Robiłem,wszystkie wskazówki idą do końca a potem na środek, więc co dalej?
Printable View
Robiłem,wszystkie wskazówki idą do końca a potem na środek, więc co dalej?
Witam,
wymieniłem czujnik(niby oryginalny kupiony za 30 zł na allegro) w swoim samochodzie i przez prawie 2 miesiące było ok. Wczoraj znowu pojawił się problem, podczas jazdy podniosło się do 120 stopni na liczniku, a po sprawdzeniu w climatronicu na kanale 49 było też 121 stopni. Tylko, że chwile później spadło od razu na 93 stopnie w climatronicu i na wskazówce na 90 stopni. Później gdy znowu odpaliłem samochód po 10-15 minut wskazywało 110 stopni doszło do 120 i spadło z powrotem na 90. 2 razy wcześniej się zdarzyło się(max 2 tyg), że po odpaleniu(po chwilowym postoju) wskazówka na liczniku pokazywała 110 stopni, ale od razu temp. spadała do 90.
Wybrałem się od razu do elektronika, podłączył vaga i czekaliśmy, aż temp. urośnie, ale trzymała się na poziomie 95-102 stopni. Wentylatory załączały się. Jako, że wybieram się w niedzielę w dłuższą trasę myślę o wymianie termostatu oraz czujnika na raz(znowu). Ktoś może podpowiedzieć coś na ten temat. Z góry dziękuje!!!
Witam was!
Mam jeden mały problem z moim Audi (A3 1.9TDi AGR) wskaźnik temperatury pokazuje mi zła temperaturę a raczej wcale jej nie pokazuje.
Na komputerze wszystko jest ok, temperatura w normie tylko ten wskaźnik...
Gdy miałem zapowietrzony układ i auto mi się zagrzało do prawie 120 to podniósł się do jakichś 65 stopni. Już sprawdzilem chyba wszystko ale może ktoś miał też taki problem.
Zmień w takim razie czujnik i wszystko powinno być ok.
tapnięte z S7 Edge
Dzięki, dam znać jak poszło :)
Witam, problem następujący. Brak temperatury, czasem wchodzi do 90/80 i zaraz spada do 60. Po wykasowaniu błędu czujnika G2 wskoczyło na 90 przejechałem 100m i znowu 60. działa jak chce czyli czasem pokazuję czasem nie.
Wadliwy czujnik, zegary czy może jakieś kabelki gdzieś coś nie łączą?
Problem: auto nagrzewa sie ok. do 85 stopni w miare szybko i tyle a powinno byc wg mnie rowno na 90. Potem trzyma temperature. I nie wiem czy to ma cos do rzeczy ale po każdej jeździe przez kilka minut chodzą wentylatory. Termostat?
Witam może ktoś mi wskazać wejście pomiarowe temperatury silnika w liczniku gdzie to jest w liczniku Proszę o zdjęcie.