Znalazłem w końcu katalog wyboru. Właśnie dopasowało mi ten aku co pisałeś. Dodatkowo nie wiem czy brać pod uwagę VARTE. Konkretnie VARTA SILVER DYNAMIC 12V 63Ah 610A
Printable View
Znalazłem w końcu katalog wyboru. Właśnie dopasowało mi ten aku co pisałeś. Dodatkowo nie wiem czy brać pod uwagę VARTE. Konkretnie VARTA SILVER DYNAMIC 12V 63Ah 610A
U mnie producent przewidzial 61AH/540A. Ale, wkladam wlasnie wzmacniacz Bose i zastanawiam sie o ile "wiekszy" aku moge zalozyc. Moj mechanik mowi ze nie wiekszy niz 3-5AH. Co o tym sadzicie? Moj wlasnie pomachal mi na do widzenia...
Mysle o Bosch Silver S5 63Ah / 610A. Jakie macie opinie o tej serii S5?
Poczytalem caly watek... niektorzy chca wsadzac duzo "wiekszy" akumulator niz przewiduje producent... Niech sie nie zdziwa, ze alternator nie bedzie go doladowywal i aku powie szyko papa.
Dziwne że miałeś taki mało pojemny akumulator.
U mnie fabrycznie siedział 70Ah,zmieniłem na Varte Silver 74Ah.
Hmm
Guri, ma tez BLS z 2007roku, mial identyczny aku jak ja MOLL 61AH/540A. Dziwne, moze ktos juz wymienial. Sprawdzales po VINie? Tym bardziej, ze seryjnie nie ma takiego.
Ile ten aku Varty juz masz?
Dodano:
Nawet Dominik_m mial taki sam aku. A ma BMN 170KM.
Dodano:
Na stronie Boscha do mojego auta sa dedykowane 84Ah (szkoda ze nie dodaja ze ten jest za duzy) i 74Ah.
http://www.akumulatorybosch.pl/numer...mochodu=150977
Na stronie Centry proponuja 74Ah i 77Ah...
Mam watpliwosci czy alternator doladuje...
Mam rozpiskę z ASO co było w aucie robione + wyposażenie.
Stoi tam kod J0L "Baterry 70Ah" i taki był. Nikt go nie wymieniał. Ori Moll 70Ah.Może takie dawali do ori ksenona?
Alternator mam 140A.
Varte kupiłem pod koniec czerwca,spisuje się znakomicie.
W Etce sa dla 2007: 44AH, 61AH, 72AH i 80AH... Dziwne.
Kurde... Nie wiem czy brac aku 74Ah, alternator tez mam 140A.
ETKA Etką a życie jak widać płata figle.
Bierz 74Ah,będzie dobrze.Kupa ludzi na takie wymienia w Vagach TDI.
Czaro ja mam S5 polecam raczej :) dałem ok 380 zł ...
za 74 ? sporawo, ja w zeszlym tygodniu do 8l kupowalem, dalem 325zl.
http://moto.allegro.pl/nowy-akumulat...798187656.html
a trzyletnia centra futura powiedziala nagle papa
varty nie kupilem, choc jest w krk przedstawicielstwo i niby najtaniej, z tego co wszedzie mowia na ta chwile wlasnie bosch S5 "robi robote"
aż poszłam sprawdzić jaki mi aku włożyli w tym chorwackim ASO: Varta 72Ah