nie moje auto ale dzieki za odp
a co powiesz na temat silnika BMM
przebieg 85 tys
auto mam od miesiaca
jazda dynamiczna
ubytków oleju brak
jest DPF
czym go zalac ?
nie moje auto ale dzieki za odp
a co powiesz na temat silnika BMM
przebieg 85 tys
auto mam od miesiaca
jazda dynamiczna
ubytków oleju brak
jest DPF
czym go zalac ?
specyfic 504/507 lub xclean + wsio 5w30
Tak czytam ten temat i niby coś znalazłem ale nie do końca więc zapytam :thumbright:
Do A3 1.9 TDI (ta słabsza) zero wycieków i połykania oleju, jeździ nią mój ojciec więc nie aż tak dużo i spokojnie
Doczytałem że polecasz ...... Motul ??? X-cess 5w40
I do A3 3.2 Pb + Lpg ..... jeździłem na Motulu 8100 X-clin 5w40 i słyszałem że lepszy byłby 8100 X- cess 5w40
Jazda 65% miasto, reszta trasa, jazda bez szaleństw ( sporadycznie raz na rok ;)) I jak na razie po 12 tys. może 1mm ubytku na bagnecie :D
Co polecacie
I jak się ma sprawa oleju valvoline tak zachwalanego gdzieniegdzie ;)
Nie wiem jak się ma sprawa olejów "zachwalanych", bo Ci co zazwyczaj to robią, nie mają pojęcia o tym, na czym jeżdżą, więc ja Ci nie odpowiem na to pytanie. ;) Musisz popytać ich, co mają do powiedzenia na ten temat, chociaż zazwyczaj nic ciekawego. ;) Każdy olej, który spełnia normy się nada i X-clean będzie najbardziej uniwersalny, bo się nada do jednego i do drugiego auta. Dodatkowo spełnia normę trochę wyższą dla diesla 505.01. Jeżeli więc chcecie razem olej wlewać i mieć na ewentualne dolewki wspólnie - jedną bańkę, to X-clean dla Ciebie i dla ojca będzie najlepszym wyborem. ;) Powodzenia
Ciężko to jednoznacznie stwierdzić. Valvoline ma dobre oleje i sam kiedyś je stosowałem. Motul ma linie specjalistyczne, pod konkretne silniki. Obie marki mają swoje plusy i minusy. Żeby jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie trzeba by przeprowadzić testy. Ja stosuję Motula, m. in. ze względu na to, że nie znika tak łatwo i jest naprawdę trwały. Valvoline ma swoje oleje bardziej ogólne, czyli brak tam olejów sportowych czy dedykowanych, takich jak np linia Specific czy 300V w Motulu. Są przeciętne sportowe 5W50, 10W60 i 20W50, które bardziej przypominają oleje półsyntetyczne i nadają się na niewielki przebieg lub do stosowania w autach, które olej spalają - duże pojemności w przypadku typowo amerykańskiej motoryzacji. Motul z kolei ma oleje bardziej lepkie i posiadające wyższą temperaturę płynięcia o kilka stopni niż Valvoilne, więc są cięższe podczas rozruchu. Coś za coś, bo im bardziej olej rozpięty, tym szybciej jego właściwości znikają.
Silnik: 1,6 AVU, polift 2001 rok, przebieg 225 000 km
zużycie oleju na 1000 km: auto w moim posiadaniu od tygodnia / kilkuset kilometrów
-poprzedni właściciel używał CASTROL 10W40
-użytkowanie pojazdu codziennie parę km do pracy ( zmniejszej miejscoowosci do miasta), na weekend jakieś wypady do szkoły, za miasto itp. Jazda w tygodniu raczej spokojna, jedynie na weekend na szybszych trasach większe predkosci
-chcę być pewny jego jakości i tego że będzie dobry dla mojego silnika
- na olej nie szczędzę. max 40zł/litr. i jakieś pewne źródło zakupu (inter cars?)
Może powinienem się wstrzymać z tym pytaniem dopóki dłużej nie polatam tym autem ale chce poznać opinie o najlepszych olejach do tych silników. Do poprzedniego auta (civic vi gen) używałem Motul 10w40 synergie i byłem bardzo zadowolony
Przejedź ten 1000 km i kontroluj zużycie, potem napisz, to się zastanowimy co i jak. Jak już masz kilkaset km przejechane, to 1000 km nie zajmie Ci dużo. Warto stosować olej jak najlepszy, jak się okaże, że nie bierze, to raczej bym Ci polecał dobry syntetyk.
dobre źródło oleju, to takie, które posiada jakiś certyfikat aktualny sprzedaży np znajdziesz bez problemu ;)