Panowie czy ktoś w silniku APF ma na vagu temp wyższą niż 109st ? Jeśli tak to co pokazują wtedy zegary ? U mnie max na vagu pokazuje 112 st wskazówka leci na 100 na zegarach, idealna temp powinna być 109 st, co może być przyczyną temp wyższej o 3st
Printable View
Panowie czy ktoś w silniku APF ma na vagu temp wyższą niż 109st ? Jeśli tak to co pokazują wtedy zegary ? U mnie max na vagu pokazuje 112 st wskazówka leci na 100 na zegarach, idealna temp powinna być 109 st, co może być przyczyną temp wyższej o 3st
Czy w silniku AGN przy temperaturze na climatronicu 103 stopnie powinny ruszyć wentylatory?
Czy po włączeniu trybu serwisowego na klimatroniku (kanał 49 bo coś dzieje się z temperaturą niedobrego a przynajmniej tak podejrzewam), mogę normalnie użytkować samochód? Nic nie zepsuje ani nic, wentylatory i termostat będą się włączać w odpowiednich momentach? Bo chciałbym mieć podgląd na to w czasie jazdy żeby zweryfikować poprawność temperatury.
Podgląd kanału 49 nie ma wpływu na działanie termostatu, wentylatorów itp... W zasadzie to nie ma na nic wpływu ;)
Miał ktoś może problem z przesuwającą się wskazowką temperatury? Ustawiam ja korzystając z VAGa idealnie na 90, a po tygodniu przesuwa sie w okolice 100 i tak juz kilka razy. Temperatura na pewno tyle nie wynosi (spr. z climatronikiem). Ma ktoś może pomysł co z tym zrobic?
Witam. Nie wiem czy trafiłem w dobry temat. Ale to raczej pytanie związane z temperatura. Szukałem różnych tematów ale nie wiem jak konkretnie nazwać ta sytuacje. Więc tak, moje pytanie brzmi czy przy zimnym silniku powinno wszystko przez 30sec czasem mniej a czasem więcej buczec, działać tzn wiatrak jakby turbina itd? Silnik dużo głośniej pracuje nawet jak jest ciepło na dworze a auto zimne? Pół minuty i wszystko przestaje? Czasem załączy się na ulicy za sekundę zacznie buczec i wraca do normy. Z góry dziekuje za pomoc. :-)
Być może to pompa SAI.
A wam przy odpaleniu też wskakuja obroty na duże czy normalnie małe obroty przy odpaleniu na zimnym? A prócz tego coś może być?
Nie wiem co masz na myśli pod pojęciem "duże". Z tego co pamiętam to około 1000-1200 na ssaniu, ale to tylko przez chwile.