gdzie zalecaja do 8p ET35 ?
zalecanym ET do 8P jest 52-56 (wedlug audi) przy feldze 7,5
Witam koledzy, ja właśnie dziś założyłem oryg felgi audi sline wymiary: 19" 8,5" ET 45 opona przód 235/35/19 tył 255/30/19 jechałem w 2 osoby plus 100kg ładunku w bagażniku i było ZERO PRZYCIERANIA!!! jeszcze spróbuje się przejechać w 4 osoby ale już wiem że jest git, a widok mojego auta przyciąga wzrok przechodniów oraz innych kierowców. Pozdrawiam
To teraz Ci auto już wcale nie jedzie...
EOT
[QUOTE=czaro10;930712]To teraz Ci auto już wcale nie jedzie...
Tzn chodzi Ci o moje "czaro10"?
Witam,
Panowie, czy jeśli chodzi o:
http://www.alusport.com.pl/index.php...emart&Itemid=7
Do 16'' ET35 jest dopuszczalne czy też będzie tarło? Jestem zielony w temacie, a nigdzie nie znalazłem informacji odnośnie połączenia 16''+35.
ET jest poza zakresem dopuszczalnym, moze trzec. Zalezy jeszcze jakie masz zawieszenie, stan amortyzatorow oraz od serokosci opony.
Wcale nie prawda! przy feldze 16" można śmiało zakładać z ET35, ja jeździłem na 16" ET 35 na 17" ET35 i nie tarło nic a nic nawet w 5 osób! Teraz mam 19" ET45 i jest malina, samochód mi się też dobrze zbiera więć nie wiem "czaro10" z kąd Ty bierzesz co niektóre informację które tutaj zamieszczasz:-) Pozdr
Z danych producenta oraz z kalkulatorow offsetu
Czytales co napisalem? Chyba nie bardzo....
"...moze trzec. Zalezy jeszcze jakie masz zawieszenie, stan amortyzatorow oraz od serokosci opony"
Szkoda, ze nie napisales jaka miales opone i jaka szerokosc felgi, bo jak pewnie WIESZ, to ma znaczenie.
Ja jezdze na 17" 225/45 szerokosc felgi 7,5", sprezyny s line i TRZE przy ET 42 od czasu do czasu.
Nie wiem jak to możliwe ponieważ na moich 17" szerokość 7" ET35 sprężyny EIBACH -30/-30 przód tył nigdy mi nawet trochę nie przytarło, może to jest kwestia słabych amorów u Ciebie. Ja nie patrzę na dane producenta bo są błędne, poprostu sam praktykuje metodą prób i błędów.
Czaro może u Ciebie by pomogła wymiana opon o profilu 40.
A ja mam prosilbym o pomoc... Wydaje mi si? ze powinny pasowa? te ko?o do mojej 8p ale na wszelki wypadek wole si? poradzi? :
http://allegro.pl/alufelgi-18-audi-z...230848484.html
Co o tym s?dzicie?