@Mytlu, no do zwykłych przedliftowych halogenów xenonów nie zakładaj - będziesz strasznie oślepiał innych kierowców.
Co do pytania o lampy, wystarczy przeczytać 5 postów wcześniej.
Printable View
@Mytlu, no do zwykłych przedliftowych halogenów xenonów nie zakładaj - będziesz strasznie oślepiał innych kierowców.
Co do pytania o lampy, wystarczy przeczytać 5 postów wcześniej.
Palniki oznaczone symbolem R przeznaczone są do reflektorów bez soczewek czyli D2R / H7R
Do reflektorów soczewkowych stosujemy palniki bez symbolu R, czyli D2S / H7.
Z tą uwagą, że wszystko zalezy na jaki palnik trafisz bo w niektorych to po kilku minutach swiecenia to przesłona jest spalona :P
Mam prośbe, moglby mi ktoś podać link do aukcji na alledrogo z pinami jakich potrzebuje do zmiany lamp z przedliftów na TYC. Bo tylko to mnie martwi, bylo podawane wiele razy ale same aukcje internetowe i juz wszystkie usuniete z allegro wiec nawet podgladu nie mam. Z góry dziękuje
Ja kupowa?em te, pasuj? do wtyczki idealnie:
http://allegro.pl/konektor-pin-zlacz...511340371.html
Wielkie dzieki ;)
witam.jak ustawic soczewki bez diagnosty?przy scianie i co dalej?jak wysoko itd
?
Na taka wysokośc by nie oslepiac kierowcow z przeciwka.
Przy ścianie można ustawiać, ale i tak nie wyjdzie :). Najlepiej ustawić mniej więcej żeby równo świeciły, przejechać w nocy i w marę potrzeby skorygować.
nie no co ty jeszcze drzewa bede sobie oswietlac zeby na ptaszki popatrzec w nocy.oslepiac to nieoslepiam chodzi mi o skupisko swiatla z soczewki mam wrazenie ze jest troche za szeroko tylko lewa lampa bo prawa jest ok jakie macie mniej wiecej odleglosci miedzy nimi?lewa byla rozbierana poniewaz byla nieszczelna ktos wczesniej rozbierał i nie wszedzie był klej wiec parowały myslicie ze troche w prawo przekrecic skupisko swiatła i wszystko bedzie ok?zaznaczam ze sa na rowni
weź kogoś z autem, kto ma dobrze ustawione. Podjedz wieczorową porą do ściany, zaznacz odległość reflektorów do ściany. Na ścianie kredą, albo gwoździem zaznacz gdzie mniej więcej jest środkowy słup światła i w ten sposób powinieneś naprostować.
Możesz jeszcze na ,,oko" popatrzeć jak układają się odbłyśniki w lampie. NP: patrzysz przy jakiej kreseczce jest odbłyśnik lewy a prawy :thumbright: ja naprawiałem jedną lampe i musiałem wykręcic do końca te gwinty do regulacji. Po sklejeniu ustawiłem wszystko na oko, patrząc na wnętrze drugiej lampy. Po montażu byłem na przeglądzie i poprosiłem Panów żeby zwrócili szczególnie uwagę na światła, czy wszystko z nimi ok. Obydwie ustawione idealnie :D
Miałem kiedyś przypadłość w lampach sonar że świeciły do środka i przed autem miałem świecącą kule i z tym nie dało się nic zrobić! wszelkie próby ustawienia lampy w poziomie nie powiodły się :mad: