Czyli rozumiem że przy 18 et 42, eibacha mogę sobie odpuścić... ;(
Czyli rozumiem że przy 18 et 42, eibacha mogę sobie odpuścić... ;(
W ogóle to potwierdzone info :D ? Mam felge 8J 18 h2 et 42, kolega z forum ma et 43 i śmiga na full załadowanym sportbacku a3 z eibachami bez problemu :D
A kolega ma felgę 8j czy węższą? Odboje?
Tapatalk
szczerze nie wiem :D ale trudno jeśli przy 8j et 42 mowicie ze bedzie obcierać to sobie odpuszczę, ogólnie to co będzie obcierał tyle koła o zewnętrzną część nadkola ? dodaje fotki, jak to wygląda , kurde ciezko mi uwierzyc że tył bedzie obcierać, wydaje się że jest sporo miejsca :D ale ja sie nie znam wole nie ryzykować.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/eaa00c109b7e8650
http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/65b4168c55040611
Witam. Koleszka też chce zalozyc eibacha pro kit do a3 8p hb, posiada oponki 225/40/18 , felga 18 8J h2 et 44, moze smialo eibacha zakladac? nie bedzie probemu przy jezdzcie w 4
osoby z lekkim zaladunkiem typu 2-3 walizki :)?
dziekuje
Felga 8J X 19 H2 ET 35 (Pompei) rozumiem, że będzie trzeć w Sprtback'u? 04r zawieszenie ori.
Dobrze rozumiesz.
Tapatalk
225/40ZR18 felga 7,5` ET35. Zawieszenie -30mm. Będzie występowało to tarcie? Czy jest to jakieś tragiczne, czy da sie uważać na to? I jak kwestia wystawania z przodu?
Panowie pytanko bo mam dylemat. 18 8J ET 30 opona 225/40 18 będzie tarło z tyłu w Audi A3 8P z 2009 roku? Zawias seria
Nawet w 2 osoby będzie tarło? W planach i tak mam gwint więc później będę się odbojami ratował żeby przy obniżeniu nie tarło
W 2 osoby nie powinno trzeć bo na ori zawiasie jest spora przerwa miedzy opona a nadkolem ale jeśli ci tylko dobije gdzieś na dołku lub dziurze to przytrze ostro. Przy gwincie tego nie upchasz przy et 30 nawet z odbojami u mnie przy et 41 przyciera a co dopiero przy et 30....
Panowie a takie oponki z Audi TT będą pasowały? 245/45 R17 Y FELGI : 8,5J * 17 H2 ET50
Witam. Mam do kupienia ładne felgi 18 8J et50 bez opon.Czy te fele podejdą i jakie oponki dopasować by nie tarło. myślę o 245/45 18 ale chyba bedą za szerokie? 8P 3d
Cześć, chce kupić felgi do a3 8p 2008 rok 1.6 mpi. 18" ; przód 7.5J i tył 8.5J , i tu moje pytanie jakie ET ma być na przodzie i tyle aby koło nie wystawało? Najlepiej taki spasik, wpadnie gwint w niedługim czasie więc później elegancko to wyreguluje. Felgi to JR-11. I też pytanie czy wejdzie elegancko bez przeróbek i czy nie będzie ocierać.
Mogę wybrać ET na zamówienie więc dokładność i zdjęcia waszych aut mile widziane :p
Pozdrawiam :thumbright:
Czy felgi o parametrach ET 48 8,5 szerokie i rozmiar 19 cali będzie pasował do Audi S3 8P ? Dzięki za info
Widzę że częściowo odpowiedź była wyżej ale zapytam
Przód 19 8J ET35 Opona 225/35 19
Tył 19 8,5J ET48 Opona 225 35 19
Podejdzie do A3 8P ? Patrząc na te nadkola mam obawy
Panowie, bede kupował dystans do a3 8p na oryginalnie ubnizonym zawieszeniu -16mm, ale nie chce zrobic sobie strzału w kolano
A nie chce tez wrzucac miliona pytan- sam chce wiedziec - obecnie mam 17'' et 56 i szerokosc 7,5. I to z dystansem 20 mm z tego co juz sie dowiedzialem bedzie zrowna z obrysem auta.
Ale jest takie prawdopodobieństwo,ze zdecyduje sie w okresie letnim na 18 cali - i jaka jest zasada doboru pod taki setup felg ? skad wiecie ze jedne pasują a inne nie ?
https://www.olx.pl/oferta/alufelgi-1...5-IDlfM3g.html
Mam audi a3 8p seria
Czy będą pasowac te felgi?
