A ile normalne gumy na gwincie pojeżdżą? Czy to bez różnicy że gwint?
Printable View
A ile normalne gumy na gwincie pojeżdżą? Czy to bez różnicy że gwint?
roznica jest i to napewno elementy zawieszenia bardziej dostaja w d... niz na seryjnym i szybciej sie zuzywaja zakladaj poli kolor czerwony podobno jest troche twardziej sztywniej niz na gumowych ale beda na lata
witam
mobil, ja tam polecam poliuretan ale tylko w calych autach, czyli jezeli montowac to usztywniac wszystkie polaczenia metalowo gumowe w zawieszeniu przednim jak i tylnim. wiadomo, auto bedzie duzo sztywniejsze ale jest rowniez mala szansa by uniknac dziwnych dzwiekow a gdy nie wymienisz wszystkich gum to blyskawicznie usztywnienie twardszym poliuretanem zaskutkuje wybiciem gum...
ja juz troche przeszedlem, albo przejechalem na tych poliuretanach.
spokojnie Verni ja od założenia nie narzekam :P jest sztywno w kabinie ale sama jazda frajda ;) na gumy jak gadałem przez telefon to mówi że samochód się rozleci a gumy zostaną :P oczywiście ja pytałem o kolor żółty ;) ja właśnie założyłem poduszke silnika ;) wszystko się super sprawuje :P jak również montuje :) Polecam STRONG-Flex ;););)
Właśnie mam pytanie apropos firm. Strong-flex i powerflex z zasady produkuje "te same poliuretany" przy czym strong-flex jest znacząco tańszy. Ma ktoś informacje dlaczego? Różnica jest spora, bo powerflex na całe auto ~1100 zł a strong-flex z tego co widziałem połowę tego. Jest ktoś w stanie pomóc?
Do lekko obniżonego auta (ok -40mm) lepiej pchać żółte czy czerwone PU?
W późniejszym czasie napewno wleci gwint, ale nie będzie on skręcony niżej niż jakieś 40-50mm. (Szybka jazda i jakąś tam amortyzacją)
Widziałem te żółte wczoraj na żywo, czerowne też. Zółte to są jak kamien, dokladnie taki plastik 0 plastycznosci pod reka, czerowne dadza sie ugiac reka bez problemu. Dla mnie jest jasne. Ze do zwyklego i modzonego auta czerwone. Zółte to przy mocach >500km.
No tak ale czy ma ktoś informacje czemu powerflex jest dużo droższy? Ktoś się spotkał z jakimiś wiadomościami dlaczego jest taka różnica?