Dokladnie tak, albo fabryczny sterownik z dedykowanym osprzetem pod niego, albo wizyta u tunera, ale takiego prawdziwego z hamownią, a nie wgrywacza map.
Printable View
Niestety w tych czasach na takiego prawdziwego tunera z hamowania też trzeba uważać
Ja przejechałem dwukrotnie pół Polski oddając auto tunerówi z myślą że będzie wszystko solidnie zrobione a na koniec okazały się hocki klocki
Tak więc tego uważaj:)
czyli musze sie wstrzymac... no dobra dzieki :)
Dziękuje za odp. Jeden z tunerów podesłał mi oryginalną mapę (06A906032BJ_0261206892_360151_Original) od AUQ tylko jak to wczytać? Na forum golfa jeden z użytkowników pisze:"Dzisiaj zapodałem wsad HN do HJ na żywcem. Wpadł do środka jak śliwka w kompot bez błędów. Różnica w jeździe jest ale mała. Zero problemów poki co. Zabieg polecam.
Czyli AUQ i AUM tylko softem się różnią. Ogólnie każdemu AUM polecam soft 06A 906 032 HN czyli tzw bezpieczny wirus". (http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=72&t=550844). Pytanie jak to zrobić i jakich narzędzi diagnostycznych potrzeba?
U mnie po wrzuceniu na żywca HN nie odpalał. Po wgraniu wsadu z AUM z nadpisanymi wartościami z HN AUQ dopiero jest ok.
Czy ktoś robił tak jak kolega K4525 i efekt był taki sam? Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. Zastanawiam się czy istnieje ryzyko, że to, co zadziałało u kolegi u mnie sprawi, że nie odpalę auta?
naprawdę nikt nie ma 1.8t aum z oprogramowaniem od auq? Może ktoś chciałby się odpłatnie podzielić wkładem, który będzie u mnie w aucie działał? Mój sterownik to:06A 906 032 HJ Bardzo proszę o szybki kontakt lub odpowiedź, gdyż gazownik dał mi krótki termin na skonfigurowanie takiego zabiegu, a później będzie to oddalone w czasie.