przeczytaj parę postów stron do tylu, tam jest wszystko
Printable View
przeczytaj parę postów stron do tylu, tam jest wszystko
Panowie mam problem z zamontowaniem silniczków el w poliftach tyc , czy to faktycznie aż taka udręka jest zeby to włożyć ? juz sie ,wyłożyc ze starego reflektora wyłozyłem ,ale zeby włozyc do olifta to masakra,po prostu ta kulka nie chce mi wskoczyc w ten rowek co sie powinna trzymac ,mecze sie juz z tym ze 2h i juz mnie szlak trafia ,jak to załozyc? czy na 100% one podejda ,czy moze ja gdzieś źle wyczytałem i niepotrzebnie sie mecze?
Jak w wielu postach wcześniej - tak, jest ciężko:) Chyba najwygodniejszy i najszybszy sposób to zakładanie w 2 os, jedna maksymalnie przyciąga odbłyśnik, a druga wciska silniczek - sprawdź czy masz bolec wysunięty ile się da i najlepiej nasmaruj go jakimś smarem, to pomaga.
Przede wszystkim skręcić mechanicznie śrubę regulacyjną żeby odbłyśnik był jak najbliżej tyłu lampy i wtedy wciskać.
ok dzieki chłopaki ,bede działał.a jeszcze jedno pytanko ,wejsciem na wtyczke silniczka kierowac ku górze lampy czy na dół ? czy to jeden ciul ,a pozniej mozna odwrocic silniczek w razie gdyby gdzies tam zawadzał ?
z tego co kojarze to wtyczką do dołu.
Tak, wtyczką do dołu. I tak, zakładanie tego to istna masakra :) Ale da się. Ja walczyłem pół dnia :P
a ja spiłowałem sobie bok i poszło gładko i do tej pory wyjmuje i wkładam jak chce :D
Juz jestem po zamontowaniu lamp :) od razu młodziej wygląda ;) Ja od siebie do tematu dodam mozliwy inny scenariusz załozenia tych silniczków ,wydaje mi się najrozsądniejszy i najszybszy , najpierw musimy sie upewnic czy silniczek jest maksymalnie wyciagnięty ,podłanczamy do samochodu i dajemu na 0 , kiedy juz mamy silniczek gotowy do włozenia ,polecam ,przynajmniej w lampach firmy TYC zrobic tak ,a zeby pozbyc się tej metalowej klamerki co trzyma sie na tej szynie w lampie ,bo i tak nam na bok nie zleci ta kulka a przez ten drut strasznie ciezko wlozyc ,nastepnie odkrecic lampe maksymalnie wkretem regulacyjnym ,tak a zeby lampa sie cofała do tyło ,wiec w lewo ,wtedy załozenie silniczka to tylko kwestia ustawienia w tych 3 zabkach i wtyczka do dołu silniczkiem , jak juz wlozymy silniczek to jedna reka trzymamy silniczek zeby nie uciekł ,a druga reka skrecamy w prawo manualna regulacje ,tak aby nam juz nie wypał ,pozniej tylko przekrecamy i mamy gotowe.takim oto sposobem załozyłem oba silniczki w poł godziny ,a nie jak dzien wczesniej się meczyłem i nie mogłem załozyc.to tak dla tych którzy w przyszłosci beda się meczyc :P