie :P. Mam okazje mięć heble przód i tył z S'ki. Czuć duuużą różnicę?
Czuc i warto, jak masz okazje to sie nawet nie zastanawiaj!!!
Kurde, bo jakby nie patrzyć, to zostają mi tarcze 288 z zaciskami luzem.. chętnie bym jednak zaadaptował ten zestaw na tył, a na przód zarzucił 312 lub więcej. Pod jarzmo z S'ki jaką tarcze można zaadaptować do seryjnego zacisku? Tylko 312?
w razie czego udało mi się upolować kolejne graty do konwersji na 280mmna tył .
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...85&oe=55FD89D4
Hamowanie to znaczna poprawa względem 256 a zestaw nie wiele się różni od 256 ( ori zacisk z klockami,seryjne linki pasują i przewody) także jak coś to śmiało pomogę w tej kwestii
Wykorzystanie 288 na tył to bezsens bo seryjny zacisk nie pasuje, aczkolwiek przetestuję pewną opcję z innymi jarzmami i może do Q to wyda :) Bo też mam tarcze ze swojej 288 które są w idealny stanie a lezą na półce dlatego zrobię mały teścik co da się z tego ugrać :)