Potrzebny schemat instalacji wiązki pdc ;) przedlift 2007 tył
Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Potrzebny schemat instalacji wiązki pdc ;) przedlift 2007 tył
Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
witam, mam zamiar zamontowac w a3 elektromagnetyczny czujnik parkowania i mam problem gdzie sie wpiac z centralka. Chodzi o to że nie wiem jak ida przewody od lampy, napewno ida w klapie a pozniej juz nie mam pojecia, czy ida moze w boczku bagaznika?
Witam, potrzebuje schemat elektryczny regulacyjnej sondy lambda na kolektorze wylotowym, potrzebuje wiedzieć gdzie idą przewody, sonda 5 przewodów.
Silnik 1.6 BSE 102km
Witam,
mam pewien problem. Z góry dodam, że przeczytałem wszystkie pokrewne tematy, które już są na forum.
A więc;
Kupiłem komplet foteli skóra S-Line , elektryczne lędźwie, 3D.
Rzekomo są podgrzewane ale nie wiem jak to sprawdzić. Według tematów na forum powinienem mieć 6 kabli we wtyczce 10-cio pinowej a ja mam 5. Poniżej zdjęcie kostki spod fotela. Lędźwie podpinam pod gruby brązowy masa i czerwono biały cienki i działają. I teraz pytanie, czy są one podgrzewane czy nie??
https://images81.fotosik.pl/1035/59c...a04e18dmed.jpg
mariozz, wczoraj na fb ci napisałem że jak masz 5 przewodów we wtyczce to masz podgrzewane i w elektryce. To ile osób ma ci jeszcze ten fakt potwierdzić.
cytuje kolegę greg;
1-brazowo bialy (cienki) panel climatronik T16d/2
2-czarno bialy (cienki) panel climatronik T16e/10
3-czarno zielony (troche grubszy) panel climatronik T16d/5
4-puste
5-brazowy (gruby) masa
6-pusty
7-pusty
8-czerwono bialy (cienki) 1mm zasilanie z bezpiecznika 36
9-czerwono zielony (gruby) zasilanie z dodatkowego bezpiecznika (jest to stały plus - bezpiecznik 30A) oznaczony jako C - S131 - Schmelzsicherung 1 (elektrische Sitzverstellung) - jest on obok przekaźników
10-pusty
dodatkowo panel climatronic musi mieć 2 zasilania z bezpiecznika 37(20A) na wtyczkę T16d/13 i T16d/14
cytuję kolegę rrafalboss;
Tam jest tylko schemat podgrzewanych siedzen a ja potrzebuje do grzania i do elektrycznego sterowania sedzien
Mam koste z izolacja co wychodzi juz do podlaczenia ale niewiem ktory przewod gdzie
Mam kostke 7L0 972 762 jest to kostka 10 pinowa z ktorej tylko wychodza 6 przewodow
1-brazowo bialy (cienki)
2-czarno bialy (cienki)
3-czarno zielony (troche grubszy)
4-puste
5-brazowy (gruby)
6-pusty
7-pusty
8-czerwono bialy (cienki)
9-czerwono zielony (gruby)
10-pusty
I nie wiem co do czego mam podlaczyc
do tego musze jeszcze klimatronik kupic z regulacja tylko sa rozne symbole (czym one sie roznia?) np. na koncu maja BL lub BH
Jaki climatronik potrzebuje? (a3 8p 11.2008r ten juz po lifcie)
to powiedz mi gdzie mam podłączyć zasilanie z bezpiecznika 37 do fotela jak nie mam pinu 9 ????
dlatego ci dzisiaj napisałem, zanim zadasz pytanie opisz jakie masz fotele, co na forum napisałeś a nie trzeba było wyciągać z ciebie. Skoro masz fotele tylko z lędżwiami to po jakiego grzba ci podłączanie pinu 9 we wtyczce w podłodze jak go nie masz we wtyczce fotela ale jak chcesz to sobie go podłącz i może lepiej się będziesz czuł.
Skoro odbiornik czegoś nie ma wyprowadzonego to po co sobie komplikujesz sytuację. Dobrze że chłopaki nie wrzucili rozpiski z pamięcią foteli bo juz pewnie była by tragedia.
Podłączaj i nie komplikuj sobie sprawy.
Sugerowałem się postami użytkowników. Napisane jest jakby pin 9 był niezbędny do grzania foteli, więc stąd moje zastanowienie. Wole się upewnić niż kupić panel, kostki a tu się okaże, że to fotele bez grzania. Nie każdy ogarnia każdy temat jak ty.
Reasumując: Kupuje klimatronik z grzanymi fotelami, podłączam wszystkie piny tak jak poniżej dodałem oprócz pinu 9, którego nie mam i powinno grzać tak??
dokładnie.
Dziękówa, do ogarnięcia ;)