Wątek: felgi z ET z poza dopuszalnych tolerancji. Tak, ET<=35 będzie tarło!
Można jaśniej?
TAK, będzie tarło. Co było niezrozumiałe?
Tapatalk
Witam, Audi a3 8P felga 7jx17 et 47 którą oponę z tych trzech kupić żeby nie tarło i komfort jazdy byłby odpowiedni na polskich drogach, wiadomo wygląd też sie liczy? 225/45/17 205/50/17 215/50/17?
jak na 7J to ja bym brał 205/50
225/45 też można na 7j naciągnąć.
Tapatalk
[QUOTE=PamaB;1542321]225/45 też można na 7j naciągnąć.
jakie musi byc minimum et felgi 17 do a3 8p zakladajac ze szer ma standardowa (facet musi sprawdzic ale wiem ze jezdza obecnie w pasku b5 fl) et dziala tutaj tak samo jak w przypadtku 16cali ze min 35 a zalecane 55? bo nie chce znowu zeby cale kolo bylo na maxa cofniete ani zeby nie walilo w blache bo samochodz jest dosc ciezko eksploatowany i zdarza sie jezdzic z pelnym zaladunkiem :) pozdrawiam i czekam na rade mam mysl czy 45 albo 47 byloby idealnie ?
Opony: 225/45 R17
Alu: 7.50x17 ET50,00
Będzie grało? Jakie dystanse ew. będę mógł założyć, by ładnie to wyglądało? Zawieszenie ori
Witam, mam na znacznej okazji możliwość zakupienia felg RONAL ACT LS 16" 7,5J ET 35 Do mojej Atrójki próbuję jakoś wybrnąć czy to ET nie jest za małe? A3 to sportback po lifcie z 2010 roku w standardowym zawiasie od 2.0 TDI 100Kw.
Witam
Panowie czy felga 17" do 8p o takich parametrach będzie ok, czy na bank będą przycierki ?
Szerokość przód 8,0" et33
Szerokość tył 9,0" et35
witam serdecznie, czy ktoś z klubowiczów ma u siebie założone opony 235/45 r18 ????
To jest zły rozmiar do A3 więc pewnie nikt. Prawidłowy zalecany 225/40 a jeśli już byś chciał coś szerszego to 235/40 przy r 18
ale, czy ten rozmiar wejdzie, czy opony będą tarły ???
Poczekaj, zaraz ktoś wyciągnie kryształową kulę ;) skoro już kupiłeś te opony to załóż i zobacz jak to będzie wyglądało
Tapatalk
Kurde, et felgi 48 jest i opona 235/45 r18
Panowie, przymierzam sie do kupna takich felg
https://4.allegroimg.com/original/01...2b0c981cc339c4
Czy 17" bez obniżenia nie będzie śmiesznie wyglądać, bo przy takim ET to o obniżeniu nie ma mowy
Parametry:
Szerokość przód :8,0" et33
Szerokość tył :9,0" et35
Szybkie pytanko. Czy otwor centralny w przed i polifcie jest tej samej srednicy? Na dwoch stronach znalazlem, ze w polifcie jest 66,6mm. Prawda to?
Witam Nie wiem czy w dobrym dziale zamieszczam pytanie , bo non stop ktoś ma jakieś pretensje, i podsyła mi jakieś linki zamiast odpowiedzi, do tematów w których jest milion postów i nie sposób nieraz szybko znaleźć tego co chce sie poszukać. Potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo okazja na zakup felg mi przejdzie koło nosa, wiec pytam i prosił bym o konkretna odpowiedz
Chciałem zapytać czy felga 18' 8j ET40 wejdzie bez problemu do 8P i czy jak tak , to czy opona musi mieć naciąg, i z jakiego rozmiaru opona do tego naciągu się nadaje
Prosze o wypowiedz kogoś kto miał taką konfiguracje u siebie
Stig41 w sumie to było 19 ale ET40(tył) a opona 215/35/19 i było idealnie oraz bez obcierek
http://i.imgur.com/0M0G9AK.jpg
Powiedz mi jeszcze , czy szerokość felgi miałeś taką o jaka pytałem czyli 8j, bo opona fajnie wyglada :-)
A jak wyglądał przód? wiem że to 19" było, ale jak wyglądało to ET sprzodu?
u mnie było 8.5J ale u Ciebie spokojnie wymienione parametry spasują
na przodzie również było ET49