Co do błędu to inny kolega na forum powiedział mi że dotyczy braku podgrzewania siedzeń. Mam taką opcję ale siedzenia tego nie mają. Podaj mi jak możesz namiar na ten czujnik na allegro. Rozumiem że chodzi ci o ten zielony czujnik 4 pinowy?
Printable View
Co do błędu to inny kolega na forum powiedział mi że dotyczy braku podgrzewania siedzeń. Mam taką opcję ale siedzenia tego nie mają. Podaj mi jak możesz namiar na ten czujnik na allegro. Rozumiem że chodzi ci o ten zielony czujnik 4 pinowy?
prosze bardzo :
http://allegro.pl/czujnik-temperatur...592262472.html
http://allegro.pl/czujnik-temperatur...243137669.html <-- ten jest tanszy o 20zl ale... moim zdaniem to on nie lezal kolo originalu wziąłbym ten za 50 ;P
tak chodzi mi o ten zielony, w aucie sa 2 jeden 3 pinowy od wentyl w chlodnicy i ten 4ry piny:)
Ok, kupiłem ten droższy. Jak przyjdzie to dam znać czy wahania temperatury zniknęły, jeśli będzie to samo. to obstawiam licznik. A tak wgl moge sprawdzić licznik przez wag jakoś? robilem test licznika i wszystkie wskazówki było pionowo.
Mam nadzieje że uszczelka pod głowicą jest dobra...
test zegarow to i ja robilem, z tym ze to ci niczego nie pokaże, jesli nie masz twardych węży, nie smierdzi ze zbiorniczka spalinami plynu nie ubywa, smalcu nie ma na korku od oleju to nic sie nie stalo, i stac nie powinno bo obieg masz i wszedzie woda ma jednakowa temperature ;) uszczelke to wydmucha jak masz ze 105+ obieg sie zamknie przed termostatem i ci sie woda zaczyna "gotować" w ukladzie, chociaz i wtedy pojawia sie w działaniu korek upustowy :P zegary to raczej tylko do naprawy, widzialem na necie gdzies naprawe zegarów 300 czy 350zl i masz rok gwary na to, daja nowy procek, programuja i wsio, ale jak juz wspomnialem moze warto sie jakos przesiasc na ten vdo, ale jeszcze tego nie obcykalem wiec nie podpowiem ;p
to jeśli nie czujnik to wtedy zostaną zegary...
a może być taka sytuacja że podczas jazdy pompa nie daje rady i w tedy temp rośnie?
lub termostat sie przycina?
jakby sie termostat zacial, to by sie wentyle nie wlaczyly bo by duzego obiegu nie bylo tak? a jakby pompa padla to tez obiegu by nie bylo prawie wcale z tym, ze zimna wode przepychala by powoli ciepla, i temperatura na czujniku nie byla by 90~ tylko ze 100+ bo by ci sie gotowalo i mialbys twarde weze z tego wszystkiego ;p mowie ci moim zdaniem licznik na bank, ale dla swietego spokoju zmien jeszcze ten czujnik
A może termostat się przycinać i w czasie jazdy podchodzi temperatura? bo dziwne dla mnie jest to że w czasie jazdy kiedy np dochodzi do 100 stopni, po zatrzymaniu temp spada do 90.Co wy na to?
sprawdz licznik i czujnik, nie chce tego wiecej razy pisać ;d vagiem sie podlacz sprawdz odczyt z czujnika i porownaj z odczytem z kompa
Panowie na kanale 51 stałe 90 stopni. Na kanale 49 dzisiaj sprawdzałem przez dłuższy czas waha się temepratura od 97-101 stopni czasami 95-96 w zależności czy jadę czy stoję, jak stoję to pokazuje nawet ok 101 stopni, licznik mam zepsuty i pokazuje prawie 120 ale to te jagery niestety, więc staram się na bieżąco monitorować chwilowo na klimie. Do wymiany czujnik czy o co chodzi?? Węże góra, dół ciepłe, gorące, wentylatory chodzą nawet bez klimy po jakimś czasie, nawet jak zgaszę auto to wentylatory jeszcze przez kilka minut pracują (nie wiem czy to dobrze?)
napraw licznik bo to może być to