ja wlasnie probowalem podpiac "A" i to mi sie nie udalo, zajrzałem do elektroniki pompki i nie znalazlem tam elementu odniornika.
Printable View
jesli z A nie ma szans żeby działały piloty, i nie wiem jaka była orginalnie, to czy da się to jakoś sprawdzić jaką powinienem mieć pompke? zdjęcie kluczyka jaki posiadam dałem już 3 posty wcześniej
Po przerobieniu pompki centralnego zamka wszystko działa ok, ale przy zamykaniu auta pompka długo pracuje i w drzwiach kierowcy słychać syk uchodzącego powietrza. Jest to zapewne nieszczelność i mam pytanie czy udać się z tym do fachowca czy tak jak pompkę dam radę to sam naprawić?
jak masz umiejętności i zacięcie mechanika to dasz ;)
Pytanie dla praktykujacych, jak wyciagnac pompke.
Niby nie jestem laikiem a mialem problem dzisiaj bo nie moglem jej wyciagnac.
Mam boczek dzielony prostokatnie i odcialem opaske zaciskowa a pomka mi sie nie miesci zeby ja wyciagnac.
Pompka kilka razy mi dziala a raz przestaje sie odzywac wiec chcialem zobaczyc co jej dolega ale nie moglem jej wydlubac z boczka i zrobilo sie ciemno.
Jakies praktyczne porady co do wyciagania?
Ps. W boczku mam suba nokii i zmieniarke na nim.
ja mam tak samo jak ty i udało sie niejednokrotnie wyciagnac:) ale najlepiej jest odkrecic boczek tzn najpierw plastiki wzdłóz tylu a potem boczek sróbki masz pod uchwytami od mocowania siatek, i wtedy masz najlepsze dojscie bo i wezyki i kabelki sa wmiare krótkie i sztywne
Juz sobie wczoraj poradzilem, wystarczylo pozbyc sie gabki:P
Zrobilem pompke od centralnego bo jeden z wezy byl luzno osadzony na trzpieniu i gwizdal.
Przy okazji podlaczylem swiatelko w kufrze pod pompke bo tez nie mialem od jakiegos czasu i teraz wszystko banga.
Ja mam jeszcze ciekawszą sytuację z pompka centralnego. Po odłączeniu tych dwóch wężyków podłączonych do pompki, zatkaniu szczelnie "wylotu" tych dwóch wejść od pompki i naciskaniu zamknięcia/otwarcia auta pompka "pompuje" i buczy nadal ok 20 sekund. A skoro wyjśćia są szczelnie zamkniete to wniosek na to że coś z pompką jest nie tak?? Dodam tylko że wymieniałem cały silniczek wraz z wirnikiem od golfa 3 i efekt ten sam. Nie mam już pomysłu co z nią jest nie tak?? Dodam jeszcze że wszystko działa jak należy:auto otwiera się i zamyka, szyby działaja tylko te uciążliwe "buczenie" dobija
mam pytanie czy jak podmienię elektronikę z pompki z obsługą pilota i dokupię pilota to wszystko będzie działać mam juz dośc zamykania z kluczyka