pewnie nie rozklejalny ;)
Printable View
pewnie nie rozklejalny ;)
no bez jaj :D srodek mial juz isc w czern, zdarzaly sie takie przypadki ze lampy byly nierozklejalne ? czytalem troche temat i nikt za bardzo nie mial problemow z tycami ;/
zdarzały się i będa sie zdarzały coraz czesciej, bo już nikt z miękkim klejem nie produkuje...
dzieki Grabek , chudy92, trudno bede próbować dalej... jak sie nie uda w piekarniku to uruchomię opalarke. A w najgorszym przypadku zaloze polifty bez modow ;)
Jak masz nowe to odeślij jeśli jest możliwość :p
A poszukaj Helli
Dzisiaj próbowałem wyciągnąć ten kabel. Zaślepka wyszła, ale ta wtyczka (gniazdo na żarnik) nie chce za nic wyjść bo przeszkadza odbłyśnik...no bez jaj że trzeba rozklejać lampę żeby wymienić przetwornicę...
Prosze o pomoc
Zna ktoś w krakowie jakiś dobry serwis, który naprawia przetwornice xenonowe? W internecie nie mogę nic znaleźć.
mi jak padła przetwornica helli to kupilem taka za 50 zł zwykła i nie widzę różnicy by żarniki inaczej świeciły
tez sie głowiłem jak wyciągnąć wtyczkę zarnika z lampy i poległem, użyłem nożyczek :)
możne by wyszla jakby wcisnąć odbłysnik do srodka tak by wyskoczył z gumek trzymających
Wyjmij silniczek regulacji i odkręć maksymalnie odbłyśniki (na regulacji) może jakoś się przeciśnie.
A jeżeli w wyjęciu gniazda żarnika przeszkadza mocowanie żarówki H7 (długie) to możesz wypiąć samą tą blaszkę z tyłu odbłyśnika.
Jak wciśniesz odbłyśnik do środka i wyskoczy z gumek, to później możesz mieć ciężko go z powrotem założyć bez rozklejania lampy...
da radę wyjąć, nic nie trzeba ciąć trzeba tylko trochę doświadczenia :D
od długich jest taka wystająca blaszka szerokości około 7mm zegnij ją maksymalnie w dół i skręć odbłyśnik maksymalnie w stronę klosza, tylko tak, żeby z gumek nie spadł, wcześniej wypnij silniczek. Przy wyjmowaniu napewno lekko porysuje się wtyczka, chociaż miałem tez takie lampy, że bez problemu wychodziło