Wersje oprogramowania, aktualizacje
Cześć,
od niedawna jestem posiadaczem audi s3 8v 2017r polift. Dzis zainteresowalem sie mmi, poniewaz wersja biedna i nie mam carplaya, a mapy sa z 2018roku. Udalo mi sie ustalic, ze posiadam wersje MIB2 High z wersja P5153 (MU: 1326).
Na mibhelperze znalazlem najnowsze mapy, wiec jestrem w trakcie sciagania (blisko 16gb na europe)
Ale glowne pytanie brzmi czy jesli zaktualizuje soft do najnowszej wersji tj MHI2_ER_AU37X_P5153 (MU: 1326) to nagle pojawi mi sie bezprzewodowy carplay? Jesli nie to czy warto wgl to aktualizowac? Cos sie zmieni?
Czy najnowsze mapy moge wgrac do starej wersji softu mmi?
I ostatnie skad pobrac najnowsza wersje mmi? Widzialem ze moge to kupic na carsie, ale pewnie sa lepsze sposoby.
Z gory dziekuje za odpowiedzi,
pozdrawiam serdecznie
Skasowanie map przy próbie aktualizacji
Cześć Panowie
Jest problem - zrobiłem sobie kuku - A3 8V MIB High z USA
Kupiłem już przekodowane na Polski i z wgranymi starszymi mapami (w środku, bez oryginalnej karty pamięci). Próbowałem wgrać nowsze P350 lub P390 bezskutecznie, bo opcja rozpocznij aktualizacje była wyciemniona. Tyle, że po wyciagnięciu kart navi "zgubiło" nawet te istniejące mapy (WTF ????). Podrzucicie jakoś link lub hasło po jakim dalej poszukać tematu ? Akurat w Audi jestem świeżynka ... co widać :-) Niemniej tematy softowe zdecydowanie nie są mi obce wiec potrzebuje tylko nakierowania.
PS. Auto jest zarejestrowane w Audi Polska jeżeli to w czymś pomoże. Auto (już po utracie map) miało podniesione oprogramowanie z K1548 do K1555